oczyszczające organizm. Gorąco polecam - ja już wykorzystałam recepturę m.in. na domowy peeling cukrowo-kawowy :) Zdjęcia są za to baaardzo wiosenne. W samej zieleni. Od lewej: tak spędzaliśmy majówkę - na rybach i przy grillu :) W środku - nasza trasa spacerowa (i moja biegowa). Niestety, na jakiś czas musimy się z nią pożegnać, ponieważ strasznie tną komary i spacer jest niemożliwy
My simple kitchenSzukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Porcja makaronu z rybą uwieńczona włoskimi dodatkami to prosty sposób na szybki, zdrowy, smaczny, aromatyczny obiad w śródziemnomorskim stylu. Wielokrotnie ratuje mnie z opresji, gdy czasu niewiele, w lodówce pusto, a w brzuchu burczy. Dodatkowo to idalna propozycja na pyszny obiad ze znajomymi, w której zasmakuje chyba każdy. Składniki (2 porcje
Fitsweet.mełososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podniebienie. Eleganckie połączenie łososia z awokado, podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników ryb. A Wy, którą wersję wolicie? Składniki: Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej
Fitsweet.mediety, ale to też zdrowy styl życia - wyeliminowanie papierosów, alkoholu, ograniczenie kawy i herbaty, a także uprawianie sportów. Dieta wegetariańska opiera się na warzywach, owocach, nabiale, roślinach strączkowych, rybach, kaszach, makaronach. Aby była ona zdrowa, powinna dostarczać wszystkie składniki odżywcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, tj. białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy oraz składniki mineralne. Najlepiej, aby była ona dobrana indywidualnie, gdyż
Kuchnia MagdaLenyBułki rozkroić i posmarować schłodzonym sosem Remoulade z obu stron. Po ok. 1 łyżki na połówkę. Ułożyć na dolnej połówce bułki natkę pietruszki, następnie połowę chrupiącego fileta rybnego, na rybę ułożyć plasterki papryki i po dwa podłużne plastry korniszonów. Przykryć drugą połówką bułki Pyszny fish burger gotowy. Sos wypływa bokami..... i to jest super apetyczne
Sztuka gotowania w/g SamirySezon szparagowy w pełni. Następny pęczek szparagów jaki kupisz koniecznie przygotuj z zielonym groszkiem. Świetne połączenie smakowe, jednocześnie z kawałkiem ryby lub mięsiwa kompletny obiad i to jaki pyszny! Dodatkowo pięknie się prezentuje! Zdrowo, pięknie, pysznie i expresowo, bo potrzebujesz nie więcej niż 10 minut. Za to właśnie uwielbiam zielone szparagi! Idealna majowa sałatka. Zapraszam do przepisu! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki, faszerowane cukinie) i oczywiście desery (lody, suflety czy ciasteczka). Wszystkie dania są proste w przygotowaniu - bo grecka
Moje Kuchenne Rewelacjesmaku. Dlatego można je łączyć z czym popadnie, nawet z kalafiorem. Irańczycy bardzo lubią miętę pieprzową i wykorzystują ją często w swojej kuchni dosłownie zagryzając ją do mięsa czy ryby. Też mi się to udzieliło i dzisiaj jestem z miętą za pan brat! Dodaję ją do dressingów i sałatek, miksuję w koktajlach. Kalafior i mięta to super kombi. W ogóle
codojedzeniaduszony z chilli , kuminem i kolendrą smakuje zupełnie inaczej, jest lekko pikantny i niezwykle aromatyczny. Tak przygotowany kalafior może stanowić indywidualne danie, ale także być dodatkiem do mięs czy ryb np. z grilla. Polecam! Kalafior duszony z chilli Składniki : 1 średni kalafior 0,5 łyżeczki płatków chilli lub 1 suszona papryczka chilli 1 łyżeczka nasion kuminu 1 łyżeczka nasion
Codzienne Gotowaniemorwą, wegańskim parmezanem i wieloma innymi wspaniałymi składnikami. Dania przygotowane przez Damiana są łatwe a składniki dostępne. Damian stworzył przepisy dla wegan, wegetarian i mięsożerców. Są i moje ukochane ryby!. To świeże spojrzenie na nasz jadłospis. Dziękuję Burda Książki. Gratulacje! Świetna książka. Damiana poznałam na warsztatach kulinarnych. Dlatego byłam bardzo ciekawa jego książki. Według jego przepisu przygotowałam pizzę
AZgotuj!jednym ze swoich programów Gordon Ramsay podał takie pory do ryby pieczonej w solnej Składniki: młode pory masło białe wino sól pieprz oliwa tymianek orzechy laskowe natka pietruszki kilka ząbków czosnku Pory umyć, pokroić na kawałki około 10 cm (białe części). Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pory, dodać gałązki tymianku, czosnek – nieobrany, tylko zgnieciony nożem – obsmażyć pory
stajnia gołębie od kuchnichilli w proszku Oliwa z oliwek 1 łyżka ******************************* Wszystkie składniki przyprawy wymieszać ze sobą.Przesypać do hermetycznego słoika,zakręcić.Oliwę dodajemy na 1 łyżkę przyprawy ,mieszamy i nacieramy nią rybę.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiniewypał, dlatego nie opiszę :P. Tak czy inaczej, smacznego! Sos powinien być słodko – słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem wermuta. Powinien pasować też do królika, wołowiny, a także słodkowodnych ryb
manslogblogLekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać. Paprykę i obranego ogórka
Bullio