ryba - 22624 przepisów (strona:838/1509)

Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 144

łatwe do przygotowania i pierwszorzędne w smaku danie. Takie, którym można z pewnością pochwalić się na świątecznym stole. Jak już zapewne zauważyliście – jestem zwolenniczką podawania mięs i ryb na słodko. Wyniosłam to z kuchni kaszubskiej, na której się wychowałam. Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 700 ml cydru (zastąpiłam redd’s-em), 200 g suszonych moreli, 200 g suszonych

Pieguskowa Kuchnia
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 157

Jakoś tak się złożyło, że ostatnio ciągle mam ochotę na śledzie. W różnej postaci, bo przecież można je podawać na tysiące sposobów. Niestety ostatnio nie mogę

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 134

Łowicz. To świetna propozycja produktowa do stworzenia wielu smacznych potraw. Sos nadaje się do pieczenia, gotowania i duszenia. Jest doskonałym dodatkiem do dań z mięsem, z makaronem czy z rybą. Zapach i konsystencja sosu bardzo mi odpowiadają i przypominają wspomnienia z dzieciństwa i obiady u Babci. Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem uniwersalnym Łowicza z dodatkiem

Pieguskowa Kuchnia
Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret 153

cytryny. Wsyp sól, pokrojone drobno zioła, zakręć i mocno wstrząśnij. Opcjonalnie, przypraw sos pieprzem. Polej sosem gorące ziemniaki. Podaj ziemniaki w mundurkach jako gorącą przystawkę do mięsa lub ryby. Spara Spara Spara Spara The post Ziemniaki w mundurkach z sosem winegret appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Chrupiące skrzydełka w tempurze 189

właśnie. Skrzydełka wcześniej ugotowałam w mieszance suszonych warzyw. Oczywiście w ten sposób możecie przygotować pałki z kurczaka lub inne mięsa. Tempura świetnie nadaje się także do warzyw jak i ryb czy owoców morza. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kopenhaga 149

widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść coś

Szybko Tanio Smacznie
Fasolka szparagowa w sosie warzywnym 152

Fasolka żółta w tym roku u mnie obrodziła więc kombinuje jakby ją tu podać oprócz tej klasycznej z bułką. Przygotowałam ją w sosie warzywnym, coś podobnego jak rybę po grecku . Fasolka w takim wydaniu jest bardzo smaczna. Można ją podawać samodzielnie jako danie wegetariańskie lub jako jarzynkę do obiadu. składniki: ok 800 g żółtej fasolki szparagowej 3 marchewki 1 mały

Monia miesza i gotuje
Ziemniaczki zapiekane z serem 281

Takie zapiekane ziemniaczki stanowią bardzo fajny dodatek do obiadu. Sprawdzą się zarówno do dań mięsnych, jak i do ryby. Do ich przygotowania nie potrzeba wielu składników i wysiłku. Ziemniaczki zapiekane z serem Składniki: około 20 małych młodych ziemniaczków 150 g sera żółtego 100 g sera favita 2 łyżki masła świeży tymianek świeżo mielony pieprz sól Ziemniaczki obieramy i gotujemy

PatiGotuje
Piersi z kurczaka grillowane w musztardowej marynacie 229

dodamy do nich musztardę sarepską lub rosyjską firmy Octim. Do ciepłych sosów nadadzą się musztardy z owocami Octim: z suszoną śliwką lub żurawiną. Wielbiciele dań rybnych powinni spróbować ryb z dodatkiem musztardy ze smażoną cebulką. Osoby, które wolą łagodną kuchnię, wcale nie muszą rezygnować z musztardy. Dla nich odpowiednia będzie wersja stołowa lub miodowa firmy Octim, które

Słodkie okruszki
Zupa koperkowa 155

Warzywa to podstawowy produkt, który utrzymuje i reguluje funkcjonowanie naszego organizmu. Patrząc na fakty historyczne (np. szkorbut) człowiek może żyć bez mięs, ryb i innych białek zwierzących oraz wyrobów z mąki (chleby,makarony itd). Nie może natomiast żyć bez warzyw i owoców, które zapewniają człowiekowi wszystko.  Łącznie z białkami i węglowodanami...     Niestety nie są one jak pokazują

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gotowanie bez chemii. Zioła w kuchni. 150

problemami trawiennymi i zaparciami . Zawiera mnóstwo pożytecznych substancji, które jednak łatwo ulatniają się pod wpływem wysokiej temperatury, warto więc dodawać go pod koniec gotowania. Idealny dodatek do sosów, ryb, dressingów, potraw z jaj, czy drobiu. Mięta Zioło, które rośnie niemal wszędzie, nawet w supermarkecie  Dobra na problemy żołądkowe, usprawnia trawienie i wspomaga pracę układu pokarmowego . Nadaje się nie tylko

Pani domowa
Grillowana cukinia w marynacie słodko kwaśnej 185

Efekt końcowy był świetny zwłaszcza dla kogoś jak ja co lubi grillowaną cukinię. Tak przyrządzoną cukinię można wykorzystać do przyrządzenia sałatki jako pysznego dodatku do grilla, mięsa czy ryby. Lubicie cukinię? Ja bardzo! Przyrządzam często bigos z cukinii , cukiniowe placki , a nawet piekę ciasto z cukinią . Grillowana cukinia Składniki: 6-8 porcji 3 małe żółte cukinie 3 małe zielone cukinie

codojedzenia
Risotto con prosciutto + warsztaty fotograficzne 176

oczaruje wasze kubki smakowe. Bardzo ważny jest dobór ryżu. No i na koniec, dodatki są waszą własną sprawą, jednak pamiętajcie! Nie dodajemy sera do dań z owocami morza i rybami!!! To grzech we włoskich oczach!  Składniki (na 4 porcje): -360g ryżu Arborio -1l wywaru warzywnego -40g masła -cebula -50g prosciutto   -4 łyżki startego parmezanu

Gawron w rosole
Katering dietetyczny – dieta szyta na miarę 144

diety tak, aby nie okazała się być niedoborowa. Katering dietetyczny to pewność, że dieta bezglutenowa skomponowana zostanie prawidłowo. Dieta wege to kolejny hit ostatnich lat. Eliminacja z diety mięsa, ryb i owoców morza podyktowana jest zarówno względami zdrowotnymi, jak i ekologicznymi czy etycznymi. Dieta bazująca na nabiale, produktach zbożowych, warzywach, owocach, nasionach, orzechach i roślinach strączkowych jest smaczna, lekkostrawna

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chroń jedzenie i oszczędzaj 189

lata Produkty przechowywane w zamrażalniku Produkty przechowywane w zamrażalniku Czas trwałości żywności nie zapakowanej próżniowo Czas trwałości żywności zapakowanej próżniowo Chleb, bułeczki 6 do 8 miesięcy 1-3 lata Ryby około 6 miesięcy 2 lata Warzywa i owoce 6 do 12 miesięcy 2 lata Mięso (wołowina, wieprzowina, drób) około 6 miesięcy 2-3 lata Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata