ryba - 22624 przepisów (strona:831/1509)

Potencjał witamin z grupy B 124

Jest niezbędna do produkcji hemoglobiny, bierze udział w przemianie aminokwasów, jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego i hormonalnego. Największe ilości tej witaminy występują w mięsie, wątrobie oraz rybach ale również w produktach roślinnych (m.in. w roślinach strączkowych, papryce, brukselce, kapuście, marchewce, szpinaku, ziemniakach) i jajkach, bananach, pomarańczach i jabłkach. Witamina B7 (witamina H, biotyna): Objawy niedoboru tej witaminy

MintTaste
Szparagi na odchudzanie 126

również wypijanie wody, w której się gotowały. Jakie szparagi wybierać? Najlepiej jak najgrubsze, o zamkniętych główkach. Do czego spożywać szparagi? Doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju ryb i mięs, ale również polecam spożywać je same ale z dodatkiem sosu np. musztardowego lub czosnkowego - przepis na sosy znajdziesz -> tutaj

MintTaste
Risotto z dynią 175

dania oraz szczegółowy opis przygotowania tradycyjnego risotto, a na tę porę roku idealne będzie także risotto z gruszką i gorgonzolą .  Risotto można przygotować z dowolnymi dodatkami: warzywami, rybami, mięsem, a nawet z owocami, jednak dziś, ze względu na porę roku, postanowiłam przygotować risotto z dynią . Okazało się ono niezwykle smaczne, delikatnie słodkie i aromatyczne dzięki dodatkowi ziół takich

Codzienne Gotowanie
Kalabria – przewodnik kulinarny 165

jest wino z apelacji Cirò. To czerwone przypomina nieco Barolo, ma sporo alkoholu, mocne usta i wysoką mineralność. Jest też oczywiście Cirò białe i różowe, które dobrze pasuje do ryb i przystawek. Do wina pasują oczywiście sery. W okolicy robi się dobre pecorino, ricottę i caciocavallo. Czerwona cebula z Tropei Także dodawana prawie do wszystkiego: do pizzy, sałatek i mięs

Ugotowane pozamiatane
Bananowe muffinki owsiane (wegańskie) 109

naklejek na skórkach owoców. Jednak kilka dni temu miałam przyjemność wziąć udział w konferencji „Exotic taste of Europe” i europejskie znaki jakości, które będę wybierać. Począwszy od ryb z Azorów, po banany uprawiane na wulkanicznych glebach Martyniki, Madery czy Wysp Kanaryjskich, oznaczenia wyróżniają produkty o wyjątkowym smaku i gwarantują pełną kontrolę – od miejsca pochodzenia, po talerz konsumenta

Dietolog
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 162

naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku

Karo in the Kitchen
Pasta Calamari z owocami morza na czosnkowym maśle 225

Makaron w kształcie krążków kalmarów idealnie imituje owe krążki kalmarów i doskonale nadaje się do podania go z krewetkami, ośmiorniczkami, mieszanką owoców morza lub nawet rybą np. w sosie pomidorowym Można oczywiście podać go do makaronu tylko z warzywami w sosie a owe makaronowe krążki do złudzenia przypominające kalmary "zmylą oko". Jako dodatki wybrałam młody groszek cukrowy, ale może

Sztuka gotowania w/g Samiry
Dorsz zapiekany z dynią 122

Dorsz zapiekany z dynią to kolejna propozycja na dynię. Był kurczak z dynią, były placki z dynią na słodko, salsa z dyni a teraz rybka z

Magiczny Garnek
Kanapka z Kurczaka na Ciepło 120

Zdecydowanie NIE :) Można podawać je w dowolnej formie z dowolnymi składnikami :) Pysznie , zdrowo i mniej zdrowo :) Dodajemy wszystko to na co mamy w danej chwili ochotę : mięso, ryby,warzywa a nawet owoce:) z sosami bez sosów :) Serem itd. Dziś zapraszam na Kanapki w wersji tych na Ciepło:) Chrupiące pieczywo , roztopiony ser oraz świeże warzywa w połączeniu z aromatycznym kurczakiem tworzą

Gotowanie Patki
Sum Afrykański na mieszance ziół 164

Afrykański przypomina w smaku rybę maślaną i karpia. Podsmażany ze skórą na maśle klarowanym - najlepszy! Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Pstrąg łososiowy w jogurtowej panierce 173

Panierka do ryb smażonych nie zawsze musi się składać z jajka i bułki tartej. Mam dla Was pyszną i chrupiąca alternatywę :-) Czytajcie dalej! Czas przygotowywania:  30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Dorsz pieczony z groszkiem cukrowym 64

Delikatna ryba o maślanym smaku w połączeniu z ostrym serem oraz sokiem z cytryny.. pyszne! Czas przygotowywania:  45 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką 128

filetu z halibuta bez skóry • szklanka, suchego dzikiego ryżu • szklanka wody • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej • pełna łyżka masła np. klarowanego • łyżeczka soli • przyprawy do ryby: po łyżeczce bazylii, kminku, zielonego pieprzu oraz szczypta soli Naczynie do pieczenia:   Gjuwecz o pojemności 6 litrów

AniaGotuje.pl
Sos cytrynowy z kaparami 91

Świetny, jasny sos o przyjemnym kwaśnym smaku. Idealny do jasnych mięs, jak kurczak czy indyk oraz ryb. Czas przygotowywania:  około 20 minut Ilość:  porcja sosu dla 4-6 osób

AniaGotuje.pl