ryba - 22624 przepisów (strona:811/1509)

Kapusta z grochem i grzybami na wigilię 290

doprawiam solą, pieprzem. Na koniec dodaję majeranek, dokładnie mieszam i zakręcam gaz. Kapusta z grochem i grzybami jest gotowa, tak przygotowaną kapustę możemy podać na przykład do smażonej ryby. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 185

Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane, do kupienia niemal w każdej cukierni. Okazuje się, że nie tylko my mamy rybę po grecku, której  Grecy nie znają i ruskie pierogi nieznane w Rosji. Z wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krótka historia pewnego romansu – smażone tofu w miodzie faceliowym 203

zdurniała baba… całe życie żarła mięcho aż się uszy trzęsły i dopiero po latach ją olśniło. HIPOKRYTKA!”. Być może, szczególnie, że spożywam jeszcze niewielkie ilości ryb i owoców morza. Niemniej jednak wszelkie świnki, krówki, puchate króliczki i inne latające potwory poszły w odstawkę. Zobaczymy jak ten romansik się rozwinie (póki co trwa już 2 czy 3 tygodnie

Kate's Kitchen
Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata 280

Jest gotowany przez kilka długich godzin, aż bulion z wieprzowiny  i kości wieprzowych będzie bardzo mocny. Możemy  do niego także dodać drób lub owoce morza czy też ryby. Ramen wzbogacamy także marynowanymi jajkami i różnego  rodzaju warzywami . Znaczącym  elementem tego dania jest aromatyczna i słona esencja, którą umieszczamy na dnie miski. Oczywiście istnieje kilkanaście rodzajów ramenu

Kulinarne przygody Gatity
Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem 249

znika w oka mgnieniu Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę uczta dla podniebienia. Polecam też spróbować innych produktów FJORD FISKURSSON Składniki: 1 filet pstrąga wędzonego z grzybami Fjord Fiskursson 6 pełnych łyżek ugotowanego

Słodkie okruszki
Makaron z tuńczykiem 154

Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Porcja makaronu z rybą uwieńczona włoskimi dodatkami to prosty sposób na szybki, zdrowy, smaczny, aromatyczny obiad w śródziemnomorskim stylu. Wielokrotnie ratuje mnie z opresji, gdy czasu niewiele, w lodówce pusto, a w brzuchu burczy. Dodatkowo to idealna propozycja na pyszny obiad ze znajomymi, w której zasmakuje chyba każdy. Składniki (2 porcje

Fitsweet.me
Tatar z wędzonego łososia 143

łososia to jest to co w stu procentach aprobuje moje podniebienie. Eleganckie połączenie łososia z awokado, podkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników ryb. A Wy, którą wersję wolicie? Składniki: Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej

Fitsweet.me
Pasztet z karpia z podgrzybkami 183

angielskie, sól  i gotuję aż warzywa będą aldente. Pod koniec gotowania warzyw dodaję karpia kawałki i gotuję jeszcze 10 minut.Rybę z warzywami wyjmuję z bulionu i studzę. Rybę obieram z ości i skóry. Mielę maszynką do mięsa razem z cebulą obraną, jajkiem ugotowanym, marchewkę, selerem, porem. Przekładam do miski, dodaję jajko, gałkę muszkatołową, oregano, roztopione i wystudzone masło

wesoła kuchnia
Śledzie w sosie tatarskim 214

Składniki: 4 filety śledziowe Sos: 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżeczki kaparów 2 ogórki konserwowe 5 sztuk pieczarek konserwowych 2

Qchnia po prostu
Rolada z karpia nadziana warzywami podana z sosem śmietanowym 219

Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej, smażonej ryby. Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę z karpia zaskoczycie swoich domowników. Do przygotowania poniższego dania wykorzystałam patelnię Nature oraz ostry nóż szefa kuchni z linii PREMIUM marki Ambition. Jeżeli

Ugotować
Panga zapiekana z pomirorami i oliwkami 194

temp. 240°C - opcja grill. Na folii aluminiowej połóż filet, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Pomidorki i oliwki pokrój w plasterki i rozłóż na rybie - posyp ziołami. Fileta zawiń szczelnie w folię i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min, następnie odwiń delikatnie folię i zapiekaj kolejne 10 min. Pangę podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami

Alutka-Gotuje
Vörtbröd - świąteczny chleb w grudniowej piekarni 218

zaraz pojawia się w piekarniach. Dla mnie była to kolejna okazja, by pobawić się kształtem pieczywa i przygotować coś na wigilijny stół, więc jeden z bochenków uformowałam ponownie w rybę, ale tym razem uformowaną nie w szczupaka (jak w listopadowej piekarni ), a coś karpiopodobnego. Już wiem, że żeby zachować ten rybi kształt i chleb nadmiernie nie popękał, bochenki muszą wyrastać

Weekendy w domu i ogrodzie
Wigilijne knysze do barszczu 208

Uważam, że zaraz obok ryby, barszcz jest najważniejszym posiłkiem podczas wigilijnej kolacji. Do barszczu można przygotować standardowo uszka z farszem z grzybów lub farszem grzybowo - kapuścianym. Ja chciałabym Wam zaproponować coś, czego być może większość z Was nie zna. Przepyszny dodatek do barszczu w postaci małych, pysznych drożdżowych trójkątnych bułeczek z ziemniaczano - cebulowym nadzieniem.  Potrzebujemy: Ciasto: 250 g mąki

MamaOskarka
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 210

komponuje się z różnymi dodatkami, które nadają mu charakteru. Jako składniki zup dodaje się: krewetki, rozdrobnioną tempurę ( kakiage ), smażone z cukrem tofu ( abura age ), pokrojoną drobno szalotkę, sos sojowy, ryby w cieście bardzo cienko skrojone ( kamaboko ), a także mirin. (Mirin to słodka przyprawa w płynie o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego przy pomocy pleśni

Codzienna kuchnia niecodzienna
10 prezentów kulinarnych pod choinkę 178

garnku rzymskim mają wyjątkowy smak i aromat. Dzięki pieczeniu w garnku rzymskim dania są zdrowe i lekkie, a mięsa kruche i soczyste. W takim garnku można piec różne mięsa, ryby, domowe chleby, warzywa, a nawet risotto i lasagne. Garnek wykonano z naturalnej porowatej gliny, którą wydobywa się ręcznie.  Cena: 79,99 zł Gdzie kupić?  www.aledobre.pl Zestaw miodów

My Chcemy Jeść