ryba - 22624 przepisów (strona:814/1509)

Pasta z makreli wędzonej 107

które mają działanie przeciwnowotworowe, obniżają zawartość cholesterolu i stymulują pracę mózgu. Jest również bogata we wspomagający system odpornościowy selen oraz witaminy z grupy B. Warto więc sięgnąć po tą rybę. Pastę z makreli podaję najczęściej z pieczywem lub tostami. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Składniki potrzebne do przygotowania pasty z makreli: 1 makrela wędzona, pęczek dymki

Gotuj Się Kto Może
Sałatka z tuńczyka 162

tuńczyka: Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu, jajka gotuję na twardo i studzę. Odlewam olej lub sos z puszek tuńczyka i mięso ryby rozdrabniam widelcem, odcedzam kukurydzę konserwową i wrzucam do miski. Jajka, paprykę i ogórka kroje w kostkę. Mieszam w misce wszystkie składniki, doprawiam do smaku

Gotuj Się Kto Może
Surówka z kiszonej kapusty 144

kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty i marchewki to jedna z najszybszych i bardzo uniwersalnych surówek. Pasuje niemal do każdego drugiego dania, choć ja najbardziej lubię ją do ryby. Kupując kapustę warto zwrócić uwagę na to aby była kiszona a nie kwaszona. Kapusta kiszona powstaje w tradycyjny sposób, jest lekko żółta i ma charakterystyczny zapach kwasu mlekowego a dzięki

Gotuj Się Kto Może
TARTA Z ŻURKIEM I OLEJEM RZEPAKOWYM 86

rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych olejów na świecie * olej rzepakowy to lepszy smak potraw. Nawet niejadek zje obiadek

Kuchnia w oparach
KANARYJSKI ZIELONY SOS MOJO VERDE 130

Będąc na Wyspach Kanaryjskich wszędzie pojawiał się zielony i czerwony sos. Podaje się go o każdej porze i do wszystkiego (no dobra... z wyjątkiem deserów). Używany jest do ryb, dań pieczonych, mięs czy ziemniaków. Sos przygotowujemy zarówno z ostrej jak i słodkiej papryki. Przygotowuje się go bardzo prosto i szybko dlatego możemy mieć Kanary na talerzu także w Polsce

Kuchnia w oparach
PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU 199

Wspaniałe jako dodatek do mięs i ryb, ale również wyśmienite... Artykuł PIECZONE WARZYWA Z LASKĄ CYNAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Najlepsze surówki do obiadu! 1607

przepyszna! SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Ta surówka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystyczni. SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ To bardzo popularna, znana i lubiana surówka na bazie kapusty, marchewki i majonezu

Blog z Apetytem
Curry z ziemniaków i kalafiora 114

jest to suche curry to należy do niego podać orzeźwiającą i soczystą sałatkę i/lub pikle. Tak przygotowane ziemniaki z kalafiorem można również potraktować jako dodatek do obiadu (mięsa czy ryby), zamiast tradycyjnie ugotowanych ziemniaków - z pewnością takie urozmaicenie wszystkim zasmakuje. Polecam! Curry z ziemniaków i kalafiora Składniki:  1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 średnie chilli, niezbyt ostre

Codzienne Gotowanie
Schab gotowany na kanapki. 945

miski i przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na dwie doby. Po tym czasie schab przełożyć do torebki do pieczenia i dobrze związać. Ja użyłam torebkę do pieczenia ryb bo jest węższa od tradycyjnej i schabik ładnie się wpasował :) Mięso w folii włożyć do garnka, zalać wodą tak żeby przykryła mięso. Wsypać sól, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować

Agusiowe smakołyki
Ryba w sałatce z jajem 116

Lekka i zdrowa sałatka z jajem i sumem wędzonym. Sałatkę podaję z sosem jogurtowym i mamy pyszne połączenie. Suma dostałam od rodziny, ale można zastąpić go inną rybą wędzoną. Sum jest delikatny, maślany i rozpływa się w ustach. sałatka: 1/2  opakowania roszponki 2 jajka 5 pomidorków koktajlowych 5 pomidorów suszonych papryczka chili żółta 1 cebula czerwona 25 dkg suma

wesoła kuchnia
Pasztet gryczany z pieczarkami 103

zastanawiam się co można jeszcze wynaleźć w kwestii urozmaicenia jedzenia...      Przy okazji przypomniało mi się, dlaczego ludzie zaczęli jeść kotleta z ziemniakami, ryż z kurczakiem lub rybami...  Przypomniała mi się jakaś informacja, którą kiedyś, gdzieś przeczytałem...❗ Ta informacja daje odpowiedź na pytanie, dlaczego ludzie się trują mieszając białka z węglowodanami , chociaż organizm ludzki nie jest przystosowany

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY 154

długiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka.  Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku, polecam rozpuścić w nim kawałek sera gorgonzola.  SKŁADNIKI / 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka

cool and minty
Przepisy na zapiekanki z makaronem 247

zaspokoić głód nawet dużej rodziny. Można wykorzystać różne rodzaje makaronu: penne, świderki, kokardki, tortellini a nawet spaghetti; a także przeróżne dodatki, gdyż do zapiekanek z makaronem pasują zarówno mięsa, ryby i warzywa. Całość można zalać sosem pomidorowym czy śmietanowym i posypać żółtym serem. Osobiście uwielbiam zapiekanki zarówno z kurczakiem czy mięsem mielonym, jak i w wersji wegetariańskiej z pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 157

temu podawałam już na blogi przepis na kurczak tandoori , dziś troszeczkę inna wersja z dużą ilością sosu. PS. Mieszanki tandoori masala używa się także do marynowania warzyw, krewetek, ryb, wołowiny i baraniny. Kurczak tandoori - składniki proporcje dla 3-4 osób około 1 kg podudzi lub udek z kurczaka  lub  cały kurczak pokrojony na kilka części. 2 łyżeczki mieszanki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepis #131 Marchewkowe kotleciki z kaszy (wegańskie) 138

miseczki. Dorzucamy marchewkę, cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Z powstałej masy lepimy kotleciki, które obtaczamy w mące kukurydzianej. Smażymy na rozgrzanym oleju.  Kotleciki w smaku przypominają delikatną rybę. Można je podać z różnymi dodatkami takimi jak marchewka z groszkiem czy kapusta kiszona. Idealnie sprawdzą się na lekki wiosenny obiad.  Smacznego

Health-Fit-Life