cztery propozycje na pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Każdy tu znajdzie coś dla siebie, bo każdy przepis jest inny. Będzie coś dla Wegetarian, dla Mięsożerców, dla lubiących ryby i dla Łasuchów oczywiście. Bazą wszystkich propozycji są suchary firmy Mamut . Wybierajcie... 1 propozycja: KANAPKA WEGETARIAŃSKA W STYLU GRECKIM Składniki : 100 g sera feta 4 czarne oliwki 2 pomidorki
Gosia gotujepunktem naszego kulinarnego programu. Kaczka Cesar Roll Drugi jest łosoś po tajsku pieczony w soli z batatami i ryż jaśminowy (33,- zł). To był zdecydowany numer jeden naszej uczty ! Ryba była bardzo delikatna i soczysta w środku. Dawno nie jadłam tak idealnie przyrządzonego łososia. Potem próbujemy krewetki Black Tiger panierowane w młodym ryżu Green Sticky Rice
Kulinarne przygody GatityŚledzie to element prawidłowo skomponowanej diety ketogenicznej dlatego goszczą u nas regularnie w wielu wariantach jak te pod tłustą pierzynką czy po kaszubsku . Tym razem polecam
Ola la LCHFUwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne
Ostra na SłodkoMoże być ryba po grecku, może też być cukinia po grecku. Lekko chrupiące warzywa zapieczone na plastrach cukinii to duża odmiana podczas diety dr Dąbrowskiej. Składniki: – 3 małe cukinie – 3 marchewki – 2 małe pietruszki – 1 mały seler – 2 cebule – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – sól, pieprz, papryka słodka – sok z 1 cytryny Wykonanie
To co kochamRisotto nie jest popularnym daniem w Polsce, a szkoda, bo risotto, zwłaszcza risotto z łososiem to naprawdę smaczne, delikatne i pasujące do wielu... The post Risotto
Eksperymentalnie.comantywirusowe i antybakteryjne, wskazane stosowanie w porze jesienno – zimowej jako lek na odporność Kurkuma oczyszcza wątrobę, ma właściwości przeciwrakowe, uśmierza ból Stosuj kurkumę codziennie dodając ją do mięsa, warzyw, ryb jego mocny smak i żółty kolor nadadzą Twojej potrawie głębi i pięknego koloru. Post Kurkuma – właściwości zdrowotne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!godziny. Teraz już można zajadać się pysznymi śledziami Skusicie się na takie śledzie? Mam nadzieję, że tak. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Na inne pyszne śledzie zapraszam do MENU: RYBY, ŚLEDZIE Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysizrobiłam je według przepisu ,który znalazłam w książce kucharskiej dołączonej do mojego robota Cooking Chef by Kenwood. I tak nudny ziemniak staje się aromatycznym i wykwintnym dodatkiem do ryb i mięsiwa lub staje się samodzielnym pysznym daniem! Dla:8-10 osób Czas przygotowania: 1 h 10 min Czas pieczenia:40-60 min Składniki 500 g cebuli 50 g masła
Z Kuchni Do KuchniBardzo, bardzo dawno nie jadłam ryby a już łososia to w ogóle nie pamiętam kiedy. Na blogu Pistachio zobaczyłam jednak ostatnio przepis na zupę... nie dość, że fińską, to jeszcze tak łatwą w wykonaniu, że nie mogłam się jej oprzeć. Smak prosty, swojski, idealny na weekendowy obiad czy ciepła kolację w tygodniu. Zupa z łososiem - Lohikeitto
Dzieje kuchennej WiewióryKuchnia japońska… z czym Wam się kojarzy? Pewnie jak większości z nas tylko z sushi, surową rybą, pałeczkami, no i może jeszcze chrzanem wasabi. Tak naprawdę o japońskiej kuchni w Polsce wiemy niewiele i jeśli już się wybieramy do japońskiej restauracji to po to by zjeść tam właśnie sushi. Gdy tymczasem.. . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjedną z najprostszych past. Pasta do chleba, z makreli, z cebulą i oliwą. Składniki: 1 makrela 1 średnia czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz mielony Wykonanie: Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. P ieprzymy do smaku, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Smacznego
Smak mojego domumoim domu o jakiegoś czasu minimum raz w tygodniu podawana jest ryba w różnych postaciach. Bo jest zdrowa i moim zdaniem smaczniejsza jak jakiekolwiek mięso. Składniki: 4 filety z łososia masło 10 gram bułki tartej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z ½ limonki oliwa z oliwek 50 gram parmezanu Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety posmarować masłem, przełożyć
Tradycyjna Kuchniatrzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania. Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny
Karo in the Kitchenpieprzem i grillujemy (na patelni grillowej lub grillu elektrycznym). Można to również zrobić w tosterze z nakładką np do pannini :) Grillowanie powinno potrwać około 5 minut do zarumienienia ryby. Łosoś wykładamy na sałatę, posypujemy pozostałymi grzankami oraz parmezanem. Podajemy polana sosem. Smacznego
ChilliJemy