ryba - 22624 przepisów (strona:771/1509)

Placki z twarogu i brokułów 77

Przechodząc do przepisu, jest to świetna propozycja na lekki obiad lub kolację. Proste w wykonaniu i szybkie. Twaróg jest tak samo bogaty w białko jak mięso czy ryby, dlatego jeśli ktoś nie ma przeciwwskazań na nabiał polecam jak najbardziej te placuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również na inne formy placków wytrawnych. PLACKI GRYCZANE Z TUŃCZYKIEM oraz PLACKI Z KURCZAKIEM

zdrowo i aktywnie
Klasyczny tatar po polsku 111

bardzo drobno posiekać. Można zmielić mięso w dobrym sklepie mięsnym. Korniszonki, kapary, cebulę drobno pokroić w kosteczkę. Zmielone mięso wymieszać z musztardą, korniszonkami, cebulą, kaparami oraz rozdrobnionymi widelcem rybami i oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Surowe żółtko można dodać do mięsa lub wbić oddzielnie przy podaniu

Gotujemy i jemy
Marynata octowa 99

Przygotowanie marynaty  Zagotować wodę z octem, przyprawami, solą i cukrem. Gotować ok. 10 minut. W razie potrzeby można dosolić lub dosłodzić. W zależności od przepisu zalewać warzywa lub ryby gorącą lub zimną marynatą. Gotową marynatę można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Zobacz także: Jak marynować leśne grzyby  zimowa sałatka z zielonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Trójkąty ze szpinakiem i łososiem z Grecji 124

Polecam taki obiad wszystkim miłośnikom szpinaku, łososia i ciasta francuskiego. Ci bardziej leniwi w kuchni tez będą zadowoleni bo danie robi się szybko i jest pyszne

Moje Małe Czarowanie
La Celia, Pioneer Reserve, Chardonnay, 2014. Uco Valley, Argentyna. 100

alkoholu, bo aż 14%, co nadaje temu trunkowi potencjału do starzenia. Do czego: wino to znakomicie radzi sobie samodzielnie, jak i jako towarzysz potraw. Świetnie sprawdzi się z tłustymi rybami lub makaronami w aksamitnym śmietanowym sosie z krewetkami. W bardziej szalonej wariacji będzie świetnie pasowało do grzanek ze smalczykiem z mangalicy. Ode mnie: mój zdecydowany faworyt, jeśli chodzi

Kate's Kitchen
Tosty z pastą z awokado, łososiem i jajem 106

Dziś śniadanie pyszne, zdrowe, pożywne i szybkie. Polecam wszystkim do zrobienia takich tostów a buzia sama cieszy się na ich widok, a my zajadamy pyszny posiłek

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z czarną soczewicą do lunchboxu 113

oliwie kilka minut. Następnie lekko doprawiamy  solą i pieprzem. Dodajemy ugotowaną soczewicę, mieszamy. Dodajemy posiekany koper. Wykładamy na talerze i podajemy z łososiem wędzonym lub innym dodatkiem np. rybą lub piersią kurczaka

AZgotuj!
Jak przekonać innych do rzucenia mięsa? 92

moja nastoletnia córka od 7 lat wegetarianka, od roku weganka mówi – skoro nie jesz oleju palmowego, by chronić orangutany, zacznij dbać o krowy i świnki, drób i ryby – one też mają rodziny!” – opisuje Dorota Będkowska. Dziecko przekonujące dorosłych, by ograniczyli spożycie mięsa może wydawać się mocnym trikiem w tej dyskusji, ale może być trik skuteczny. W końcu poza

Fleksitarianizm.pl
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 141

zwykłym winem, dodawany jest czosnek, czasem sok z ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością sosu

Niedzielny kucharz
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 115

chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ryb, w glazurze pomarańczowej jest bardzo popularny. W Stanach chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis

Niedzielny kucharz