gorgonzola – o intensywnym, serowym smaku, to jeden z naszym ulubionych dodatków do makaronu, ryżu, dań mięsnych oraz ryb. Ten sos z sera pleśniowego pasuje praktycznie do wszystkiego :) Więc jeśli lubicie sery pleśniowe, to gorąco zachęcam The post Sos gorgonzola appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeszybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru pół
Gotujemy i jemyPysznych sałatek w moim domu nigdy dość. Jeśli macie ochotę coś wyszukać na blogu, to zapraszam, sałatek jest tu mnóstwo, może znajdziecie coś wedle swojego smaku
Moje Małe Czarowaniesoczyste, słodko-kwaśne, o cieniutkiej skórce. Perłoworóżowe, o smaku starej malinówki – idealny balans słodyczy i kwasowości. Do chrupania na surowo i do marynowania. Sprawdziły się genialnie jako dodatek do ryby, pieczone w całości. 6 Maliniak Polska odmiana samokończąca, gruntowa – pomidor o sztywnych liściach, niski. W gruncie (na grządce wyniesionej) dorósł do 90cm. Wymaga palika ze względu na ilość owoców – oklejony
Karo in the KitchenSurówka z kiszonej kapusty i jabłka Soczysta i bardzo smaczna surówka, która świetnie pasuje zarówno do ryby, mięsa jak i do frytek. Składniki: 0,5kg kapusty kiszonej 1 jabłko 1 marchewka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2-3 suszone pomidory w oliwie 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów pieprz mielony *** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki
Blog z Apetytemsobie wyobrazić, ale mimo wysokiej dostępności wszelkiego rodzaju mięsa w sklepach nadal to robią). Chodzi o ogólny zarys- podstawą takiego sposobu żywienia jest żywność naturalna, czyli mięso, jaja, podroby, ryby oraz warzywa i owoce, czyli to, co było z grubsza dostępne dla człowieka pierwotnego. Gęstość odżywcza Liczy się także tzw. gęstość odżywcza produktów, czyli to, jak konstruktywnie organizm będzie umiał
Modern Cave Girlpełny relaks Jeżeli zaczyna Was powoli przerastać ta przedświąteczna gonitwa, to znaczy, że przyszła najwyższa pora, żeby odłożyć na bok przygotowania do Świąt i się zrelaksować. Makowce, pierniki, ryby i inne bożonarodzeniowe wyroby na pewno nie uciekną, a każdemu należy się od czasu do czasu chwila relaksu! Przedstawiam dzisiaj przepis na świetny sposób na odprężenie po ciężkim dniu, a jest
Modern Cave Girlżelatyną po wierzchu. Zalać mlekiem kokosowym i dobrze wymieszać. Gotować jeszcze przez 5-8 minut mieszając od czasu do czasu aż masa lekko zgęstnieje. Ostudzić. W międzyczasie pokroić wędzoną rybę oraz awokado i ogórka na podłużne paski. Każdy arkusz wodorostów nori wyłożyć 1/5 ryżu z kalafiora, ułożyć paski wędzonego łososia i/lub tuńczyka oraz awokado lub ogórka. Zwijać ściśle formując rulon
Modern Cave Girlprzynajmniej tak twierdzi telewizyjna reklama… Szkoda tylko, że nie każdy łosoś, bo różne jego rodzaje znacznie odbiegają od siebie jakościowo. Bogactwo omega-3 skłania nas do wysokiej konsumpcji ryb, tymczasem poprzez naszą nieświadomość, niefrasobliwość lub też ignorancję być może bardziej sobie w ten sposób szkodzimy niż mamy jakikolwiek pożytek. Okazuje się, że właściwie na naszych stołach łosoś powinien pojawiać
Modern Cave Girlsię jednak, że każda inna sprawdzi się równie znakomicie… Dobór ingrediencji Jeśli chodzi o główną zawartość keto curry, to tutaj panuje pełna dowolność. Może to być wołowina, kurczak, ryba albo same warzywa. Ja dzisiaj postawiłam na owoce morza, a dokładniej- krewetki. Do tego zielone warzywa, czyli seler naciowy i fasolka szparagowa. A co jako dodatek? Zazwyczaj curry serwuje się
Modern Cave Girlłososiem hodowlanym, jednak po deklaracjach firmy widać, że szczególnie dbają oni o jakość. Nie doprowadzają oni do efektu przerybienia w zbiornikach, przez co nie są zmuszeni stosować antybiotyków, a ryby karmione są paszą bogatą w składniki pochodzenia morskiego. Dzięki temu zawartość kwasów omega-3 w ich produktach jest ponoć o 20% wyższa niż w produktach konkurencji. Efekt końcowy takich działań
Modern Cave Girlnaturalnym dopełnieniem. Są niczym yin i yang. Pasuje on do szparagów praktycznie w każdym wydaniu. I nie tylko do nich! Ja używam go także do jaj, mięsa oraz ryb. Jego przygotowanie – wbrew pozorom- nie jest skomplikowane. Trzeba uważać jedynie, żeby nie ściąć jajka podczas gotowania. Przy okazji zapraszam na inne przepisy ze szparagami w – mniej lub bardziej
Modern Cave Girlkroimy w kostkę, przekładamy do miski. 4. Olej z makreli odlewamy do naczynia. 5. Wyciskamy do niego sok z cytryn i mieszamy. 6. Rybę drobno kroimy i łączymy z pozostałymi składnikami. 7. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia. 8. Polewamy sosem. 9. Posypujemy koperkiem
Kulinarna Chwilajadalnia do dyspozycji mieszkańców, ze sporym sklepem Lidl zaraz za rogiem, i kilka minut drogi ze stacji kolejowej. W okolicy można znaleźć wiele opcji jedzenia - w tym nasze ulubione ryby z frytkami, oraz spory przyplażowy pub sieci Harvester z rozległym menu, w tym 'dla małych' i 'dla większych' dzieci. A jeśli mamy energie, czas i entuzjazm można całkiem sympatycznie spędzić
Lejdi of the house