ryba - 22624 przepisów (strona:775/1509)

EKSPRESOWY SOS CURRY 174

Szybki i pyszny sos curry ze świeżymi  pomidorami i opcjonalnie także ze szpinakiem. Świetny jako dodatek do dań, np. kotletów wegetariańskich lub mięs i ryb z grilla. Najlepiej smakuje podany z ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread .  Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym

cool and minty
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym 132

zielonego pojęcia, takimi śledziami może zaskoczyć rodzinę. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Nie potrzebujemy nawet zbyt wielu składników. Mimo że śledzie zalicza się do tłustych ryb morskich, są niskokaloryczne. Są idealne dla osób, które dbają o linię. Regularne ich jedzenie poprawia pamięć, wzmacnia serce i wzrok. Zawierają witaminy A, D, E oraz z grupy B. Są bogate

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Żółta zupa pomidorowa 153

sól i kurkumę. Przykryć i dusić chwilę. Można dodać szklankę wody. Wrzucić garść soczewicy i gotować do miękkości. Zmiksować. Podawać z ziołami, choć ja w niej widzę porcję białej ryby, może dorsza

AZgotuj!
Kanapki z pastą z bobu i łososiem w curry 94

Taką miałam wenę i kanapki dzięki temu eksperymentalnie, wyszły smakowite i zniknęły szybciutko. Polecam koniecznie póki bób jeszcze świeży, mrożony w zimie też się nada. Łososia

Moje Małe Czarowanie
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 103

chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ryb, w glazurze pomarańczowej jest bardzo popularny. W Stanach chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis

Niedzielny kucharz
Surówka z marchewki i selera z imbirem 137

się składników i uzyskania jednolitego sosu. Sos wymieszać z warzywami. Wymieszaną surówkę przed podaniem posypać prażonym sezamem. Surówka najsmaczniejsza jest zaraz po zrobieniu. Jej smak świetnie pasuje zarówno do ryby, jak i do mięsa, a szczególnie drobiu. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie 101

Prosta sałatka z kapusty i marchewki jest znana na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako dodatek obiadowy do mięs i ryb. Coleslaw zrobiony według klasycznego przepisu jest zdecydowanie najlepszy. Nazwa coleslaw pochodzi od duńskiego słowa koolsla oznaczającego właśnie sałatkę z kapusty. W różnych częściach świata podaje się ją z wieloma dodatkami, jednak podstawowy przepis jest niezmienny. Właśnie tak przyrządzony coleslaw

Kulinarna Polska
Pstrąg z piekarnika z warzywami 318

Jedną z ulubionych ryb w naszym domu jest świeży pstrąg. Mam możliwość kupienia pstrągów bezpośrednio z hodowli więc z tego korzystam bo świeższej rybki nie kupię. Samo pieczenie pstrągów w piekarniku trwa dosyć krótko a jak jeszcze dołożymy do nich ulubione warzywa to z przygotowaniem obiadu zmieścimy się w godzinkę. Od jakiegoś czasu mam okazję testować nowy piekarnik Elektrolux EZF5C50V

Ala piecze i gotuje
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 130

zwykłym winem, dodawany jest czosnek, czasem sok z ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością sosu

Niedzielny kucharz
Jak zrobić idealne frytki w domu? Metoda profesjonalistów, którą każdy powinien znać 3394

później Stany Zjednoczone – matecznik fast foodu, który bez frytek by przecież nie istniał. Mogą stanowić samodzielne danie, podawane z tylko z solą lub różnymi sosami albo dodatek do ryb i mięsa. Są pyszne, o ile dobre je przyrządzono. Wbrew pozorom frytki bardzo łatwo zepsuć. Niestety, w barach i restauracjach frytki przeważnie przygotowuje się z mrożonego półproduktu, który następnie smażony

Kulinarna Polska
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 131

dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1.  Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest skuteczna

Kuchnia MagdaLeny
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 131

dalej) ⇩ DIETA SMACZNIE DOPASOWANA To dieta, która łączy w sobie 5 w 1.  Możemy wybierać pomiędzy Dietą Smacznie Dopasowaną Max, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege, Dietą Smacznie Dopasowaną Wege + Ryby, Dietą Smacznie Dopasowaną Bezglutenową oraz Dietą Smacznie Dopasowaną Bezmleczną. A co najważniejsze - możemy w ramach abonamentu bezpłatnie zmienić dietą na inną, nawet co tydzień! Dieta Smacznie Dopasowana - zalety: jest skuteczna

Kuchnia MagdaLeny
"Take one pot. Super simple recipes to cook in one pot, full stop" Georgina Fuggle 84

łaczy tylko jedna wspólny charakterystyka - do ich stworzenia potrzeba tylko jednego garnka! Czyli coś dokładnie dla mnie.  Mnie przepisy bardzo się spodobały i na pewno wykorzystam przynajmniej kilka. Ryba z fasolkami i czerwona papryka brzmi bardzo dobrze, tak samo, jak curry z kurczaka z masłem orzechowym, czy dhal ze słodkich ziemniaków i mleka kokosowego, albo zupa jabłkowo-pieruchowa

Lejdi of the house
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z KOPERKIEM 95

Prosta sałatka ziemniaczana w nieco lżejszej wersji – z odświeżającymi ziołami i sokiem z cytryny. Idealny dodatek do mięs z grilla czy ryby. Polecam! Simple potato salad in a slightly lighter version – with refreshing herbs and lemon juice. Perfect side dish for grilled meat or fish. Try it! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na duża porcję

SandraFrej.com
Klasyczna kuchnia Grecka - Barbara Jakimowicz Klein 142

grecka jest tyleż egzotyczna co zróżnicowana. Regionalne różnice odzwierciedlają historię poszczególnych części  kraju.Na współczesnych greckich stołach królują proste ale doskonałe w smaku potrawy.Menu greckie bazuje na warzywach,owocach,rybach i owocach morza, przyprawionych oliwą z oliwek.Jeśli chcecie przenieść się w podróż po smakach Grecji, chcesz dowiedzieć się co to jest avgolemono? albo poznać smak taramosolaty  lub kurabiedes

Sama słodycz i szczypta chili