ryba - 22624 przepisów (strona:782/1509)

Zapiekany Halibut 126

Fantastyczne danie, jest tak urozmaicone,że właściwie można podawać bez dodatków. Bardzo elegancko wygląda na talerzu a smak ryby jest kompletnym zaskoczeniem. Masa oliwkowa, którą jest posypany wierzch jest wyjątkowo oryginalna. Jeżeli chcemy zaskoczyć niezwykłym i smacznym daniem,polecam. Składniki 500 g filet z halibuta 250 g mrożonego szpinaku 1 cebula 6 łyżek oliwy z oliwek … Czytaj dalej Zapiekany

gotuj ze mną
Szpinak wg mojej Teściowej 117

doprawiony – od tego zależy ostateczny smak, nie żałujcie więc soli, pieprzu i czosnku;) A jeśli spodoba Wam się ta wersja, zapraszam też do wykorzystania bardzo podobnego przepisu na rybę zapiekaną ze szpinakiem – przepis tutaj -> KLIK 1 op. mrożonego szpinaku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 i 1/2- 2 szkl. mleka kilka ząbków czosnku (ilość, w zależności

Smaki Na Talerzu
Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką 130

Lubicie awokado? Ja je uwielbiam i bardzo chętnie robię różnego rodzaju sałatki lub pasty z dodatkiem awokado. Podrzucę Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z awokado

Smaki Armine
Wina czerwone dla początkujących 96

winie po zakończeniu procesu fermentacji. To zbyt skomplikowane? W takim razie, z czym najlepiej komponuje się wino czerwone? Najczęściej wino czerwone pija się do drobiu, czerwonych mięs, dziczyzny,  ryb, wędlin, serów, a także do słodkich dań. Właściwie na ten moment łączy się je ze wszystkim, aczkolwiek w zależności od stopnia wytrawności przedstawia się to następująco: 1) Wina wytrawne najlepiej

Kuchcik gotuje
Wegeburgery z fasoli z guacamole 121

Poza tym podoba mi się, że aktualnie mamy różne możliwości. Każdy znajdzie sposób odżywiania zgodny ze swoim światopoglądem, upodobaniami lub potrzebami. Jeden możne jeść mięso zwierząt, drugi tylko mięso ryb, a trzeci całkowicie wyeliminować produkty pochodzenia zwierzęcego. Można ograniczyć się do roślin, albo pójść jeszcze o krok dalej i żywić głównie surowymi owocami. Jedno jest pewne, nie zawsze jest

Fitsweet.me
KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 278

tego są naprawdę pyszne. Bazę stanowi przepis na keto kopytka i można z niego przygotować różne dania uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Stanowią smakowity dodatek do mięs, ryb i warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z gulaszem czy sosem. Składniki – keto pyzy z mięsem (10 sztuk): Składniki na pyzy: 250 g twarogu tłustego prosto z lodówki

Ola la LCHF
Pieczone ziemniaki 132

ogniska tylko o ziemniakach pieczonych w piekarniku. A wielka szkoda, gdyż ziemniaki przygotowane w taki sposób smakują cudownie. Pieczone ziemniaki świetnie sprawdzą się jako dodatek do mięs czy to ryb. Warto zatem i po tę formę ziemniaka sięgnąć od czasu do czasu. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Kurczak satay 157

Kurczak satay to danie, które wywodzi się z Indonezji a dokładnie z wyspy Jawa. Kurczak satay Tradycyjny satay to mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe czy mięso ryb pokrojone na mniejsze kawałki a następnie grillowane w formie saszłyka. Podawane z sosem albo sojowym albo na bazie masła orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam

mecooks
Fit sałata z krewetami 151

kiełki lucerny, są łagodne w smaku, wiec pasują idealnie. No i oczywiście krewetki! I tu niespodzianka, kupuje już gotowe marynowane. Są mega smaczne i nie śmierdzą starą rybą (zdarza się to jak kupujemy mrożone i były źle przechowywane). Poniżej krewetki jakich używam. Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki Całość opakowania dokładam do sałaty i wszystko razem mieszam. Voilà i gotowe

Cookery.pl
Surówka z czerwonej kapusty 177

użyć do tego szatkownicy). Dymkę i cebulę dodać do kapusty.  Warzywa zalać winegretem, dokładnie wymieszać i odstawić na kilkanaście minut.  Surówkę podawać do wszelkiego rodzaju mięs i ryb. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Galareta 243

galareta w towarzystwie kieliszka wódki to był prawdziwy rarytas. Dziś receptura tej potrawy jest bardzo urozmaicona. Galaretę przygotować można nie tylko z nóżek wieprzowych, ale również drobiu lub ryb. Na wygląd oraz smak przekąski wpływają także dodatki. Bardzo ważne wartości odżywcze ma również popularna galareta. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 1 wieprzowa golonka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mięso w sosie musztardowym 131

trzy łyżki musztardy, pora pokrojonego w talarki (lub szalotkę) i duszę pod przykryciem ok. 20 minut. Jeśli trzeba, podlewam wodą. Po musztardę sięgam najczęściej przygotowując wieprzowinę, ale także do ryby. Znacznie rzadziej przygotowuję sos, który z powodzeniem można wykorzystać do dań z jajek lub szparagów 1 łyżka masła, 2 łyżki mąki, 1 szklanka wody 2 łyżki ulubionej musztardy, 1/2 łyżeczki

Kucharzyca
Zapiekanka z ziemniaków, feta i mozzarella 139

dodatek innych warzyw, ziół, grzybów czy sera feta. Ziemniaczana zapiekanka powinna być kremowa. Nie żałuję więc masła, śmietany czy mleka. Zapiekanka z ziemniaków to idealna przystawka do mięsa lub ryby. Świetnie pasuje do sadzonego jajka lub smażonych grzybów. Ziemniaczana zapiekanka 6 – 8 porcji Składniki: 700 g ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki

codojedzenia
Ryż smażony z cebulką 122

ryż, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.   Rady: 1. Podawaj jako dodatek do… mięs (kotletów schabowych lub mielonych, gołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię, suszone pomidory, paprykę

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania