ryba - 22624 przepisów (strona:225/1509)

PŁATKI GRYCZANE Z FIGĄ, MIODEM I SUSZONYM JABŁKIEM 146

Ciepłe śniadania to podstawa naszych weekendowych poranków. Uwielbiamy owsianki, płatki ryżowe, kaszę jaglaną czy inne przysmaki na słodko, które rozgrzewają i dostarczają niezbędnej energii na cały

W kuchni Karmel-itki
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy na jesień 98

doda energii i wzmocni organizm. W naszym menu na ten tydzień znajdziecie przepisy na jesienne dania, które pomogą przetrwać ten trudny czas. Jest dużo kasz i warzyw, jest mięso, ryby i dużo białka roślinnego. Na końcu tekstu znajdziecie listę zakupową wraz z cenami. Lato pięknie żegna się z nami w tym roku. Znowu zrobiło się ciepło i słonecznie i przez(...)piekarnika od razu rzuciła nam się w oko, ponieważ lubimy potrawy pieczone, dużo pieczemy i kiedyś zrobiliśmy nawet pieczony kapuśniak pieczony kapuśniak ! Potem natrafiliśmy na intrygujący przepis na rybę w sosie pomidorowym , pochodzącym z kuchni libjskiej. Sos robi się dość podobnie jak pieczoną pomidorową., dlatego stwierdziliśmy, że wystarczy upiec więcej pomidorów i będziemy mieli gotowe dwa dania. Właściwie to trzy

Niedzielny kucharz
DESER TAPIOKA MANGO KOKOS 114

Ta odsłona tapioki odpowiada nam najbardziej. Bardzo prosty deser, z mango w stylu raw, bez konserwantów i zbędnych słodzików. W sezonie na mango, gdy jest ono

W kuchni Karmel-itki
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 179

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Krem z kalafiora i dyni z pstrągiem 114

tarce jarzynowej seler i przesmażam razem. Na końcu dodaję dynię i jeszcze chwile smażę. Wlewam bulion i gotuję pięć minut. Dodaję różyczki kalafiora i dalej gotuję, wsypuję sól, pieprz. Rybę kroję na kawałki, posypuje sola, pieprzem, chili. Układam na wierzchu w garnku, zagotowuję, wyłączam palnik i zostawiam na 10 minut w garnku, ryba dojdzie. Rybę wyjmuję z garnka. Zupę miksuję(...)blenderem. Podaję z kawałkami ryby, płatkami migdałów, natką pietruszki i olejem dyniowym

wesoła kuchnia
Sos cytrynowo-koperkowy 124

Opis Sos cytrynowo-koperkowy: Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Sos można też podać jako dodatek do dań warzywnych, a nawet drobiowych. Pomimo swojego delikatnego smaku i kremowej konsystencji, sos jest zdecydowany i wyrazisty zarazem. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję jako dodatek do pieczonego łososia. Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem(...)kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Smakuje wyśmienicie i świetnie pasuje do każdego rodzaju ryby podawanej na ciepło. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sosy . Składniki: 3 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ryba z Warzywami 99

Ryba z Warzywami Ciągle ryba po grecku a przecież jest tyle dobrych warzyw, dlatego wypróbowałam coś innego, danie wyszło pyszne. Składniki: ·        1 kg dowolnego fileta z ryby ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka ·        Sól(...)tymiankiem, papryką. 10.          Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze prużymy. 11.          Przekładamy warzywa na rybę . 12.          Danie gotowe. 13.          Smacznego

Kulinarna Chwila
Ryba Ananasek 97

Ryba Ananasek Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach. Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę. Składniki: ·        1 kg dowolnego fileta rybnego ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka(...)pomidorowy ·        3 łyżki ketchupu ·        Cebula ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2.    Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 3.    Obtaczamy w mące. 4.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 93

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Szybki przepis na łososia z piekarnika 324

Układamy w naczyniu żaroodpornym pokrytym papierem. Dodajemy ulubione zioła. U mnie (chyba jak zwykle) koperek. Na łososiu kładziemy cytrynę. Solimy, dodajemy pieprz do smaku - chociaż kiedyś słyszałam, że do ryb nie powinno się dodawać pieprzu, ale taki świeżo zmielony aż sam się garnie do tej rybki. Można - ale nie trzeba - dodać odrobinę tłuszczu, aby ryba była bardziej soczysta, ale załóżmy(...)danie to fit wersja. Zawijamy rybę jak cukierka i wsadzamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
GOFRY BANANOWE 143

Wakacje. A co idealnie pasuje do wspomnień o wakacjach? Zdecydowanie gofry z bitą śmietaną i owocami! Korzystając z faktu, że nasza stara gofrownica nadal sobie nieźle

W kuchni Karmel-itki
Ryba w marynacie 103

Ryba w marynacie to niezwykle smaczna przystawka, którą podajemy na zimno. Przepis pochodzi z książki kucharskiej z lat 70. W ten sposób możemy przyrządzić każdą rybę. Bardzo dobrze również smakują śledzie. Zamknięta w słoiku może być przechowywana w lodówce kilka dni. Po zalaniu marynatą dobrze jak postoi kilka godzin w lodówce. Składniki 500 g … Czytaj dalej Ryba w marynacie(...)Artykuł Ryba w marynacie pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
PULPETY Z FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM 117

Lubię czasem dodać coś od siebie i urozmaicić te dania, które znamy z rodzinnego domu. Taka odrobina finezji i szaleństwa, można by powiedzieć. Tym razem trafiło

W kuchni Karmel-itki
SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 106

Ten sernik to właściwie wynik studium nad kilkoma przepisami, które zweryfikowała dostępność składników w mieszkaniu. O dziwo, wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny

W kuchni Karmel-itki
CIASTO CYTRYNOWE 193

Choć moje życie blogerskie znacznie zwolniło, co zresztą widać po ograniczonej aktywności na stronie, to jednak jeść trzeba i gotowanie to nadal nieodzowny element mojego życia

W kuchni Karmel-itki