ryba - 22175 przepisów (strona:217/1479)

Pstrąg pieczony z natką pietruszki 71

Pstrąg pieczony z natką pietruszki to nasz nowy pomysł na przygotowanie tej popularnej i smacznej ryby. Danie to jest proste i szybkie do wykonania, dlatego może sprawdzić się w zabiegany dzień lub gdy nie chcemy spędzić dużo czasu w kuchni, a mamy ochotę zjeść coś dobrego i zdrowego. Mięso ryby po upieczeniu jest soczyste, doskonale przejmuje aromaty czosnku oraz pietruszki(...)osuszyć, oprószyć mieloną solą gruboziarnistą i kolorowym pieprzem (wewnątrz i na zewnątrz). Ząbki czosnku obrać, lekko rozgnieść, pietruszkę opłukać i wraz z kilkoma wiórkami masła włożyć do środka każdej ryby. Następnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pstrągi z natką pietruszki piec w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem ) przez 20-25 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
Grillowana dorada 78

zmianie kuchenki na indukcję kupiliśmy wreszcie odpowiednią patelnię, pierwszą potrawą na niej przygotowaną była grillowana dorada . Ryba ta nie potrzebuje wielu dodatków, więc wierzch oprószyliśmy tylko solą i pieprzem, a do środka włożyliśmy plasterki cytryny i świeżą natkę pietruszki. Po kilkunastu minutach grillowana dorada z chrupiącą skórką była gotowana do pałaszowania. Udostępnij Grillowana dorada – składniki 2 dorady 1 mała(...)pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cytrynę sparzyć, wyszorować, pokroić na plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Dorady oskrobać z łusek, umyć wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ryb naciąć ostrym nożem, do środka włożyć plasterki cytryny oraz natkę pietruszki. Wierzch dorad oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Patelnię grillową posmarować niewielką ilością oleju, rozgrzać ją, następnie położyć

niecodziennikpary
TORT RED VELVET 151

Już w niedzielę, 8.03. będziemy świętować Dzień Kobiet, a zaraz po nim Dzień Mężczyzny, a więc każdy z nas obchodzi swoje święto. Kwiaty, alkohol, spotkania w

W kuchni Karmel-itki
ZAPIEKANA KASZA MANNA 130

Mawiają, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie, kiedy żyje się szybko i jada w ciągłym biegu, warto znaleźć czas rano, aby zjeść coś porządnego. Najlepiej

W kuchni Karmel-itki
KROKIETY PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM 168

Z czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z Bożym Narodzeniem i farszem z kapusty i leśnych grzybów, ewentualnie z mięsnym nadzieniem. Podejrzewam, że większość

W kuchni Karmel-itki
PĄCZKI SEROWO-KUKURYDZIANE 137

Tłusty Czwartek za nami. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc zamiast nasycić się pączkami z lokalnej cukierni, postanowiliśmy przedłużyć sobie Tłusty Czwartek do Tłustego Weekendu, aby

W kuchni Karmel-itki
CIASTO POMARAŃCZOWE W SŁOIKU (BEZ GLUTENU) 145

To kolejna receptura, która gościła niegdyś na naszym poprzednim blogu i którą chcieliśmy Wam pokazać również tutaj. Uważamy, że nietypowość tego deseru zasługuje na ponowną publikację

W kuchni Karmel-itki
KALAFIOR W POMIDORACH 133

Warzywa rządzą! Przekonujemy się o tym za każdym razem, gdy odkrywamy jakieś nowe warzywo na nowo. Tak było i tym razem - nie spodziewałam się, że kalafior

W kuchni Karmel-itki
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 147

serem na słodko Tradycyjne Pierogi leniwe. Kluski leniwe. kopytka . do podsmażonej cebulki z boczkiem Naleśniki bez jajek z twarogiem i wiśniami Naleśniki budyniowe bez jajek Kotlety rybne najlepsze Ryba smażona z patelni Jajka z kiełbasą i papryką. Szakszuka z kiełbasą i papryką Ryba smażona panierowana w mące Ryba w cieście naleśnikowym Ryba w cieście piwnym Chilli con carne . Błyskawiczna fasolka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta serowo-rybna 113

Lubię pasty serowe, od czasu do czasu urozmaicam je poprzez dodanie ryby z puszki. Ze szprotkami w oleju Składniki: 250g sera białego 1 puszka ryby (makrela w pomidorach/w oleju / szprotki - co kto lubi) 1/2 cebulki siekany koperek / szczypiorek jogurt naturalny Sposób wykonania: 1. Ser biały rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno posiekać. 2. Z puszki z rybą odlać część oleju lub sosu(...)pomidorowego. Pozostałą zawartość połączyć z serem. Dodać cebulkę, szczypiorek lub koperek i jogurt naturalny - tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dokładnie wymieszać. Smacznego!!! Z rybą w pomidorach

Kuchnia domowa Ani
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ WŁOSKĄ 178

Kiedy dni są szare, bure, jesienne i ponure potrzebujemy słońca. I cukru, żeby wytworzyć niezbędną do przetrwania w taki czas energię. Dodając do tego orzeźwiający smak

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania