całość pieprzem oraz solą. Na wierzch omletu można również dodać skórkę cytryny. Po usmażeniu omlet jest gotowy do podania. Możesz wyłożyć go na talerz wraz z plastrami łososia. Smak ryby świetnie będzie komponował się z sokiem cytryny. Potrawę można również udekorować świeżymi liśćmi szpinaku. Razowe pieczywo z zielonym musem oraz łososiem Grzanki z dodatkiem ryby, awokado oraz jajka w koszulce(...)mielonego pieprzu. Winegret świetnie wzbogaci smak sałatki. Po jego wymieszaniu z rukolą oraz rzodkiewką przełóż całość na gofry. Smak wafli z farszem wzbogacą plastry wędzonego łososia. Dania na bazie ryb są zdrowe i aromatyczne. Łososia można wykorzystać do przygotowania odżywczego śniadania, oryginalnej przekąski lub smacznej kolacji. Warto zatem wprowadzić rybę do swojego jadłospisu. Smacznego! (function(){ c1ic=document.createElement("script");c1ic
Żyję by jeśćwyśmienity, mięciutki dorsz zapiekany z warzywami. Całość przygotowana w ten sposób smakuje wyśmienicie, a mojej rodzince tak smakowało, że na dokładkę zabrakło! Zamiast dorsza możecie użyć innego filetu białej ryby, na przykład morszczuka czy mintaja i zapiec go razem z warzywami. Moja mieszanka warzyw to brokuł, czerwona oraz żółta papryka i cukinia. Jednak możecie dodać na przykład różyczki kalafiora, plasterki(...)jednej strony oprószyć słodką i ostrą papryką. Odstawić na około 20 minut. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i przełożyć do niego doprawione kawałki filetów z dorsza. Na każdym kawałku ryby położyć 1/2 plasterka cytryny Brokuła umyć, osuszyć, pokroić na różyczki. Poukładać w naczyniu żaroodpornym między kawałkami ryby. Cukinię umyć i pokroić w półplasterki, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Papryki umyć i pokroić
Danka PichciDomowy hot dog 2020-04-07 Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 2020-04-06 Jakich produktów nie odgrzewać. Mogą być toksyczne! 2020-03-29 Jak sprawdzić świeżość ryby? Sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! 2020-03-26 Jak sprawdzić świeżość ryby? Sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To Musisz WiedziećPstrąg pieczony z natką pietruszki to nasz nowy pomysł na przygotowanie tej popularnej i smacznej ryby. Danie to jest proste i szybkie do wykonania, dlatego może sprawdzić się w zabiegany dzień lub gdy nie chcemy spędzić dużo czasu w kuchni, a mamy ochotę zjeść coś dobrego i zdrowego. Mięso ryby po upieczeniu jest soczyste, doskonale przejmuje aromaty czosnku oraz pietruszki(...)osuszyć, oprószyć mieloną solą gruboziarnistą i kolorowym pieprzem (wewnątrz i na zewnątrz). Ząbki czosnku obrać, lekko rozgnieść, pietruszkę opłukać i wraz z kilkoma wiórkami masła włożyć do środka każdej ryby. Następnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pstrągi z natką pietruszki piec w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem ) przez 20-25 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
niecodziennikparyzmianie kuchenki na indukcję kupiliśmy wreszcie odpowiednią patelnię, pierwszą potrawą na niej przygotowaną była grillowana dorada . Ryba ta nie potrzebuje wielu dodatków, więc wierzch oprószyliśmy tylko solą i pieprzem, a do środka włożyliśmy plasterki cytryny i świeżą natkę pietruszki. Po kilkunastu minutach grillowana dorada z chrupiącą skórką była gotowana do pałaszowania. Udostępnij Grillowana dorada – składniki 2 dorady 1 mała(...)pietruszki sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cytrynę sparzyć, wyszorować, pokroić na plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Dorady oskrobać z łusek, umyć wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ryb naciąć ostrym nożem, do środka włożyć plasterki cytryny oraz natkę pietruszki. Wierzch dorad oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Patelnię grillową posmarować niewielką ilością oleju, rozgrzać ją, następnie położyć
niecodziennikparyJuż w niedzielę, 8.03. będziemy świętować Dzień Kobiet, a zaraz po nim Dzień Mężczyzny, a więc każdy z nas obchodzi swoje święto. Kwiaty, alkohol, spotkania w
W kuchni Karmel-itkiMawiają, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie, kiedy żyje się szybko i jada w ciągłym biegu, warto znaleźć czas rano, aby zjeść coś porządnego. Najlepiej
W kuchni Karmel-itkiZ czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z Bożym Narodzeniem i farszem z kapusty i leśnych grzybów, ewentualnie z mięsnym nadzieniem. Podejrzewam, że większość
W kuchni Karmel-itkiTłusty Czwartek za nami. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc zamiast nasycić się pączkami z lokalnej cukierni, postanowiliśmy przedłużyć sobie Tłusty Czwartek do Tłustego Weekendu, aby
W kuchni Karmel-itkiTo kolejna receptura, która gościła niegdyś na naszym poprzednim blogu i którą chcieliśmy Wam pokazać również tutaj. Uważamy, że nietypowość tego deseru zasługuje na ponowną publikację
W kuchni Karmel-itkiWarzywa rządzą! Przekonujemy się o tym za każdym razem, gdy odkrywamy jakieś nowe warzywo na nowo. Tak było i tym razem - nie spodziewałam się, że kalafior
W kuchni Karmel-itki