tarce jarzynowej seler i przesmażam razem. Na końcu dodaję dynię i jeszcze chwile smażę. Wlewam bulion i gotuję pięć minut. Dodaję różyczki kalafiora i dalej gotuję, wsypuję sól, pieprz. Rybę kroję na kawałki, posypuje sola, pieprzem, chili. Układam na wierzchu w garnku, zagotowuję, wyłączam palnik i zostawiam na 10 minut w garnku, ryba dojdzie. Rybę wyjmuję z garnka. Zupę miksuję(...)blenderem. Podaję z kawałkami ryby, płatkami migdałów, natką pietruszki i olejem dyniowym
wesoła kuchniaOpis Sos cytrynowo-koperkowy: Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Sos można też podać jako dodatek do dań warzywnych, a nawet drobiowych. Pomimo swojego delikatnego smaku i kremowej konsystencji, sos jest zdecydowany i wyrazisty zarazem. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję jako dodatek do pieczonego łososia. Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem(...)kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Smakuje wyśmienicie i świetnie pasuje do każdego rodzaju ryby podawanej na ciepło. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sosy . Składniki: 3 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneRyba z Warzywami Ciągle ryba po grecku a przecież jest tyle dobrych warzyw, dlatego wypróbowałam coś innego, danie wyszło pyszne. Składniki: · 1 kg dowolnego fileta z ryby · Mąka pszenna do obtoczenia · 2 jajka · Sól(...)tymiankiem, papryką. 10. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze prużymy. 11. Przekładamy warzywa na rybę . 12. Danie gotowe. 13. Smacznego
Kulinarna ChwilaRyba Ananasek Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach. Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę. Składniki: · 1 kg dowolnego fileta rybnego · Mąka pszenna do obtoczenia · 2 jajka(...)pomidorowy · 3 łyżki ketchupu · Cebula · Sól Sposób przygotowania: 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2. Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 3. Obtaczamy w mące. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Kulinarna ChwilaBurgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne
WiszniówkaUkładamy w naczyniu żaroodpornym pokrytym papierem. Dodajemy ulubione zioła. U mnie (chyba jak zwykle) koperek. Na łososiu kładziemy cytrynę. Solimy, dodajemy pieprz do smaku - chociaż kiedyś słyszałam, że do ryb nie powinno się dodawać pieprzu, ale taki świeżo zmielony aż sam się garnie do tej rybki. Można - ale nie trzeba - dodać odrobinę tłuszczu, aby ryba była bardziej soczysta, ale załóżmy(...)danie to fit wersja. Zawijamy rybę jak cukierka i wsadzamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Smacznego
Kuchnia moimi oczamiWakacje. A co idealnie pasuje do wspomnień o wakacjach? Zdecydowanie gofry z bitą śmietaną i owocami! Korzystając z faktu, że nasza stara gofrownica nadal sobie nieźle
W kuchni Karmel-itkiRyba w marynacie to niezwykle smaczna przystawka, którą podajemy na zimno. Przepis pochodzi z książki kucharskiej z lat 70. W ten sposób możemy przyrządzić każdą rybę. Bardzo dobrze również smakują śledzie. Zamknięta w słoiku może być przechowywana w lodówce kilka dni. Po zalaniu marynatą dobrze jak postoi kilka godzin w lodówce. Składniki 500 g … Czytaj dalej Ryba w marynacie(...)Artykuł Ryba w marynacie pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąLubię czasem dodać coś od siebie i urozmaicić te dania, które znamy z rodzinnego domu. Taka odrobina finezji i szaleństwa, można by powiedzieć. Tym razem trafiło
W kuchni Karmel-itkiTen sernik to właściwie wynik studium nad kilkoma przepisami, które zweryfikowała dostępność składników w mieszkaniu. O dziwo, wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny
W kuchni Karmel-itkiChoć moje życie blogerskie znacznie zwolniło, co zresztą widać po ograniczonej aktywności na stronie, to jednak jeść trzeba i gotowanie to nadal nieodzowny element mojego życia
W kuchni Karmel-itkioczywiście testowałam nie tylko termosondę , lecz ogólną funkcjonalność piekarnika, ponieważ jasnym jest, że nie będę piekła w nim tylko mięsa czy ryb. Dlatego sprawdziłam jak sprawuje się on przy pieczeniu nie tylko dań obiadowych, ale również i szybkich śniadań czy kolacji. W sumie(...)wnętrzu, dzięki czemu jedzenie jest idealnie wypieczone na zewnątrz i soczyste w środku. Termosonda najbardziej przydaje się oczywiście do pieczenia mięsa czy ryb - dzięki kontroli temperatury piekarnik wyłącza się, kiedy potrawa osiągnie odpowiednią temperaturę, co sprawia, że nie wysusza się ona i zachowuje swoją soczystość . Piekarnik jest bardzo nowoczesny
Słodko-Słony Świat Ilonysosie śmietanowym . Przepis jest bardzo prosty, smaczny i sycący. W zamrażarce miałam jeszcze sporo łososia przywiezionego aż ze Skandynawii, stwierdziłam więc, że trzeba go zagospodarować na obiad.Wyciągnęłam rybę z zamrażarki z myślą, że to świetna okazja, aby został zapieczony w śmietanie. Tak jak lubię. U nas przeważnie w piątek jada się rybę na obiad, ot taka rodzinna tradycja. Danie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMiruna nowozelandzka, inaczej buławik nowozelandzki, to gatunek średniej wielkości drapieżnej morskiej ryby z rodziny morszczukowatych. Mięso ma białe i delikatne a do tego bardzo smaczne. Polecam jadanie ryb wszelakich bo to skarbnica dobrych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, bardzo potrzebnych do dobrego funkcjonowania naszego organizmu. Dziś rybę podałam z chrupiącą skórką. Samo zdrowie na talerzu. Miruna w panierce z brokułami
Moje Małe Czarowanie