ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:71/125)

ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ 191

przyrządzać na bardzo wiele sposobów np.w curry,w pomidorach,musztardzie. Ale chyba najbardziej tradycyjny, to śledź w oleju z cebulką, który często gości na naszych stołach. Śledź należy do ryb tłustych dzięki czemu jest bardzo bogaty w omega-3 kwasy tłuszczowe, witaminę D, selen i witaminy B12, a także minerały tj. żelazo, cynk, miedź,  fosfor(...)połowy cytryny. Pokroiłam odrobinę cebuli dymki. Dodałam olej. I wszystko dokładnie wymieszałam. Odstawiłam do lodówki i gotowe;) Smacznego! Polecam również: śledzie po kaszubsku śledzie smażone w zalewie octowej   sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami    sałatkę śledziową z jabłkiem  śledzie z czosnkiem i majerankiem  śledzie w sosie musztardowo śmietanowym z koperkiem

potrawyregionalne
Sałatka z tuńczykiem i awokado 104

Treściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: op. mixu sałat (np. z sałatą lodową

Lena Gotuje
Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i pomidorem 136

Sałatki to zdecydowanie moja słabość. Każda jest inna i każda ma w sobie jeden szczegół, na który mam zawsze ochotę. Dziś padło na tuńczyka. Sałatkę przygotujesz

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka faszerowane tuńczykiem 129

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo

Pyry na Gaz
Matiasy z jabłkami 201

„Przygotowania do świąt wkroczyły w ostatnią fazę. Spieszę więc z kolejnym przepisem bez zbędnego rozpisywania się bo zaraz pędzę piec pierniczki. Jest to kolejny przepis na

Wiem co jem
PASTA SŁONECZNIKOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI. 269

Nie znoszę nudy. Nie umiem usiedzieć w jednym miejscu, nogi rwą się do marszu, ręce ciągną do pracy, umysł najlepiej odpoczywa przy innego rodzaju wysiłku. Najlepiej

W kuchni Karmel-itki
śledzie marynowane... 182

Składniki: 1 kg śledzie, 1,5 litra woda, 2 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 większa marchew, 1 mały seler, 1 średnia pietruszka, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka SZTOS 82

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś(...)konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy. 2. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pora umyć, drobno pokroić. Ogórki i pokroić w kostkę. 3. Jogurt wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek

Alle Dobre!
Sałatka SZTOS 68

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś(...)konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy. 2. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pora umyć, drobno pokroić. Ogórki i pokroić w kostkę. 3. Jogurt wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek

Alle Dobre!
Śledzie Dziadka Mariana 194

Powoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem

Kuchnia od dwojga
5 minutowa pasta rybna (pomidorowo-fasolowa) 210

Ekspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki

IMPRESJA SMAKU
SAŁATKA ŚLEDZIOWA MOJEJ MAMY 289

Moja ukochana świąteczna sałatka według przepisu mojej Mamy, którą zajadamy się we wszystkie święta, nie tylko w Wigilię. Bardzo prosta i przepyszna, im dłużej stoi w

Słodko-Słony Świat Ilony
Dorsz w cieście z kapustą kiszoną 177

Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 szklanki kwasu z kapusty 1/2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 1 jajko sok z cytryny sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false false(...)przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy. Filety rybne zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
SAŁATKA ŁASUCHA. 38211

Skrada się do kuchni, myśli, że nie słyszę. Uchyla drzwi lodówki, myśli, że nie poczuję. Sięga po miskę z sałatką. Sądzi, że nie podejrzewam. Wyjada ze

W kuchni Karmel-itki
Smażone matiasy z sosem jogurtowym , kuchnia skandynawska 144

doświadczy , ale śledź a’la matias też dał radę Polecam tym , którzy lubią intensywne rybne smaki , gdyż ta potrawa jest bardzo śledziowa Mój starszy syn pokochał tą wersję ryby , młodszy uciekł jak przed pająkiem Ogólnie bardzo dobra , całkiem inna niż nasze europejskie smaki . Polecam ! Składniki na 2 osoby : 4 pojedyńcze filety a’la matias ( mogą być w oleju(...)koperek , drobniutko siekamy , dodajemy do jogurtu razem z wyciśniętym praską czosnkiem , pieprzem cytrynowym , cukrem i solą do smaku . Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki . Matiasy wyjmujemy z zalewy i płuczemy pod bieżącą , zimną wodą . Następnie wkładamy do plastikowego pojemnika i zalewamy mlekiem , tak żeby były całkowicie zanurzone . Jeśli macie duży pojemnik , oczywiście można bez problemu zwiększyć ilość mleka

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania