ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:71/125)

Pasta z tuńczyka i twarogu 87

Dziś rano razem z moją córeczką przygotowałyśmy na śniadanie takie małe arcydzieło, było wesoło i smacznie. Zapraszam na pastę z tuńczyka i twarogu. Miłej zabawy. :) (adsbygoogle

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka ryżowa z paluszkami surimi i nutą curry 169

Przepis autorski (mój).  Jest wiele wariacji, jeśli chodzi o sałatki ryżowe z curry. Praktycznie wszystkie zawierają kurczaka, a ja miałam ochotę użyć paluszków surimi. W

Di gotuje
Sałatka z muszelek, kurczaka… i nie tylko 175

nasiennych w paski, filety z kurczaka (dałam pieczone) kroimy w kostkę. Z wyparzonej cytryny cienko obieramy skórkę, którą kroimy bardzo drobno (możemy też ją zetrzeć na tarce). Odsączamy z zalewy kukurydzę. Do dużej miski przekładamy makaron, kukurydzę, pokrojone filety, por, cebulę, papryki, osuszoną na ręczniku rzodkiewkę, szczypior, skórkę z cytryny. Doprawiamy różową solą himalajską, dodajemy wino Mirin, olej sezamowy(...)wina ryżowego Mirin – lekka i orzeźwiająca. Warto dodać, że Mirin to przyprawa (jap. 味醂), która nadaje potrawom wyjatkową słodycz. Może być używana do sałatek, duszonych i grillowanych mięs, ryb, warzyw, zup, sosów. Najpopularniejsza w potrawach kuchni japońskiej. Stanowi jeden ze składników popularnej marynaty teriyaki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka z muszelek, kurczaka… i nie tylko

mojewypiekiinietylko
Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2951

ziemniakami zostaje, do greckich szaszłyków souvlaki . Jako ‘surówkę’ koniecznie spróbujcie do tego zestawu mojego gęstego, przepysznego i niesamowicie świeżego tzatziki . Idealne będą do wszystkich smażonych, gotowanych lub pieczonych białych ryb (pstrąg, dorsz, dorada, labraks), do lekkiego jasnego mięsa – jak kurczak i cielęcina, ale i do mięsa z grilla – np. karkówki. Śmiało po upieczeniu posypcie je porwanymi w dłoniach listkami świeżej(...)pełne łyżeczki oregano 2 pełne łyżeczki tymianku 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki 200ml bulionu wołowego lub drobiowego 2 pełne łyżeczki drobnych kaparów z zalewy DO PODANIA: natka pietruszki, świeża mięta, listki bazylii, pokruszona feta

Karo in the Kitchen
Awanturka - pasta z twarogu i sardynek 152

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com    Awanturka to pasta twarogowa z dodatkiem wędzonej ryby. Jej receptura jest różna i głównie zależy od regionu Polski. Przyznam szczerze, że wcześniej nie spotkałam się z tym smarowidłem, choć wiele o nim czytałam. Często robiłam pasty rybne, ale nigdy z twarogiem. Moja mama, czy nawet babcia - również o niej nie słyszeli. Postanowiłam spróbować(...)oleju  1-2 łyżki kwaśnej śmietany (ew.majonezu) 1 łyżka domowego ketchupu   3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Opcjonalnie: odrobina papryki słodkiej i ostrej  Sardynki odsączyć z zalewy, oczyścić i umieścić w miseczce. Dodać twaróg, śmietanę i ketchup. Całość podusić widelcem, a następnie wymieszać ze szczypiorkiem. Pastę doprawić do smaku

Di gotuje
ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ 184

przyrządzać na bardzo wiele sposobów np.w curry,w pomidorach,musztardzie. Ale chyba najbardziej tradycyjny, to śledź w oleju z cebulką, który często gości na naszych stołach. Śledź należy do ryb tłustych dzięki czemu jest bardzo bogaty w omega-3 kwasy tłuszczowe, witaminę D, selen i witaminy B12, a także minerały tj. żelazo, cynk, miedź,  fosfor(...)połowy cytryny. Pokroiłam odrobinę cebuli dymki. Dodałam olej. I wszystko dokładnie wymieszałam. Odstawiłam do lodówki i gotowe;) Smacznego! Polecam również: śledzie po kaszubsku śledzie smażone w zalewie octowej   sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami    sałatkę śledziową z jabłkiem  śledzie z czosnkiem i majerankiem  śledzie w sosie musztardowo śmietanowym z koperkiem

potrawyregionalne
Sałatka z tuńczykiem i awokado 94

Treściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: op. mixu sałat (np. z sałatą lodową

Lena Gotuje
Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i pomidorem 120

Sałatki to zdecydowanie moja słabość. Każda jest inna i każda ma w sobie jeden szczegół, na który mam zawsze ochotę. Dziś padło na tuńczyka. Sałatkę przygotujesz

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka faszerowane tuńczykiem 121

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo

Pyry na Gaz
Matiasy z jabłkami 193

„Przygotowania do świąt wkroczyły w ostatnią fazę. Spieszę więc z kolejnym przepisem bez zbędnego rozpisywania się bo zaraz pędzę piec pierniczki. Jest to kolejny przepis na

Wiem co jem
PASTA SŁONECZNIKOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI. 259

Nie znoszę nudy. Nie umiem usiedzieć w jednym miejscu, nogi rwą się do marszu, ręce ciągną do pracy, umysł najlepiej odpoczywa przy innego rodzaju wysiłku. Najlepiej

W kuchni Karmel-itki
śledzie marynowane... 170

Składniki: 1 kg śledzie, 1,5 litra woda, 2 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 większa marchew, 1 mały seler, 1 średnia pietruszka, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka SZTOS 66

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś(...)konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy. 2. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pora umyć, drobno pokroić. Ogórki i pokroić w kostkę. 3. Jogurt wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek

Alle Dobre!
Sałatka SZTOS 58

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś(...)konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy. 2. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Pora umyć, drobno pokroić. Ogórki i pokroić w kostkę. 3. Jogurt wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek

Alle Dobre!
Śledzie Dziadka Mariana 185

Powoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem

Kuchnia od dwojga
5 minutowa pasta rybna (pomidorowo-fasolowa) 195

Ekspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki

IMPRESJA SMAKU
SAŁATKA ŚLEDZIOWA MOJEJ MAMY 275

Moja ukochana świąteczna sałatka według przepisu mojej Mamy, którą zajadamy się we wszystkie święta, nie tylko w Wigilię. Bardzo prosta i przepyszna, im dłużej stoi w

Słodko-Słony Świat Ilony
Dorsz w cieście z kapustą kiszoną 167

Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 szklanki kwasu z kapusty 1/2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 1 jajko sok z cytryny sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false false(...)przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy. Filety rybne zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen