ryba w zalewie - 1861 przepisów (strona:65/125)

Wigilijna kolorowa sałatka śledziowa 273

Śledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i ziemniakami.  Składniki: 400g płatów śledziowych Matias 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy  6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 por (biała część) 200g śmietany(...)godziny, po tym czasie pokroić w kostkę. 2. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, po tym czasie obrać i pokroić w kostkę. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a  ogórki konserwowe i paprykę pokroić w małą kostkę.  Por pokroić w półplasterki. 4. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać śmietanę, majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 172

pomidorów kilka gałązek natki pietruszki łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz   Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce. Oliwki i pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Jajka, oliwki, pomidory i natkę przekładamy do jednej miski. Dodajemy majonez i jogurt. Przyprawiamy do smaku i mieszamy dokładnie. Odstawiamy(...)Twarogowa Do Pieczywa Kanapki Z Pastą Jajeczną, Pomidorem I Kiełkami Rzodkiewki Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora Pasta Z Tuńczykiem I Kaparami Pasta Jajeczna Z Pomidorem Pasta Z Ryby W Pomidorach Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem 181

dobrze, że już piątek... a jak piątek to zapraszam na rybę. Dzisiaj na blogu sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem w towarzystwie oliwek, fety i czerwonej cebuli. Składniki: szklanka grubego makaronu (użyłam kolanek ozdobnych z Lubelli) opakowanie wędzonego fileta z pstrąga (125 g) mały słoiczek lub woreczek zielonych oliwek pół kostki fety (użyłam z ziołami) pół czerwonej cebuli 3 łyżki(...)cukier i pieprz koperek do ozdoby Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Pstrąga podzielić na kawałki, fetę w kostkę, a cebulę w cienkie pióra. Oliwki odcedzić z zalewy. Wszystkie produkty przełożyć do salaterki. W kubku wymieszać olej, sok z cytryny, zioła, sól, odrobinę cukru i pieprz. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać, aby połączyła się z sosem. Udekorować

Czerwień i błękit
Pilaw z marchewką, kukurydzą i mięsem mielonym 208

Pilaw to potrawa przygotowywana z ryżu, warzyw jak i mięsa. W oryginalnych przepisach używa się baraniny lub mięsa z ryb, a całe danie jest dosyć ostre w smaku.  Do tego dania użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, które idealnie skomponowało się z ugotowanym ryżem, marchewką i kukurydzą. Ponadto pilaw to pomysł na szybkie i bardzo sycące danie obiadowe.  Składniki(...)marchewki 1 cebula 1 puszka kukurydzy sól, pieprz papryka ostra curry olej  Marchewkę obrać, umyć i pokroić w cienkie słupki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Do garnka/patelni wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę oraz marchewkę. Gdy całość lekko się zeszkli to dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryka. Gdy mięso zmieni kolor

Ugotować
marynowane rzodkiewki 167

Marynowane rzodkiewki- chrupiące i lekko pikantne będą doskonałym dodatkiem do sałatek, lub zakąską do wódki. Świetnie sprawdzą się także jako element dekoracyjny mięs i ryb w galarecie.  Składniki na dwa słoiczki: około 400 g rzodkiewek (2 duże pęczki) 500 ml wody 65 ml octu spirytusowego 10% 70 g cukru 3/4 łyżki soli łyża oleju łyżeczka pieprzu kolorowego kilka ziaren(...)liście. Wodę zagotować z cukrem, solą, olejem i przyprawami. Na końcu dodać ocet a po chwili rzodkiewki. Gotować około dwóch minut. Rzodkiewki przełożyć do słoików i zalać  przestudzoną zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować około 15 minut.  źródło przepisu- Czary Gary

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tuńczyk! 294

moją "małą rybkę". Moje zdziwienie ogromne, do tej pory mam w głowie jedną fotografię, jak pan rybak zabiera się za wyłowionego tuńczyka z maczetą. My tu o rybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane(...)smaku Sposób przygotowania Ryż ugotować wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Paprykę, jajka, ogórka i cebulę pokroić w kostkę wsypać do dużej miski. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do dużej miski razem z ryżem. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą, dodać do sałatki, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Przyozdobić na sam koniec posiekaną pietruszką. Smacznego

pink envelope
PULPECIKI W OCCIE MOJEJ MAMY. 171

Confetti sypie się z góry, okrywa tańczących kolorami tęczy, po czym spada na ziemię. A z ziemi wzbija się znów wzwyż, gdy długie suknie urodziwych pań

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z tuńczykiem 113

Lubicie sałatki? Mam nadzieję, że tak! To przecież bogactwo witamin i składników mineralnych. A jeśli dodamy do nich ryby, np. tuńczyka, to mamy także cenne kwasy tłuszczowe omega 3. Dziś przed Wami szybka i prosta sałatka z tuńczykiem, która na pewno Wam zasmakuje. Jest po prostu przepyszna! Sałatka z tuńczykiem – składniki (6 porcji): tuńczyk w sosie własnym, 170g, kukurydza(...)pieprzu, 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego jeśli wolicie lżejszą wersję sałatki, 3 łyżki oliwy z oliwek, opcjonalnie jajka gotowane na twardo do podania. Sposób przygotowania Najpierw odsączmy z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Następnie kroimy w kostkę ogórki, paprykę i cebulkę. Później siekamy drobno szczypiorek. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez lub jogurt, oliwę z oliwek i doprawiamy

Natka Pietruszki
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 353

szkodliwych składników. Choć jeśli kupujemy tuńczyka w wodzie czy sosie własnym, to prócz soli i wody, producenci raczej nic innego nie dodają. Warto włączyć tuńczyka, jak również inne ryby do swojej diety, gdyż są bogate we wcześniej wspomniane kwasy tłuszczowe omega-3, które obniżają ryzyko chorób układu krążenia, spowalniają starzenie się komórek, wspomagają pracę mózgu, a nawet poprawiają wzrok. [embed(...)łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Letnia sałatka z łososiem, truskawkami i miętową nutą 138

Sezonowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, słodkimi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami, wyrazistą rukolą, aromatycznymi czarnymi oliwkami i pachnącym świeżą miętą sosem to świetna propozycja na letni obiad lub pożywne drugie śniadanie w pracy. Składniki: 100g rukoli 150g truskawek 125g łososia wędzonego z pieprzem 20 czarnych oliwek 150g sera mini mozzarelli 90g orzechów nerkowca Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek(...)łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soku z cytryny 20 listków świeżej mięty sól pieprz Wykonanie: 1. Wędzonego łososia podzielić na mniejsze kawałki. 2. Rukolę umyć, osuszyć, a mozzarellę odsączyć z zalewy. 3. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w plasterki. 4. Oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na połówki. 5. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami 155

Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 295

osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do surówki. Wymieszać. Przygotować dressing. Do słoika wlać wodę, ocet i olej. Wsypać cukier i sól. Zakręcić słoik i trzymając w dłoni, energicznie(...)się smaków. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Widoczna na zdjęcia salaterka surówki została przygotowana z połowy składników. Surówka jest słodko - kwaśna w smaku. Idealnie nadaje się do mięs i ryb.   Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Śledzie w zalewie octowej 1114

Składniki: 5 płatów śledzia a'la matjas 2 cebule 0,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki wody 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela

Qchnia po prostu
Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 140

Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje pikanterii, natomiast sos wydobywa to, co najlepsze. I te pomidory... Składniki 2 ciabatty 2 jajka  1 pomidor  1 puszka tuńczyka w oliwie liście bazylii 3 łyżki gęstego majonezu czarne oliwki bez pestek(...)puszka makreli w pomidorach mielona papryczka chili   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w plastry. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z majonezem. Pomidory kroimy w grube plastry. Oliwki osączamy, kroimy na pół. Bułki rozkrawamy wzdłuż. Część miąższu usuwamy. Na spodnią część bułki układamy tuńczyka, następnie pomidor, bazylię

R'n'G Kitchen
Kolorowa sałatka imprezowa 3911

Kolorowa sałatka imprezowa Lekka, aromatyczna i świeża sałatka makaronowa z warzywami, serem i pysznym sosem. Idealnie pasuje jako dodatek do mięs i ryb z grilla, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Polecam!     Składniki: 150g drobnego makaronu (u mnie makaron orzo – w kształcie ryżu) 15dkg żółtego sera – u mnie gołda i mozzarella 1 puszka(...)łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku     *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odsączamy *** *** Warzywa z puszki odsączamy z zalewy *** *** Odsączone warzywa dodajemy do makaronu *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Ogórki i rzodkiewki kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy *** *** Ser oraz warzywa dodajemy do sałatki *** *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania