Salsa verde to przygotowany ze świeżych ziół zimny sos określany mianem zielonego. W zależności od kraju, w którym sos jest robiony wyróżnić można kilka jego rodzajów. We Włoszech oraz Francji do przygotowania salsa verde wykorzystuje się natkę pietruszki, kapary, anchovy, ocet i oliwę. Całość doprawiana jest sokiem z cytryny, czosnkiem oraz solą. Meksykańska wersja salsa verde oparta jest na pomidorach połączonych z chili, czosnkiem, cebulą oraz przyprawami takimi jak kolendra i oliwa. Typem zielonego sosu jes... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...