Jak byłam mała, jedyne śledzie, które mi smakowały, to te na słodko. Wcale się sobie nie dziwię, bo tak przygotowane są rewelacyjne w smaku. Lubicie
Di gotujeKorzystając z Waszych rad oraz licznych przepisów które przeglądnęłam w internecie stworzyłam własną wersję sałatki śledziowej, pewnie wielu z Was robi podobne, to
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmoja propozycja na letnie poranki i wieczory... Do grzanek, czy grillowanych mięs i ryb. Do czego tylko macie ochotę. Składniki podaję orientacyjnie, można zmieniać proporcje. Składniki: pół główki sałaty lodowej kilka moreli mały słoiczek czarnych oliwek 1 mała czerwona cebula 2/3 kostki fety Sos: kilka łyżek oleju, zimnej wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki słodkiego sosu chili, szczypta(...)włoskich ziół (do pizzy lub prowansalskich), sól, pieprz Sałatę umyć, osuszyć i podzielić na strzępy. Morele sparzyć, obrać i pokroić na ósemki. Oliwki odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, a fetę w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce i delikatnie wymieszać. Składniki sosu wymieszać, polać sałatkę, przemieszać i wyłożyć na talerze
Czerwień i błękitCo prawda festiwal już się skończył, jednak ja będę do niego wracać wielokrotnie w swoich postach. Działo się tyle, że nie nadążałam dodawać postów, tym bardziej
W kuchni Karmel-itkinowych pomysłów na pyszne grillowe dania, nieco mniej klasycznych a bardziej nowoczesnych i pomysłowych. Mam dobre wieści, będę miała dla Was kilka naprawdę pysznych poleceń, dla osób, które lubią ryby i ciekawe smaki. Dziś pierwsza z nich – przepyszne ziemniaki pieczone z grilla nadziewane śledziem i dodatkami. Smak pieczonego ziemniaka z grilla zrobionego sposobem, który opisałam poniżej, jest nieziemski(...)zaskoczona genialnym efektem. Śledzie po Kołobrzesku to zdecydowanie moje odkrycie! Kapitan Navi stworzył ten produkt. Co znajdziecie w środku? Pyszne, wyraziste w smaku i bardzo mięsiste kawałki śledzia, cebulkę, zalewę na bazie oleju rzepakowego z odrobinką octu, przyprawy. Próbując tych śledzi z moją rodziną, byliśmy niesamowicie zaskoczeni. Produkty Kapitan Navi w tym Śledzie po Kołobrzesku znajdziecie w Biedronce. A warto
nietylkopasta.plMiałam okazję niedawno jeść to danie i urzekło mnie smakiem, tak więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr., sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego(...)białej części pora(można pół na pół), 4 szt. orzechów laskowych lub 10-12 pistacjowych, płaska łyżeczka płatków migdałów, śmietanka słodka 250ml 18%, 3 płatki młodego imbiru z zalewy, łyżka masła klarowanego, 2-3 łyżki soku z cytryny, odrobina startej skórki cytrynowej, szczypta cukru,1-2 żółtka, 1 szkl. bulionu drobiowego, WYKONANIE: KURCZAK: filet ciąć pod skosem, posypać przyprawami
Kuchnia BeatyIdealne połączenie tuńczyka w sałatce Składniki: 3 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 1 puszka tuńczyka 1 mała puszka ananasa 1 biała
R'n'G KitchenBardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie. 2 płaty śledzia marynowanego 1 puszka kukurydzy
VioletoweKucharzeniewędzonych szprotek, która idealnie się komponuje z każdym rodzajem pieczywa, a także domowe rolmopsy z chrupiącym ogórkiem konserwowym w środku. Będzie bardzo apetycznie z #naturalniebałtyckie. Przekąski z ryby na imprezę Jeśli przygotowujemy przyjęcie czy imprezę, w pierwszej kolejności sięgnijmy po śledzia. Sprawdzi się tutaj idealnie, bo łatwo podzielić go na niewielkie kawałki – w sam raz „na raz”. Do tego(...)zasoleniu. Doskonale smakuje z patelni, jak i wędzony. W Polsce zazwyczaj jadamy śledzie marynowane w occie, w oleju, w sosie śmietanowym, jako zakąskę do wódki. Szprot Mała ryba z rodziny śledziowatych, w Bałtyku osiąga 10–14 cm, w Morzu Północnym dorasta do 17 cm. Ciało szprota jest pokryte srebrnymi łuskami, niebieskawymi na grzbiecie, głowa bezłuska, wieczko skrzelowe gładkie
Kulinarne przygody GatitySałatka ziemniaczana – idealna do grilla! Świetny dodatek do dań z rusztu. Sałatka jest szybka i prosta w przygotowaniu oraz bardzo smaczna. Idealnie sprawdzi się do mięs, kiełbas, ryb oraz warzyw z grilla. Polecam! Składniki: 0,5 kg młodych ziemniaków 4 ogórki małosolne pęczek rzodkiewek 1 szklanka kukurydzy konserwowej pół pęczka koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego(...)kroimy w średniej wielkości kostkę. Ogórki również kroimy w średnią kostkę *** *** Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę *** *** Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Sos dodajemy do sałatki *** *** Mieszamy i całość doprawiamy jeszcze
Blog z ApetytemCzas Przygotowania : 2,5 h Gotowe w : 2/3 dni Kilka a może i nawet kilkanaście lat temu pierwszy raz miałam okazje skosztować śledzi z zielonym
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySałatka warzywna Babuni z cukinią, ogórkami, papryką i marchewką to bardzo smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ryb i różnych dań obiadowych. Taka sałatka zawekowana w słoikach będzie na zimę jak znalazł (o ile wytrzyma do tego czasu w spiżarni), gdyż jest bardzo pyszna, łagodna w smaku i aromatyczna. Składniki na sałatkę warzywną Babuni z cukinią i ogórkami (5 słoików(...)cukinii 1 kg ogórków gruntowych 0,5 kg marchewki około 700 g papryki czerwonej (3 sztuki) 400 g cebuli (3 średnie sztuki) 1,5 łyżki soli niejodowanej Zalewa: 1/3 szklanki octu jabłkowego (szklanka o pojemności 220 ml) 1/3 szklanki octu spirytusowego 10% 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2/3 szklanki wody łyżka soli niejodowanej po kilka liści laurowych
e-PrzepisyKulinarneTen niezwykle smaczny przepis na śledzie w oleju z pomidorami i miodem podesłał mi Patyk, który wiernie korzysta z moich przepisów oraz podsuwa wiele inspiracji. Kiedy
Kuchnia Bazylii