ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:97/358)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 141

otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie zebrane

królestwo garów
Rolex :) 121

zarówno nowoczesny styl gotowania z angielskimi, arabskimi oraz indyjskimi wpływami. Wiele tradycyjnych dań zawiera różne warzywa, ziemniaki, banany i innne tropikalne owoce oraz świeże ryby, mięso. Główne dania zwykle opierają się na sosach i gulaszach na bazie orzeszków ziemnych, fasoli lub mięsa. Jako dodatek używa się często ugali (papka z mąki kukurydzianej) lub matooke (gotowane i gniecione zielone banany). Jednak

noteskulinarnyfiga
Ryba w sosie pomidorowym, czyli sałatka wg Babci Jańci 345

jajka razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na 3 cm kawałki, maczamy w powstałym cieście i smażymy na złoty kolor. Wystudzoną rybę układamy warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podajemy na zimno. Smacznego

Miksturownik
Ryba w cieście 186

czekamy chwilę,aby się zapiekło.Odwracamy filety ciastem do spodu i ponownie polewamy rybę.   Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając.   Ryba jest gotowa.Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.Smacznego

Maminek kulinarny
Norweskie ciasto z łososiem 179

trudno było mi się zdecydować na konkursowy przepis. W między czasie wykorzystałam otrzymane oleje jako marynatę do mięs czy też do smażenia poszczególnych składników ulubionych sosów. Ostatecznie pod nóż poszedł łosoś. To niesamowita ryba dająca się przyrządzić na wiele sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego, wytrawnego wypieku

Przysmaki Karolki
Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie 236

tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie. To kolejne, banalnie  proste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:) Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie Do przygotowania potrzebować będziesz: 400 g makaronu typu małe muszelki 2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym 1 szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron(...)nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i świeżą zieleninką np. szczypiorkiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 208

nowoczesnej formie – jako nadzienie do sushi. Koniecznie kupcie do niego jak najświeższą rybę i ekologiczne jajko. Tatar z łososia: 500 g filetu świeżego łososia bez skóry ok. 8 cm kawałek pora 1 świeże, ekologiczne żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny 2 i 1/2 łyżki sosu sojowego 1/4 płaskiej łyżeczki imbiru w proszku 1/4 płaskiej łyżeczki chilli w proszku szczypta(...)lepiej sprawdzi się łagodniejszy por. Siekamy go również w drobną kostkę. W małej miseczce lub filiżance łączymy składniki marynaty: sos sojowy, sok z cytryny, chilli, imbir oraz świeżo mielony pieprz. Dokładnie mieszamy tak, aby nie było żadnej grudki. Mięso ryby i pora wrzucamy do miski. Dodajemy surowe żółtko oraz marynatę. Dokładnie mieszamy. Tatar już jest gotowy, ale będzie smaczniejszy

Poezja smaku
Łosoś.Wino. Cytryna. 164

macie swoje ulubione aromaty kuchenne? Łosoś w sosie cytrynowym składniki 4 filety z łososia (około 200 g każdy) sok z 1 cytryny starta skórka z połowy cytryny 100 ml białego wina wytrawnego 200 ml śmietany 2 szalotki 4 gałązki szczypiorku 300 g kwiatków brokuła sól, pieprz oliwa do upieczenia ryby wykonanie: Brokuły gotujemy na parze 10 minut. Łososia doprawiamy solą(...)ryba będzie się ładnie rozdzielać widelcem. Szalotki bardzo drobno siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy winem. Gotujemy do chwili za cały płyn odparuje. Wlewamy do szalotek śmietanę, sok z 1 cytryny, startą skórkę z cytryny oraz posiekany szczypiorek. Gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Upieczonego łososia przekładamy na talerz wraz z brokułami i polewamy gorącym sosem. Danie posypujemy

Przysmaki Karolki
Smażone spring rollsy z łososia / Fried spring rolls with salmon 177

łyżeczka soku z cytryny świeżo mielony czarny pieprz 3 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) Do podania: 1 łyżka jasnego sezamu 1 łyżeczka czarnuszki 1/4 szkl. sosu sojowego 2 ogórki gruntowe Sezam zrumień na suchej patelni. Rybę pokrój na 4 małe fileciki o wymiarach 3x7 cm. Oprósz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.  Arkusz paprieru ryżowego zanurz na 2 sekundy(...)rozgrzej dobrze olej kokosowy. Połóż spring rollsy z łososiem i smaż po około 2 minuty z obu stron, do zrumienienia. Wyłóż na ręcznik papierowy dla odcieknięcia tłuszczu. Podawaj z sosem sojowym, cienkimi plasterkami świeżego ogórka, posyp uprażonym sezamem i czarnuszką. Ingredients: (2 servings) 240 grams salmon fillet (without skin) 4 small round sheets of rice paper a few sprigs

Delicious Place
Dorsz w migdałach z sosem winnym 229

kochać? Zawierają wiele cennych składników odżywczych, minerałów i zdrowych tłuszczy, które są niezbędne w naszej diecie. Moją ulubioną rybą jest dorsz. Jego mięso jest delikatne, rozpływające się w ustach. Dzisiaj przedstawiam Wam filety z dorsza w migdałowej panierce. Podaję je z sosem żurawinowym na bazie czerwonego, wytrawnego wina. Proste, smaczne a wykonanie całego dania nie zajmie wam dłużej(...)żurawinę i gotować na średnim ogniu około 10 minut do uzyskania gęstego sosu. Jeśli sos jest nadal rzadki, przez sitko przesiać mąkę i energicznie mieszać. Doprowadzić do zagotowania i do zgęstnienia. Dodać cukier trzcinowy i masło. Zdjąć z ognia. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju. Rybę oprószyć mąką, wymoczyć w jajku i w płatkach migdałów. Smażyć z jednej strony

Jaglusia
Sałatka z makrelą -śniadanie i kolacja 153

ryba w całości jest o wiele bogatsza w smaku. Dlatego wolę poświęcić trochę więcej czasu i obrać makrelę z ości za nim włożę ją do sałatki, bo wiem, że jej smak będzie obłędny. Sałatka z makrelą Składniki: 1 porcja garść zielonej sałaty, kolorowej i trochę jarmużu 100 g wędzonej makreli 2 jajka kawałek ogórka ½ czerwonej papryki, małej ½ awokado Cheddar sos(...)Opłukaj i osusz z wody sałatę. Ułóż na talerzu na przemian z plasterkami ogórka i cienko pokrojoną papryką. Oddziel rybę od skóry i ości. Ułóż w kawałkach na warzywach wraz z jajkami i połówką rozkrojonego awokado. Podaj sałatkę z cheddar sosem.           Spara Spara The post Sałatka z makrelą -śniadanie i kolacja appeared first on Blog

codojedzenia
Jem zdrowo: Sałatka z makrelą 343

koperkowego do sałatek Knorr 1 łyżka wody " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Marchew i ser trzemy na grubych oczkach. Szczypiorek siekamy, rybę pozbywamy ości i kroimy na mniejsze części. Układamy rukolę, makrelę, szczypiorek, marchewkę i ser, polewamy sosem koperkowym do sałatek (wymieszanym z wodą i olejem) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

CoolinarniePL
Knedle rybne z sosem koperkowym 138

jajko 1,5 szkl maki pszennej 1 łyżka masła  gałka muszkatołowa Sos koperkowy: 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 200 ml bulionu  2 łyżki kwaśnej śmietany garść kopru  pieprz Wykonanie:Filety kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy rybę i dusimy ok 2 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy vegetą(...)środku rybną kulkę, sklejamy ciasto ponad nią  i formujemy okrągłe knedle. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy ją, ostrożnie wkładamy knedle i gotujemy ok 10 minut. Gotowe polewamy sosem koperkowym, który przygotowujemy bardzo prosto. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, oprószamy mąką i zasmażamy na jasnozłoty kolor. Wlewamy bulion i gotujemy ok 10 minut, mieszając. Łączymy ze śmietaną i koperkiem

Anioły w kuchni
Bakłażan z sardynkami w pomidorach – ekspresowy sos do makaronu 161

Obiad w 20 minut. Trzy główne składniki, dwa składniki dodatkowe, przyprawy. Bakłażan, pomidor i sardynki są podstawą tego szybkiego i bardzo sycącego sosu do makaronu. To mocno aromatyczne danie dzięki połączeniu drobnych wędzonych ryb, maślanego bakłażana i słodko-kwaśnych pomidorów. Bakłażana obrać cienko ze skórki i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Kapary odsączyć(...)dłonią lub widelcem. Do rondla dodać olej z puszki sardynek i wrzucić rybki, po uprzednim wyjęciu im kręgosłupów. Całość dokładnie wymieszać, aż sardynki się rozpadną na drobne kawałki. Sos pomidorowy zredukować o jedną czwartą, gotując go bez przykrycia na średnim ogniu. Przyprawić sos solą, pieprzem, ziołami, dodać przesmażonego wcześniej bakłażana. Całość wymieszać i zagotować do podgrzania bakłażana. Podawać z ugotowanym

Karo in the Kitchen
Karp smażony w migdałach 141

migdałach jest przepyszną odmianą od tradycyjnie smażone karpia wigilijnego. Karp smażony w migdałach jest daniem całkiem eleganckim, zwłaszcza jeśli połączyć go z sosem na bazie wina i rodzynek. Chrupiące płatki migdałów otaczające soczyste mięso ryby cudownie przełamują smak. Karp smażony w migdałach jest nietłusty, bo przez migdały nie przesiąka za dużo tłuszczu do mięsa ryby, a ponadto włożony na kilkanaście(...)stron), ale na niewielkim ogniu (ryba ma dochodzić w środku, ale płatki nie mogą się przypalić). Ściągamy rybę z patelni i układamy w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na ruszcie/ kratce i wstawiamy do piekarnika (175 stopni) na 10-15 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. W rondelku na niewielkim ogniu rozpuszczamy cukier – uwaga – cukier gdy się rozpuści będzie się szybko

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania