ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:35/358)

Pasta do chleba- twaróg, ryba i suszone pomidory 136

Pomysł na szybkie smarowidło kanapkowe, do tego zdrowe i "niewymagające"? Tak jest- twaróg z dodatkami. Składniki -twaróg -puszka ryby w sosie pomidorowym -kilka suszonych pomidorów -sól i pieprz do smaku Z podanym składników utrzeć pastę, ja włożyłam wszystko do robota i tak w niecałą minutkę miałam zdrową i pyszną pastę na kanapki. W miseczce od PORCELANA BOGUCICE prezentuje się smacznie

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta twarogowo – rybna 103

wielu lat robi się taką pastę. Jak sięgnę pamięcią pierwszą taką pastę zrobił mój mąż. Pasta przyjęła się w rodzinie i ma wielu amatorów. Składniki: 250 gram twarogu Ryby w sosie pomidorowym z puszki Wykonanie: Twaróg kruszymy w misce. Dodajemy całość z rybnej puszki, razem z sosem. Wszystko razem mieszamy i gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Chutney kolendrowy 137

idealnie do kolendry) i podwójną ilość imbiru.  Mój chutney wyszedł gorzkawy, pikantny i bardzo kolendrowy w smaku. Z dodatkiem śmietany lub jogurtu zmienia się w fantastyczny, orzeźwiający sos do ryb lub sałat, doprawia świetnie potrawy azjatyckie i wszelkie curry. I może długo stać w lodówce nie tracąc świeżości, j ednak nie dłużej niż 2 tygodnie (aktualizacja).  Chutney kolendrowy

Kuchnia Prezydentowej
Pieczony dorsz w sosie sojowym z fasolką 105

Dziś propozycja na pyszną kolację dla miłośników ryb i/lub osób dbających o linię. Tak, wiosna tuż tuż więc warto zmniejszyć ilość kalorii w diecie :) Rybę doprawiamy sosem sojowym i ziołami a następnie pieczemy w folii. Jako dodatek fasolka szparagowa - świeża lub mrożona z podsmażoną na złoto cebulką. Proste, smaczne, zdrowe i lekkie

Milion Smaków
O miotle, gadżetach i kwadratach. Lemon bars. 185

gdybym tak teraz stosowała ten sposób!  Czuję dyskomfort, gdy nie mam w domu cytryny. Zawsze kupują więcej i robię zapas. Cytryna musi być - do herbaty, ciasta drożdżowego, sosu, zupy, ryb, sałatki, czarnej kawy  przeciw migrenie, no i oczywiście przeciw gorączce. Nie wiem czy znacie ten sposób.  Moja Babcia zawsze kroiła cytrynę w plastry i okładała nimi stopy

KUCHARNIA
Zalewajka mojej babci. 556

Dziś dzień Babci, dlatego przedstawiam Wam dziś przepisy moich ukochanych Babć. 1. Na zalewajkę 2. Rybę w sosie pomidorowym 3. Ciasto drożdżowe     Moim ukochanym Babciom, Babciom mojego syna :) i wszystkim Babciom na świecie składam najserdeczniejsze życzenia. Dużo zdrowia i radości.      Zalewajka Składniki: 200 g boczku wędzonego (babcia Miecia używa słoniny :) ) 250 ml zakwasu na barszcz

Miksturownik
Łosoś ze szparagami w sosie holenderskim 198

Jeśli miałabym wskazać ulubioną rybę, zdecydowanie byłby to łosoś. Pieczony, smażony, wędzony. Na drugim miejscu byłby dorsz. Ryby powinniśmy jeść dwa razy  w tygodniu.Tyle z teorii

bistro mama
Indyjskie rybne curry 199

jeszcze chwilę rumień. Dodaj pastę imbirowo – czosnkową, szczyptę cukru, pastę tamaryndową, bulion, liście curry, laskę cynamonu i mleko kokosowe. Wymieszaj i chwilę gotuj. Włóż pokrojoną rybę i duś, aż sos się zredukuje, a ryba będzie ugotowana. Dopraw solą.Gotowe rybne curry posyp posiekana kolendrą. Możesz również delikatnie skropić sokiem z limonki.  Podawaj z chlebkiem naan lub z ryżem.Smacznego

Oryginalny smak
Kotlety z tuńczyka z sosem aioli 246

Rzadko w swojej kuchni używam smalcu i jego pochodnych, chyba ze robię gulasz na wzór węgierski gdzie wtedy on jest niezbędny . Dlatego gdy dostałam opakowanie nowego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy 139

Post Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
KOTLETY RYBNO ZIEMNIACZANE Z SOSEM CHRZANOWYM 209

jest to konieczne. Można użyć dowolnej ryby np.dorsza, mintaja, łososia,soli lub innej o zwartym mięsie. Idealna propozycja dla dzieci, które nie przepadają za rybą. Podane z dowolną surówką i sosem chrzanowym  na pewno zadowolą wszystkie podniebienia. Składniki na kotlety: (na około 10 sztuk) 5 filetów z mintaja lub innej ulubionej ryby (każdy po około(...)ugotowanych ziemniaków 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej garść pokrojonej natki pietruszki 2-3 łyżki sosu ostrygowego  1 łyżka soku z cytryny mleko do ugotowania ryby 1 łyżeczka kukrumy (opcjonalnie) pieprz  sól do smaku Składniki na sos: 2-3 łyżki majonezu (można pominąć) 2-3 łyżki 12% śmietany 2-3 łyżki gęstego jogurtu  2 łyżeczki chrzanu

potrawyregionalne
Troć pieczona w niskiej temperaturze - łosoś pieczony 160

Troć pieczona w niskiej temperaturze jest bardzo delikatna, kremowa. Warto spróbować. Troć ryba z rodziny łososiowatych. Jest mniejsza od łososia. Przygotowuje się ją tak samo jak łososia. płaty troci lub łososia, sól, skórka otarta z cytryny, oliwa, sos: 1/2 cebuli 100 ml wina białego wytrawnego, 1,5 łyżeczki pieprzu zielonego w zalewie, 1,5 łyżeczki pieprzu czerwonego w zalewie, cukier(...)garnuszka, dodać pieprz. Wlać 100 ml wody. Gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku cukrem. Dodać zimne masło i wymieszać, aż rozpuści się całe masło. Zdjąć z ognia. Rybę podawać z sosem. Podałam na placku ziemniaczanym rosti. zastawa

królestwo garów
Kuchnia gruzińska 321

rybnym jest ryba w soku z granatów. Nad Morzem Czarnym oczywiście dostaniemy świeże ryby od okolicznych rybaków. Na zdjęciu różne gatunki ryb Morza Czarnego z frytury.Sos z soku z granatów świetnie pasuje do pstrągaCzarnomorskie smażone rybyDania mięsneJagnięcina w sosie ze szpinakuDocierając do tego momentu zastanawiacie się pewnie, a gdzie mięcho? Tylko w chinkali? Sama byłam zaskoczona jak wiele wegetariańskich przysmaków

Poezja smaku
Sos tysiąca wysp 480

ketchupu z różnymi dodatkami: dodatkiem cukru, octu, soli, pieprzu cayenne przygotowuję odkąd pamiętam. Zawsze był doskonałym dodatkiem do pieczonego kurczaka, do grillowanego mięsa, smażonych ryb, do sałatek, nuggetsów, czy kanapek. W sieci ten sos funkcjonuje jako Sos tysiąca wysp. W tym przepisie wykorzystałam lekki majonez delikatny, a zamiast ketchupu pikantny sos meksykański, który doskonale wzmacnia pikantność tego sosu majonezowo-ketchupowego(...)ketchupem), octem jabłkowym (lub winnym) i cukrem. Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem cayenne. Mieszamy składniki aż konsystencja sosu stanie się jednolita i lekko napowietrzona. Podajemy sos jako dodatek do mięs, ryb, frytek, sałatek itp. Smacznego!   The post Sos tysiąca wysp appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię