ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:42/358)

Jej piękne czarne oczy ,czyli ryba w makaronie z oliwkami ---I suoi bellissimi occhi neri, o il pesce in pasta con olive 188

Składniki 3 cebule pokrojone w drobna kostkę 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym 2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeże szpinak świeży pęczek dowolna ryba ,u mnie sum afrykański sol,pieprz do smaku 250 g. makaron świderki ( Makaron Świderek owsiany Makaron Jastrzębski -5 jajeczny) wody letniej tyle ,aby zakryła makaron oliwki czarne(...)suchy ,dolewamy wody do zakrycia makaronu i dalej pod przykryciem dusimy 5-6 minut,aż makaron będzie al dante W czasie ,gdy makaron będzie dochodził do siebie ,ryba zdąży się uprażych w sosie powstałym.Teraz pozostaje nam tylko dodać sól i pieprz do smaku i pozostawienie potrawy na 3-4 minuty pod przykryciem,do połączenia smaków.Gotowe.Smacznego

w mojej kuchni
Łosoś ze szparagami i kaszą bulgur 146

Sezon na szparagi w pełni, więc przedstawiam moją propozycję obiadową. Jedna z moich ulubionych kasz, czyli bulgur z ulubioną rybą, a więc łososiu pieczonym w marynacie z sosu sojowego a do tego oczywiście pyszne zielone szparagi. Taki obiad nie dość, że jest bardzo zdrowy to doskonale syci,  ładnie prezentuje się na talerzu i robię się go sprawnie i szybko

Healthy food explorer
Pasta z białego sera i makreli w sosie pomidorowym 163

Kolejny przepis na pastę do kanapek. Połączenie sera białego i ryby w pomidorowym sosie – to pomysł mojego męża. Ja lubię eksperymentować i szukać nowych ciekawych połączeń, więc mi się spodobał. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował tego przepisu – zachęcam. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 1 puszka makreli

KuchniaWeDwoje.pl
Lucjan czerwony w Zamościu 137

rewelacji, aczkolwiek solidna porcja szpinaku . Brak jakiejś dekoracji sprawił, że danie wydaje się być nudne jak samo ciasto naleśnikowe. Niemniej jednak ponad godzinne oczekiwanie na rybę było nawet warte swojej ceny (35 zł). Sos kasztanowy z grzybami miał fajną, kremową konsystencję, same kasztany stawiały lekki opór zębom - co lubię, tak jak w makaronach. Lucjan - bardzo rzadko(...)spotykana u nas ryba . Ta była OK - fajny, delikatny, wręcz nierybny smak i zapach - coś innego. W całym daniu brakło czegoś, co by podniosło kasztanowy smak sosu, wzmocniło delikatny smak tak dobrej ryby. Mimo wszystko, danie z rybą warte spróbowania

Right Behind The Kitchen
Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem 355

Będę pokazywać Wam sosy  na bazie różnych składników, które będą mu nadawać odmienne smaki (ostre, łagodne, kwaśne czy też słodkie, Będzie można stosować je  jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin.  Sosy możemy podzielić na: gorące, zimne i majonezowe. Sosy gorące sporządzane są na bazie wywaru. Do zagęszczania tych sosów można zastosować: mąkę pszenną lub mąkę ziemniaczaną i wodę;  mąkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
sum w sosie szafranowym 141

szafranie Delikatny filet z suma podany w aromatycznym sosie z dodatkiem kaprów to danie nie tylko zdrowe, lecz również niezwykle smaczne. składniki dla czterech osób 1 sum o wadze około kilograma 1 cebula 1 marchew kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego sok z połowy cytryny 0,6 l wody 200 ml słodkiej śmietany 30 % szczypta(...)wywaru w którym gotowaliśmy suma, zostawiając około 200 ml. Do wywaru dodajemy słodką śmietanę, szafran i kapary, zagotowujemy mieszamy i do tak wykonanego sosu wkładamy z powrotem  kawałki ryby. Gotujemy jeszcze przez pięć minut a następnie kawałki fileta nakładamy na talerze polewając każdą porcję sosem szafranowym

Miód i pieprz
Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo - śmietanowym 217

brokuł odcedzony czekał w durszlaku, pokrojony w cienkie plasterki czosnek podsmażyłam lekko na odrobinie oliwy. Potem wrzuciłam do niego odsączonego z oleju łososia i łososia z sosem pomidorowym, chwilę smażyłam, aby ryba nabrała temperatury. Następnie wyłożyłam do woka ugotowany makaron, wlałam kremówkę i podgrzewając wymieszałam wszystko, aby sos pomidorowo - śmietanowy zredukował się i obkleił dokładnie cały makaron. Na samym końcu

Blondynka Gotuje
Halibut z sosem pomidorowym i salsą 167

Idealna ryba na piątkowy obiad. Składniki 6 filetów z halibuta ( każdy po 200 g ) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki octu balsamicznego sól pieprz 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju do posmarowania papieru listki bazylii Sos pomidorowy : 750 g obranych pomidorów 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego sól pieprz Salsa : 2 małe fenkuły 2 obrane(...)pergamin, wstawiłem do piekarnika na 15 minut ( piekarnik rozgrzany do 200 stopni C ). Gorący papier posmarowałem olejem, ułożyłem na nim filety ( mąką do dołu ) , zapiekałem 20 minut. Upieczone ryby podałem w sosie, posypane posiekaną bazylią, z dodatkiem salsy

R'n'G Kitchen
Pieczony łosoś w sosie koperkowo śmietanowym. 180

Składniki: 600g łososia - 6kawałków, przyprawa do ryb lub tradycyjnie sól, pieprz i majeranek, czosnek granulowany, 2 cytryny. Składniki na sos i jego przygotowanie jest  tu kliknij . Przygotowanie: Rybę umyć i osuszyć, doprawić przyprawą do ryb (lub solą, pieprzem i majerankiem). Lekko(...)posypać czosnkiem granulowanym i pokropić sokiem z cytryny.  Na każdy kawałek położyć plasterek cytryny. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w 200stopniach przez 25min. Po wyjęciu ryby z folii na talerz, polać sosem koperkowo  śmietanowym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Śledzie na cztery sposoby. 155

ocet.  Śledzie wkładamy do marynaty. Mieszamy. Całość umieszczamy w słoiku typu weck. Pamiętamy, że ryby muszą być całkowicie przykryte zalewą. Wierzch polewamy dwiema łyżkami oliwy. Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć do 2 tygodni. 2) Śledzie w sosie pomidorowym z kurkami. Składniki: - 500 g matijasów - 2 małe słoiczki marynowanych kurek  - 1 puszka(...)łyżeczki tymianku * Jest to musztarda na bazie Dijon, o lekko pikantnym smaku. Ja używam z firmy Vilnux. Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie ok. 3 godzin. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Ryby kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w marynacie. Całość przekładamy do słoika typu weck. Zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć

DominikaDolci
Ośmiornica z bitą śmietaną Cafe de Paris 189

podać w muszlach po przegrzebkach. Śmietanę ubijamy z gotową mieszanką ziół, która skomponował Freddy Dumont w roku 1941 w "Cafe de Paris" w Genewie. Przyprawę można używać do sosów, dipów, masła, ryb, warzyw i sałatek. Mizeria z ogórka i rzodkiewek zamiast śmietany tym razem z olejem krokoszowym Oleofarm. Czas przygotowania: Porcje: 4 Składniki: 8 kawałków ugotowanej ośmiornicy , zioła do przybrania

SzczyptaSmaQ
Rybne pulpeciki 175

rybki ;). Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby są bardzo zdrowe: są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Zmniejszają powstawanie wielu chorób, chronią przed zawałem i nowotworami, a także zwiększają produkcje serotoniny- hormonu szczęścia(...)wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 : http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego śmietankowego sól, pieprz Ryby najlepiej mielimy, dodajemy resztę składników i formujemy kulkeczki, mi wyszło

Idę coś wszamać
Pstrąg łososiowy w sosie koperkowo-jogurtowym 180

Wymieszać jogurt naturalny z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.  Dodać otartą skórkę z połowy cytryny oraz drobno posiekany koperek. Ułożyć rybę a naczyniu do zapiekania, zalać sosem jogurtowo-koperkowym. Piec rybę w 170 stopniach C przez około 15-20 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 188

jeśli zjemy taką rybę raz na jakiś czas, to nic nam się nie stanie. Bo niby czemu mamy sobie odmawiać czegoś, skoro jest smaczne? :) Składniki na kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany: 1/4 szklanki octu(...)połowę śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy kotlet z ryby i polewamy sosem maślanym Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 196

jeśli zjemy taką rybę raz na jakiś czas, to nic nam się nie stanie. Bo niby czemu mamy sobie odmawiać czegoś, skoro jest smaczne? :) Składniki na kotlety: 400 gramów filetów z dorsza 1 białko 7 łyżek śmietany 18% 4-5 płaskich łyżek mąki sól szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego masło do smażenia Składniki na sos maślany: 1/4 szklanki octu(...)połowę śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy kotlet z ryby i polewamy sosem maślanym Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com