Wyśmienity i bardzo soczysty łosoś krótko pieczony w wysokiej temperaturze. Zamarynowany w paście z czosnku, kolendry, gorczycy i suszonych płatków chili. Z pierzynką z jarmużu i
cool and mintyDzisiaj przepis wywodzący się z tradycyjnej kuchni włoskiej, jest to przepis który niegdyś przygotowywano z resztek tzw. kuchni biedy. Włosi wrzucali wszystko co mieli pod ręką, kapary, oliwki, trocę ryby, pomidora i oliwę z oliwek. Do dzisiejszego przepisu użyłem : 1 puszkę tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry
Full SmakuDzisiaj przepis na danie dla wielbicieli makaronów i kuchni śródziemnomorskiej, bo wykorzystamy w nim m.in. suszone na słońcu pomidory, oliwki i rybę :)Składniki (dla 2 osób):opakowanie (100 g) łososia wędzonegomakaron, ja wykorzystałam razowe spaghettikilka pomidorów suszonych mała cebulakilka oliwek100 ml śmietanyprzyprawy (chilli, czosnek, bazylia,...) Wykonanie:Na łyżce oliwy lub oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się(...)zeszkli dodajemy rozdrobnione pomidory, a następnie oliwki i łososia.Smażymy ok 2 minut, do momentu aż ryba będzie gotowa, wtedy dodajemy śmietaną i całość doprawiamy do smaku. Miejcie na uwadze, że łosoś jest słony.Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na wcześniej ugotowany, gorący makaron.Smacznego
Taste Of My DayWytrawne gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść na śniadanie, lunch albo kolację. Mi smakują też same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów. #mpm #właczgoscinnosc(...)obieram ze skóry. 1/3 odkładam do dekoracji. Do ryby, dodaję majonez, jogurt,i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper pokrojony. Na gofry wykładam pastę rybną, dodaję plastry pomidora, ogórka, kawałki ryby. Dekoruję oliwką i pomidorem suszonym, posypuję natką
wesoła kuchniaDanie kuchni egipskiej ,zazwyczaj to mieszanina kuchni europejskiej ,dla zaspokojenia potrzeb gości hotelowych. Smaczne połączenie ryby morskiej z pomidorami. Składniki 1 kg polędwicy z dorsza atlantyckiego 500 g pomidorów 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka mąki łyżka bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rybę płuczemy ,osuszamy ,kroimy(...)language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą ze smażenia ,na dno wykładamy połowę smażonych pomidorów ,na nie układamy usmażoną rybę ,na wierzch ponownie pomidory. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia ,posypujemy posiekaną natką i zapiekamy 25 min w temp 180°C. Podajemy z gotowanym ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenzapraszam po przepis na szybką rybę z piekarnika. Robiłam ją tydzień temu na piątkowy obiad. Przyrządza się szybko, pomijając odmrażanie filetów. Polecam Wam serdecznie! Składniki: 1 filet ryby (u mnie miruna) 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach suszony koperek sól, pieprz olej aromatyczny (u mnie czosnkowy) sok z cytryny Sposób wykonania: 1. Rybę odmrozić, oprószyć(...)solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. 2. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, lekko skropić olejem, posypać płatkami suszonych pomidorów, drobniutko posiekanym ząbkiem czosnku, suszonym koperkiem. Na koniec wyłożyć pokrojone w kostkę pomidory. 3. Całość piec bez przykrycia w piekarniku w 180-190st.C przez 20-25 minut. 4. Podawać wedle uznania - u nas z ryżem :) Smacznego
Kuchnia domowa AniDorsz na smażonej fasoli z pomidorami. Danie, które przygotowałam kiedyś łącząc resztki z lodówki, a stało się jednym z naszych ulubionych przepisów na dorsza. Połączenie ryby, fasoli, suszonych pomidorów, szpinaku i dojrzewającej szynki może wydawać się nieco egzotyczne, lecz całość doskonale współgra. Bez ziemniaków, bez ryżu i bez chleba ryba też może być pyszna! Najlepiej smakuje, gdy fasolka się podsmaży(...)minuty – aż pomidory zmiękną, a szpinak zwiędnie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy warzywa z szynką na dwa talerze. Na wierzchu układamy filety z ryby. Od razu podajemy. Post Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakujako danie typowo ”greckie”. Zyskała szeroką sławę dzięki łatwości w przygotowaniu i bogatemu smakowi. Od wielu lat jest stałym elementem wigilijnego stołu. Składniki: 600g ryby morskiej ( mintaja, morszczuka lub podobnej) 2 cebule 2 marchewki 2 pomidory (zastąpione ½ puszki pomidorów) Pietruszka Kawałek selera Kilka łyżek koncentratu pomidorowego ½ szklanki oleju Przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu(...)cebulę, a następnie dorzucamy do niej warzywa. Przesmażamy aż warzywa zmiękną. Dolewamy pół szklanki wody, dorzucamy koncentrat pomidorowy i pomidory. Smażymy około 10 minut i przekładamy do garnka. Dorzucamy liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Dokładamy również usmażoną rybę. Całość delikatnie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu około 15 minut. Próbujemy i doprawiamy. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe
Kolizje SmakówSkładniki: pół puszki 390 g krojonych pomidorów około 50 dag ryby tołpyga - świeżej lub rozmrozonej 1 pomidor świeży sól, pieprz masło 1 cytryna ( 3 plastry, reszta do wyciśnięcia na rybę po upieczeniu) Przygotowanie: Rybę umyć, osączyć i ewentualnie podzielić na dzwonka Na folii aluminiowej położyć 3 plastry cytryny i parę plastrów masła Na to ułożyć posoloną rybę, posypać pieprzem
Proste Potrawyśniadanie proponuję zrobić bardzo smaczną i niezwykle prostą pastę ze śledzia w pomidorach, czyli bardzo popularnej tzw. "ryby w puszce". Oczywiście nie musi to być śledź, może być jakakolwiek inna ryba, ważne, by była w sosie pomidorowym, ewentualnie warzywnym (w zasadzie puszkowy(...)składa się w większości z pomidorów). Za pomocą miksera, pieprzu, chili i bazylii stworzymy z tak pospolitej rzeczy niezwykły dodatek do chleba. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 1 ryba w pomidorach z puszki 100 g serka twarogowego mielonego, np. "Mój Ulubiony" 1 mała szalotka, bardzo drobno posiekana 1 mała papryczka chili, bardzo drobno posiekana 1 duża łyżka majonezu sól, pieprz do smaku
Kuchnia Prezydentowejobsmażam a duszę wraz z marchewką. Danie jest również pyszne na drugi dzień, gdyż smaki zdecydowanie się wzmocnią. Porcja na 4 osoby: - około 1 kilograma ryby ( u mnie miruna) - 1 kilogram marchewki - 3 pomidory - pęczek natki pietruszki - pół strączka chili bez ziarenek ( stopień ostrości zależy od nas. moja wersja jest lekko pikantna) - 2-3 ząbki czosnku - 3 - 4 łyżki koncentratu(...)pomidorowego - sól, pieprz, 3 łyżki oleju - 1/3 szklanki wody. Moja ryba była w postaci dwóch dużych filetów. Każdy filet przekroić na połowę. Posolić, popieprzyć. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach (jabłkowych), natkę poszatkować, pomidory pokroić w ósemki, czosnek w plasterki a chili w paseczki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić czosnek - chwilę przesmażyć. Następnie dodać startą marchewkę, posiekaną pietruszkę
kawawszklancemaślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezmienił dopiero Joseph Seeletso , z którym miałem przyjemność gotować w Gdyni podczas See Bloggers . Co sprawiło, że na dobre polubiliśmy się z dorszem? Dodatek suszonych pomidorów, oliwek oraz kolendry, które stworzyły z tej ryby danie wyjątkowe. Jednak dorsz, dorszem, ale najbardziej zachwyciły mnie młode ziemniaki z kasztanami jadalnymi, smażone na klarowanym maśle. Jeśli jeszcze takiego połączenia dotychczas nie próbowaliście(...)miejscach. (pierwsze nacięcie głębsze niż pozostałe). Pomidory i oliwki drobno siekamy. Połowę z nich umieszczamy w moździerzu i ucieramy niemal na pastę, którą następnie nacieramy rybę z obu stron. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem z pomidorów i kładziemy nań kawałki dorsza. Posypujemy go następnie świeżo siekaną kolendrą oraz pozostałymi pomidorami i oliwkami. Odstawiamy na czas przygotowania reszty składników, a następnie pieczemy
Food SquarePieczywa Kanapki Z Pastą Jajeczną, Pomidorem I Kiełkami Rzodkiewki Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora Pasta Z Tuńczykiem I Kaparami Pasta Jajeczna Z Pomidorem Pasta Z Ryby W Pomidorach Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnenasienne i kroimy w niezbyt szerokie (maks. 1cm) poprzeczne paski. Z brokuła i kalafiora usuwamy ewentualne łykowate części i dzielimy na niewielkie pojedyncze „różyczki”. Pomidora kroimy w „ósemki” - możemy zostawić skórę, ale usuwamy łyko. Rybę nieco solimy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na bok. Do garnka wlewamy bulion i podgrzewamy, aż będzie gorący. Wkładamy paprykę, marchewkę i pomidor, doprowadzamy(...)width: 50%;} #gallery-218 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-218 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Najpierw gotujemy marchewkę, pomidory i paprykę... ...potem dodajemy kalafior i brokuł... ...a na koniec podsmażoną rybę Zupa rybno-warzywna Post Zupa rybno-warzywna pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusa