Gravlax 233łososia razem z naczyniem w folię i porządnie obciążamy tak, aby folia docisnęła dodatki do filetu, które mają wniknąć głębiej w rybę. Gwarantuje nam to dobry smak i wygląd potrawy. Łososia wkładamy do lodówki na 2-3 dni. Codziennie zaglądamy do niego, osuszając ręcznikiem sok, który zbiera się na dnie naczynia. Przed spożyciem oczyszczamy łososia
Simple Dish
filet z pstrąga w galarecie 205pstrąg w galarecie Delikatny filet z pstrąga, otulony aromatyczną galaretą, to dietetyczna alternatywa dla wszelkiego
Miód i pieprz
makrela pieczona w aromatycznych warzywach 239makrela pieczona z warzywami Kiedyś znajomy rybak powiedział mi, że gdyby
Miód i pieprz
dorsz pieczony z grejpfrutem 291pieczony dorsz z grejpfrutem Połączenie delikatnego, chudego mięsa dorsza z cząstkami granatu i kawałkami grejpfruta, sprawia że danie to smakuje, nie tylko miłośnikom darów morza
Miód i pieprz
delikatna zupa pulpetowa z leszcza 205zupa z leszcza pulpetowa Leszcz jest niezwykle smaczną rybą, jego mięso ma lekko słodkawy smak, który wprost idealnie komponuje się w delikatnych, klarowanych zupach . Niestety
Miód i pieprz
pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie 238pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4
Miód i pieprz
dorsz pieczony w pergaminowych sakiewkach 201dorsz w pergaminie Ta smaczna ryba, powinna jak
Miód i pieprz
szczupak pieczony z masłem czosnkowym 195pieczony szczupak To jeden z największych drapieżników, naszych mazurskich jezior
Miód i pieprz
dorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami 171Dorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami Aromat duszonych leśnych grzybów i pieczonego bakłażana doskonale współgra ze smażoną na maśle delikatną morską rybą. Składniki
Miód i pieprz
Ceviche z dorsza – bałtycka ryba i cytrusy 294befsztyk tatarski czy carpaccio, tak i ceviche to jedna z tych potraw, którymi współcześni kucharze uwielbiają się bawić. Co to takiego? To surowa ryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías
Karo in the Kitchen
smażona flądra 238Smażona flądra z czosnkową nutą Flądra jest, moim zdaniem, mocno niedocenianym gatunkiem ryby, może dla tego ze często nie najlepiej
Miód i pieprz
sandacz ze szpinakiem 246Smażony sandacz na maśle ze szpinakiem Sezon na sandacza trwa w najlepsze, więc w końcu i ja spróbowałem szczęścia w pobliskim jeziorze Sarąg. Na dole
Miód i pieprz