ryba potrawy - 2000 przepisów (strona:23/134)

Śledzie curry z rodzynkami 165

Składniki: 6 dużych marynowanych śledzi 6 jajek 1 duża cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany 2 łyżeczki curry sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki brązowego

Pobite gary Barbary
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 167

surówką jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 164

okrasą cebulową - farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną... 154

przybrać bitą śmietaną i kawałeczkami czekolady babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym... 224

wersji jak i w innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Marynowane śledzie z papryką 154

Składniki: 1 kg śledzi marynowanych słoik papryki marynowanej 2 duże cebule 10 dag rodzynek 5 łyżek ketchupu 5 łyżek oleju sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Śledzie

Pobite gary Barbary
Musztardowe śledzie z goździkami 193

Składniki: 1 kg śledzi solonych 5 ogórków konserwowych 5 kawałków marynowanej papryki 1 duża cebula sos: 2 musztardy delikatesowe 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju

Pobite gary Barbary
Ryba po grecku 182

mieszając od czasu do czasu, w razie potrzeby dolać wody. Można również dodać Ajvar. Gdy warzywa będą miękkie, ułożyć je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Ostatnią warstwą mają być warzywa. Potrawę podawać na ciepło lub na zimno

Czerwień i błękit
SUSHI MAKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I AWOKADO 286

    Gonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje

W kuchni Karmel-itki
V Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 136

Stefani Venis Sauvignon Blanc. Dominują aromaty owocowe i kwiatowe. W smaku jest orzeźwiające z przyjemną mineralnością. Świetnie skomponuje się z warzywnymi pastami i lekkimi daniami z ryb. Będzie doskonałym partnerem dla wszystkich potraw ze szparagami.    De Stefani Vitalys Chardonnay. W nosie dominują aromaty jabłek, brzoskwiń, moreli i migdałów. W ustach jest przyjemnie, delikatne z subtelnym finiszem. Będzie

królestwo garów
Weekend u Mamy: Tatar z łososia 220

Kolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :) Składniki (5 porcji): 500 g filetu z łososia, świeży, bez ości 1 cytryna 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki

My Culinary Art
Masło jabłkowe 193

Nowy pomysł. W założeniu będę stosować do smażonego drobiu i ryb. Ponieważ jabłka dodaję do wielu potraw i wiem , że doskonale się sprawdzają jako ,, wzmaczniacz ,,smaku. Do sznycli często podaję krążki masła ( cytrynowe, czosnkowe lub ziołowe).Dziś zrobiłam coś nowego - polecam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Dorsz po bretońsku. 429

kucharza też ;) A żabnice zdaje się nie pływają w naszym szarym Bałtyku, ale jeśli mieszkacie nad innymi morzami, to poszukajcie w sklepie tej ryby zwanej gdzieniegdzie monkfishem - podobno jest równie pyszna, co brzydka. Potrawa pochodzi z Cotes-d'Armor czyli północnego wybrzeża Bretanii. Kuchnia tego celtyckiego regionu stoi rybami i owocami morza (ach! popróbować by tego w jakiejś knajpce

zadanie-gotowanie
Pieczona ryba po grecku 145

czas temu. I jest taka potrawa, której z pewnością nie zabraknie na naszym wigilijnym stole. Ma tylu zwolenników, ilu przeciwników a mimo to wciąż, od lat, podawana jest w Wigilię i przy wielu innych okazjach. Niby po grecku a jednak nigdy tam o niej nie słyszano, więc jednak po polsku. Kawałek białej ryby otoczonej pysznym, pomidorowym sosem. Podawana(...)wybrałam, przygotowałam na parze. Ten zabieg powoduje, iż danie jest bardzo lekkie, wręcz dietetyczne. Co akurat jest bardzo pozytywne, biorąc pod uwagę ilość potraw zjedzonych w Święta. Składniki (na 4 porcje): 300 gram filetów białej ryby (np. dorsz, mintaj, morszczuk) szczypta soli i pieprzu 1/2 cytryny 1/2 pęczka kopru 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula pół selera 2 marchewki

Mango Papaja