roladki - 9750 przepisów (strona:153/650)

ROLADA Z INDYKA FASZEROWANA KAPUSTĄ 139

Pyszna rolada do obiadu na gorąco i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 750g mielonego mięsa z indyka 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyzeczki imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyzeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 2 jajka SKŁADNIKI NA FARSZ 300 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 grube plastry szynki lub boczku(...)miski wrzucić mięso i wszystkie przyprawy, bardzo dobrze wyrobić. Rozłożyć mięso na folii spożywczej, uformować prostokąt i nałożyć na mięsie farsz. Zwinąć w rulon i poukładać plastry boczku. Roladę obwinąć folią i wstawić na 2-3 godz do lodówki lub na całą noc. Wyjąć z lodówki zdjąć folię i włożyć do formy. Piekarnik powinien być nagrzany

harrisa
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 190

Właśnie niedawn o rozpoczął się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.   Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko(...)czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.  Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju

Kolorowa kuchnia Elki
Rolada ze schabu z pieczarkami 492

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na schab w nieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki.   Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 159

Taką roladę piecze się dość szybko i sprawnie. Krem czekoladowy zakupcie jaki lubicie, ja dodałam krem czekoladowy Jogo gdyż jest on na bazie sera i dla mnie jest dużo smaczniejszy niż inne ale to kwestia gustu. Rolada jest smakowita, idealna do kawy czy herbaty, polecam. Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie 286

Roladki przygotowane w ten sposób ładnie się prezentują i są smaczne. Przygotowałam je na święta, bardzo wszystkim smakowały. Z powodzeniem możemy je przygotować na różne imprezy karnawałowe. Składniki: 5-6 plasterków szynki 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego Sól, pieprz Galareta: 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: Kilka łyżek kukurydzy konserwowej(...)smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Plastry szynki smarujemy przygotowaną pastą, zwijamy i układamy na półmisku. Paprykę kroimy w kostkę, układamy razem z groszkiem i kukurydzą wokół roladek. Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Bulion zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy, odstawiamy do ostudzenia, tężejącą galareta zalewamy roladki, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do momentu

Bajeczna Kuchnia
Rolada mocno czekoladowa z wiśniami 219

Przepyszna rolada czekoladowa z wiśniami. Z mojego ulubionego, czekoladowego biszkoptu, pieczonego tym razem w dużej blaszce, takiej na cały piekarnik. Z dużą ilością czekolady, z delikatną nutą kwaskowatości w postaci wiśni. Jeśli użyjemy czekolady gorzkiej to rolada będzie bardziej wytrawna. Możemy dodać nieco alkoholu do nasączenia, wtedy będzie tylko dla dorosłych :) Biszkopt czekoladowy - przepis TUTAJ-KLIK 200 ml. śmietanki(...)można użyć mrożonych, ale należy je wcześniej odcedzić i dać nieco mniej, bo mogą być zbyt kwaśne). Biszkopt delikatnie rozłożyć, posmarować go masą czekoladową, na wierzch wysypać wiśnie. Zrolować roladę i wstawić do lodówki żeby masa stężała. Po wyjęciu obsypać obficie cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Drobiowe roladki z mozzarellą i suszonymi pommidorami 216

cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie układamy po 2 suszone pomidory, plasterki mozzarelli i listki bazylii. Zwijamy ciasno roladki - spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut (pieczemy pod przykryciem). Podajemy z ulubionymi dodatkami (może być ryż

Moje Kuchenne Rewelacje
Indyk faszerowany szpinakiem i serem feta 223

razie potrzeby dusimy jeszcze chwilę odparowując nadmiar wilgoci.  4. Wykładamy farsz na środek mięsa, pozostawiając ok. 2cm na brzegach wolne od farszu. 5. Powoli zawijamy mięso w roladę, w miarę ściśle, lecz pilnując by farsz nam się nie wylewał. Obwiązujemy roladę nitką lub wkładamy do specjalnej siatki wędzarniczej. Umieszczamy w rękawie do pieczenia, podlewając odrobiną oliwy.  6. Pieczemy(...)piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Gotowe! .  Serwujemy po usunięciu nici, pokrojone na plasterki.    Rolada wygląda bardziej apetycznie i estetycznie, jeśli nie miesza się szpinaku z fetą i pomidorami, a nakłada je na mięso warstwami. Jednak nam, szczerze mówiąc, smakuje bardziej w postaci "papki";)- łatwiej całośc doprawić i ocenić końcowy smak nadzienia

Aromatyczne Podróże
Piernikowa rolada z marcepanowym kremem 169

Jeśli zalega Wam gdzieś jeszcze marcepanowa masa, to zapraszam po przepis na pyszną roladę. Ciasto biszkoptowe z dodatkiem przyprawy korzennej nie wyrosło mi co prawda tak jakbym oczekiwała, ale niczego to nie zmieniło, rolada wyszła wspaniała. Myślę sobie po cichutku, że to jednak krem zawojował serca domowników;) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl. cukru 3 łyżki oleju 2/3 szkl. mąki pszennej(...)następnie rozgniatamy widelcem do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowany marcepan dodajemy do ubitej śmietany, krótko miksujemy. Biszkopt rozwijamy, nasączamy wodą z miodem i cytryną. Wykładamy masę marcepanową i zwijamy roladę. Odkładamy owinięte folią aluminiową w chłodne miejsce. Schłodzone ciasto dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą (kawałki czekolady wraz ze śmietanką umieszczamy w rondelku i kładziemy na inny garnek wypełniony

Smaki Na Talerzu
Rolada czekoladowa z kremem kasztanowym 223

roladę podałam na świątecznym stole a Wam proponuję upiec na Nowy Rok. Rolada jest rewelacyjna, bardzo czekoladowa, z motywem alkoholowym w tle, delikatna i zjada się ją za szybko. Może zróbcie sobie dwie od razu. Pure z kasztanów zakupiłam w słoiku słodzone, natomiast można je zrobić samemu ze świeżych kasztanów jadalnych. Rolada czekoladowa z kremem kasztanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 187

bazylii. Na jednym końcu sznycla kładziemy najpierw kulki mozzarelli (u mnie po 3 szt.), potem zaraz za nimi oliwki (tak samo trzy szt) i na wierzch listki bazylii. Zawijamy roladkę i tak zawiniętą owijamy 2 plasterkami szynki (tak, żeby cały mięso było owinięte). Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na którego dno dajemy troszkę oleju. Zapiekamy w 180 stopniach około 35 minut(...)oleju, wsypujemy ziemniaki, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami, mieszamy drewnianą łyżką i zapiekamy. Takie ziemniaki muszą się piec około 1 godzimy, więc wkładamy je wcześniej do piekarnika niż roladki. Podajemy z roladkami i ulubionym dodatkiem

kruche babeczki
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 88

boczek. Zapach skwierczącej skórki rozchodzi się po całej kuchni i przyciąga głodomorów. Dodatek melisy cytrynowej to własnie wyjątkowy składnik. Samo to, że farszem jest zmielona biała kiełbasa sprawia, że rolada smakuje rewelacyjnie. Rolada sprawdzi się na imprezach i różnych spotkaniach pokrojona w plasterki i przyozdobiona zieleniną. Idealna również na poranne śniadanie a nawet kolację.  Składniki: boczek 0.5 kg. biała(...)tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem. 2. Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy. 3.   Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą. 4.  Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut

Kuchnia Paulettes
Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą 171

Przepyszna, a zarazem prosta w przygotowaniu rolada makowa z bitą śmietaną i marmoladą. Jest to niewątpliwie wypiek prosto z serca, bo rozpieszczam w ten sposób moją mamę (i przy okazji samą siebie), bo uwielbia bitą śmietanę. Rolada ta łączy więc idealnie smak Świąt z tym co najbardziej smakuje domownikom. Uwielbiam przygotowywać świąteczne wypieki, bo w ten sposób nie tylko czuję(...)dodając cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować do połączenia składników. Ostudzony biszkopt rozciągnąć, posmarować marmoladą, następnie cienką warstwą śmietany i ponownie zawinąć. Zawiniętą roladę posmarować pozostałą śmietaną dodając jej najwięcej na samej górze. Na koniec całość ciasta posypać różowymi kulkami zbożowymi Decorada

Passions hobbies life
Rolada schabowa z migdałami 137

mama Sławka. Rozpieszcza nas ciągle pieczonym schabem z morelami, pieczoną piersią indyka z pieczarkami czy boczkiem. Ten schab to również jej pomysł i przepis. Rolada jest bardzo chrupiąca za sprawą migdałów, które rewelacyjnie komponują się z mięsem. Miałam obawy, czy farsz nie wypadnie podczas krojenia, ale jest dość zwarty i utrzymuje się(...)powstał prostokątny płat, który rozbić tłuczkiem do mięsa. • Natrzeć płat ziołami, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, następnie posmarować 1 łyżką masła. • Ułożyć migdały, zwinąć roladę i obwiązać ją sznurkiem, aby nie rozpadła się podczas pieczenia. • Po wierzchu posypać ponownie przyprawami. • Roladę podsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem

To co kocham
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 134

Rolada z mielonej masy mięsnej z kurczaka i farszu z dodatkiem szpinaku może być podawana na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska. Mnie osobiście bardziej smakuje na zimno z dowolnym sosem albo z żurawiną. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, wyśmienicie smakuje i delikatnie pachnie czosnkiem(...)masy doprawić solą, pieprzem, do zielonej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. • Na folii spożywczej rozłożyć prostokąt masy jasnej, na to położyć równomiernie rozłożoną masę zieloną. • Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej, na koniec zawinąć w folię i zrobić ścisły cukierek. • Nastepnie roladę zawinąć w folię aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham