roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:45/75)

Roladki z piersi kurczaka z szynką parmeńską i porem 302

kolendra). Mieszamy wszystko dość energicznie i powoli dodajemy oliwę tak aby powstał nam gęsty sos (około dwie łyżki oliwy). Wkładamy rozbite piersi z kurczaka do naszej marynaty i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu wyciągamy kurczaka i zabieramy się za robienie roladek. Na deskę kładziemy plasterek szynki parmeńskiej, na nią układamy rozbitą jedną część piersi kurczaka

Mango Papaja
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z szynki czyli wielkanocne rollsy 5190

pokroić na ćwiartki. 4. Ogórek obrać i pokroić w słupki długości szynki. 5. Każdy plaster szynki posmarować sosem chrzanowym i ułożyć dwa kawałki papryki, trzy kawałki ogórka, kilka rzodkiewek, ćwiartkę jajka i rzeżuchę. 6. Szynkę zwinąć i związać szczypiorkiem. ZAPRASZAM NA FILM - Roladki z szynki ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/

Atlas Smaków
Roladki z gęsiej piersi ze śliwką 169

wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny podczas gotowania dodajemy dwie suszone śliwki. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 227 kcal (function

Smaki Ewy
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 102

głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka ) sól i pieprz świeżo zmielony mąka tortowa do obtoczenia do sosu śmietanka 30 % oraz mąka tortowa kawałek cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy(...)pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony. Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min. W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy

Gotowanie...to proste !
Schabowe roladki ze szpinakiem 142

razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób )  8 plasterków schabu  1 czerwona cebula  3 ząbek czosnku  sól  pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania(...)jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .  Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę

Mój Smak
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 172

francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą

Zasmakuj Kuchni
ROLADKI WIEPRZOWE NA SZPINAKU 169

czosnek granulowany do smaku sól pieprz  2 łyżki śmietany sałata lub np.kopytka mąka do zagęszczenia sosu masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety myjemy i osuszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Przekrawamy je na pół i na każdym układamy po plastrze boczku i 1/2 plastra sera.Zwijamy  w roladkę i mocujemy wykałaczką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy roladki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta cebulowa 172

zawsze wyczarujemy coś pysznego. I to przy niewielkim nakładzie pracy.   Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego roladka sera koziego (100 g) 4 czerwone cebule 3 białe cebule 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka sosu na bazie octu balsamicznego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól, pieprz odrobina mleka, do posmarowania brzegów

Smakowity Blog Kulinarny
roladki schabowe z chrzanem 147

usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 221

połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Z Majeczką w kuchni
Roladki ze śliwką 134

rulon. Krok 3 . Każdy schabowy rulon obtoczyć w mące i smażyć . Krok 4 . Do rondla przełożyć roladki ,podlać wodą lub bulionem i przykryć.  Krok 5 . Dusić na małym ogniu ok. 30-40 minut . Od czasu do czasu uzupełniać wodę . Na koniec doprawić sos solą ,pierzem można papryką ( zależy co kto lubi) Ponieważ jest sos można podawać nie tylko

Eli Gotowanie
Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim 564

Roladki sprawdzą się na przyjęciach, kinderbalach, spotkaniach z przyjaciółmi czy po prostu jako zakąska np. do seansu filmowego. Małe, zgrabne, przypadną do gustu każdemu amatorowi

Słodka Strona
Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem 264

przygotowaniach. Do mięsa podałam sałatkę z buraczków, która moim zdaniem komponuje się idealnie. Przepis również zamieszczę niebawem. Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem   Składniki:1 spora polędwiczka wieprzowaokoło ½ szklanki suszonej żurawiny2 oscypkiolej do smażeniaMarynata:pieprz1 łyżka sosu sojowego ciemnego1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazylii½ łyżeczki tymianku2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę1 łyżka mioduSos miodowo-musztardowy:1 mała

Mania Gotowania
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20645

indyczego z dodatkiem białej kiełbasy  czy też  roladki ze schabu z pysznym środkiem z białej kiełbasy . Tym razem moje kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania.  Przepis jest prosty i może być fajną alternatywą  dla klasycznych mielonych 🍴 U mnie z sosem pieczarkowym ,ziemniakami i warzywami 😋 Składniki : kilka sztuk białych, cienkich kiełbasek(...)zrobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Każdą  białą kiełbaskę zawinąć w liść sałaty, a następnie w plasterer topionego sera. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Nastepnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie