roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:38/75)

Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 236

Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana w wódce autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Pieczony karczek z tymiankiem, czosnkiem i cytryną autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Karkówka(...)blog: Monia miesza i gotuje Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Żeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szparagami 172

zamiast bialych szparagow uzyjecie  zielonych naprawde szybkie do przygotowania.Zanim ziemniaczki sie ugotuja roladki beda gotowe do podania.W skladnikach podalam biale wino,bez wina oczywiscie tez bedzie smacznie.Odzalujcie jednak lampke wina,ale naprawde dobrego wina,a danie bedzie wyjatkowe.Tu wymarzony do szparagow bylby riesling,a sos z jego dodatkiem bedzie super smakowitym wykonczeniem potrawy.Efekt Was na pewno zaskoczy.Zapraszam do przepisu.Skladnik(...)posmarowac twarozkiem i ulozyc na nich liscie szpinaku.Na szpinaku ulozyc po dwa kawalki przycietych do wielkosci roladek szparagow.Spiac wykalaczka.Obtoczyc w mace ,usmazyc na rozgrzanym masle rumieniac je.Podlac winem i dusic 15 minut pod przykryciem.Tu mozna dodac ulubione ziolka.Dodalam tymianek.Na koniec do powstalego sosu dodac smietane i pogotowac jeszcze chwilke,do jego zgeszczenia.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur 138

wiele sposobów. Najczęściej jemy w postaci kotletów, niekoniecznie w panierce, lub pokrojone w kostkę i podsmażone z cebulą, czasem w sosie jogurtowym. Dziś jednak podaje kurczaka w bardziej eleganckiej i wytrawnej formie, w postaci roladek z kasztanami, żurawiną i serek lazur. Ciekawy smak dania uzupełnia delikatny posmak mięty i odrobina wytrawnego wina. Polecam te proste roladki, gdyż nadają się również

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolady ze śliwką 177

około 16 śliwek suszonych (4 na jedną roladkę) ·      około 8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej (np. szwardzwaldzkiej) lub boczku ·       zioła prowansalskie ·       łyżka sosu sojowego jasnego ·       papryka czerwona ·       sól, pieprz

Mania Gotowania
Menu sylwestrowe - propozycje 285

coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem  Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI

Pasja Smaku
Zraziki rozwijane z indyka w sosie serowo - warzywnym, czyli kolorowy obiad wielosmakowy 140

sami oceńcie czy to przepis dla Was. Składniki: na roladki indycze ok. 1/2 kg piersi z indyka 3-4 suszone pomidory z oliwy 3-4 czarne oliwki łyżka posiekanej drobno cebuli łyżka posiekanego drobno ogórka kiszonego łyżka serka topionego (u mnie szczypior z cebulą) sól, pieprz, szafran na sos serowo - warzywny: 2-3 łyżki serka topionego(...)Solimy, pieprzymy i posypujemy lekko szafranem. Każdy kotlet smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy na nim cienką warstwę drobno posiekanych: cebuli, pomidora suszonego, ogórka kiszonego i oliwek. Zawijamy ścisło w roladki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie obtaczamy mąką. Przysmażamy na patelni. Kiedy się zrumienią przekładamy do wrzątku. Dusimy do miękkości z dodatkiem pora. W razie potrzeby podlewamy wodą

Kuchnia po mojemu
Roladki drobiowe z bananami 300

sobą smaki, więc nie po raz pierwszy, na moim stole gości kombinacja mięsa i owoców. Tym razem, są to roladki drobiowe z bananami - na szpinaku.       Składniki:                                  - 2 duże pojedyncze piersi drobiowe- 2 banany- sok z cytryny- ciemny sos sojowy- olej sezamowy- papryka wędzona- świeżo mielony pieprz- chilli w płatkach- świeże liście szpinaku  Piersi drobiowe nacięłam, rozbiłam tłuczkiem(...)dosyć cienkie płaty. Przygotowałam marynatę z: ciemnego sosu sojowego, oleju sezamowego, soku z cytryny, papryki wędzonej, płatków chilli, suszonego czosnku i świeżo zmielonego pieprzu. Mięso dokładnie pokryłam marynatą i wstawiłam do lodówki na godzinę (można przygotować wieczorem i zostawić w marynacie na noc). Umyte banany obrałam, odcięłam końcówki i dokładnie skropiłam sokiem z cytryny (nie będą ciemniały). Liście szpinaku umyłam

mojewypiekiinietylko
Roladki z tortilli. 173

Roladki z tortilli są bardzo fajnym pomysłem na imprezową przekąskę. Dużym jej plusem jest to, że  do środka można dać swoje ulubione składniki. Moim ulubionym połączeniem jest sos majonezowo czosnkowy (przepis na sos majonezowo czosnkowy znajduje się tu  - należy jedynie zrobić bardziej gęsty), sałata, pomidory, oliwki i starty ser żółty. Sposób wykonania: Placek tortilli posmarować sosem majonezowo czosnkowym

W kuchni u Moniki
FIT "kanapka" ze zielonymi szparagami 161

minucie obsmażam roladki. Papier ryżowy,przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, Na każdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce, na ro kozi ser pokrojony z kosteczkę-całość zwijamy, jak sajgonkę. Do podania sos słodko kwaśny, lub nawet sos czosnkowy. Papier ryżowy można też posmarować serkiem kanapkowym i dodać listki mięty

Kopystką po garach
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 196

sprawdzą się jako dodatek do mięsa, ale też podane jako samodzielna imprezowa przekąska z sosem spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania i są pyszne. Dodatek mozzarelli(...)Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy na ciepło. Takie ziemniaczki doskonale smakują z majonezowo-ketchupowym sosem – przepis tutaj -> KLIK Źródło

Smaki Na Talerzu
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 192

sprawdzą się jako dodatek do mięsa, ale też podane jako samodzielna imprezowa przekąska z sosem spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania i są pyszne. Dodatek mozzarelli(...)Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy na ciepło. Takie ziemniaczki doskonale smakują z majonezowo-ketchupowym sosem – przepis tutaj -> KLIK Źródło

Smaki Na Talerzu
Sałatka brokułowa 516

zdecydowanie fanką smaków kwaśnych i ostrych. Trochę to trwało, ale pokochałam to warzywo. Brokuły rewelacyjnie smakują z serem ricotta, jako nadzienie pysznych roladek . Sałatkę brokułową przygotowałam na moje urodziny. Goście byli zachwyceni. Brokuł w połączeniu z pysznym sosem czosnkowym i prażonym słonecznikiem smakuje wyśmienicie. Sałatka ta idealnie nada się uroczyste przyjęcie , ponieważ pięknie prezentuje się na stole. Składniki: 2 brokuły

Pobite gary Barbary
Roladki z serem pleśniowym i papryką 242

mięso mocno zwijamy w rulon. Następnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Gdy roladki będą zrumienione, tłuszcz odlewamy. Roladki zalewamy śmietaną, doprawiamy solą. Jeśli zostaną nam kawałki sera pleśniowego, również je wsypujemy do sosu. Dusimy na małym ogniu do zredukowania sosu

Garnkowe fanaberie
Zapiekane roladki kapuściane 137

podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
Zrazy ze schabu tradycyjne 220

Zrazy zawijane robię w kilku wersjach. Duszone w sosie z dużą ilością cebuli, grzybami, smarowane musztardą z całymi ziarnami gorczycy lub gładką. Zmieniają się też użyte

Buniabaje w kuchni