rolada z jajkiem - 1808 przepisów (strona:14/121)

Rolada makowo-orzechowa 114

Bardzo często robię tą roladę, bo wszystkim domownikom  smakuje. Rolada makowo-orzechowa Składniki: Biszkopt : jajka - 5 szt mak mielony suchy - 3/4 szkl mąka - 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól - szczypta Masa serowa : ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka z czubkiem kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka(...)papierem do pieczenia i wysmarowanym tłuszczem.  Piec w piekarniku nagrzanym do 175 C ok. 15 minut.  Upieczony biszkopt, wyjąć na ściereczkę, zdjąć papier z ciasta, zwinąć w roladę.  MASA SEROWA:  Do blendera włożyć biały ser, dodać cukier i śmietanę, zmiksować, przelać do miski.  Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gotowanej wody, dodać kawę, wymieszać, ostudzić, dodać

Kuchnia Danusi
Rolada biszkoptowa z galaretką 193

Taką roladę możemy zrobić z jabłkami, jak również z kremem Roladę podałam na pięknym zestawie od   Porcelana Bogucice z kolekcji Filona Rolada biszkoptowa z galaretką Składniki: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki sól szczypta NADZIENIE galaretka wiśniowa 2 opak woda gotowana - 700 ml POLEWA czekolada gorzka(...)ściereczkę, zdjąć papier i zrolować , odstawić do ostudzenia. Nadzienie: Następnie galaretki rozpuścić w 700 ml gotowanej wody, odstawić do lekiego stężenia. Biszkopt rozwinąć , wyłożyć tężejącą galaretkę, zwinąć w roladę, następnie w ściereczkę. Wstawić do lodówki do całkowiego stężenia galaretki. Polewa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wyjąć roladę i udekorować polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Małe co nieco na weekendowe popołudnie :) 198

Prosty przepis na klasyczną i smaczną roladę z biszkoptu.  Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną. Składniki:    5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) schłodzona śmietanka 30% ( 40 0 g )  2 opakowania śmieta n- fi x opcjonalnie owoce l ub galaretka pokrojona w kosteczki   Rolada z bitą śmietaną i brzoskwinią

Tagebuch po polsku
Rolada kokosowa 91

moim Czytelnikom proste, skromne życzenia. W Nowym 2014 Roku życzę Wam, aby każdy dzień był po prostu…tym dobrym! A na deserowy talerzyk – kokosowa rolada. Gorąco polecam! Składniki: biszkopt 5 jajek 100g mąki tortowej 150g cukru pudru szczypta soli masa 1/2l śmietany 18% 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki esencji waniliowej 100g wiórek kokosowych Wykonanie(...)delikatnie masę kokosową i ponownie, bardzo delikatnie zwijamy w rulon i folię i schładzamy w lodówce. Tuz przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. /inspiracja magazyn kulinarny „Kuchnia”/ Artykuł Rolada kokosowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Lekka rolada z kremem jogurtowym i jagodami leśnymi. 144

lekka, smaczna i szybka w wykonaniu pomimo pieczenia.  Polecam szczególnie do filiżanki ulubionej kawy.  Lekka rolada z kremem jogurtowym i jagodami leśnymi. Składniki na roladę długości 35 cm. Biszkopt: 3 jajka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki mąki pszennej szczypta soli Krem jogurtowy: 2 kubki jogurtu naturalnego(...)suchego brzegu i zawijamy od pełnej strony do tej pustej, nieposmarowanej. Można pomóc sobie papierem do pieczenia - teraz na tym etapie może okazać się przydatny :-) Można dla pewności, by rolada nie rozeszła się podczas tężenia, zawinąć ją w papier dla stabilizacji.  Proporcja podana jest tak, by rolada była całkowicie wypełniona farszem i ładnie się zamknęła, łącząc oba końce, tworząc

Poezja Smaków - blog kulinarny
Polędwica a’la Wellington 122

rozłożyć ciasto francuskie, delikatnie rozwinąć roladę z folii i położyć na środku ciasta francuskiego. W miejscu gdzie ciasto się łączy uznać jako spód rolady. Delikatnie przenieść roladę na blaszkę. Posmarować u góry roztrzepanym jajkiem. Można obsypać delikatnie suszonymi ziołami. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30-40 minut. Zależy to jaki stopień usmażenie lubicie. powinna być lekko

Kuchnia Pokoleń
Rolada szpinakowo – łososiowa 173

dobrze odparować ze szpinaku, bo inaczej po upieczeniu, ciasto będzie wilgotne Rolada szpinakowo – łososiowa Składniki: na ciasto szpinakowe opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) 4 jajka 3- ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka - masła Nadzienie do rolady szpinakowej 200 g wędzonego łososia w plastrach 2 - serki chrzanowe Sposób przygotowania: Masło rozgrzać na patelni, dodać mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek

Kuchnia Danusi
Rolada z borówkami 155

biszkoptowa ze świeżymi borówkami i bitą śmietaną.Osobiście wolę nasze leśne jagody,ale do sezonu jagodowego jeszcze chwilka.Poza tym sprawdzą się tutaj każde inne owoce i rolada będzie pyszna. Ciasto biszkoptowe 6 jajek 100 g cukru 80 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Żółtka utrzeć na puszystą masę.Białka ubić na sztywną pianę,wsypując cukier w trakcie ubijania.Do masy

Anielskie wypieki
Rolada jarmużowa z papryką 242

Roladą jarmużową z papryką żegnam tegoroczny sezon jarmużowy. Wpis może spóźniony, ponieważ jarmuż w stanie świeżym już od dawna jest nieosiągalny, ale mrożony jeszcze czeka na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekka rolada cytrynowa 145

Kiedyś nie potrafiłam ich piec, teraz kiedy się odważyłam,wychodzą rewelacyjnie. Zaznaczam,  że dla początkujący może coś nie wyjść ,ale  nie zrażamy się. Pyszna rolada Czego potrzebujemy Na ciasto 4 jajka 12 dag mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 ml. jogurtu naturalnego 2-3 łyżeczki żelatyny sok i otarta skórka z jednej cytryny

W kuchennym oknie Ewy
Kruche paszteciki z grzybami 149

Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku. Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto,  zwinąć jak roladę i pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Podwójnie czekoladowa rolada z malinami 331

Zapraszam Was dzisiaj na roladę z pysznym kremem czekoladowym z dodatkiem świeżych owoców.Rolada z tym kremem na prawdę warto zrobić,polecam i zachęcam do upieczenia. Składniki: Biszkopt kakaowy jajka 5 szt cukier 5 łyżek mąka pszenna 3 łyżki kakao 2 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka Krem czekoladowy  margaryna lub masło 250 g jajka 4 szt cukier(...)łyżką.Masę wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 25 min w 170 st.Po wyjęciu ciepły biszkopt zwinąć w roladę i owinąć bawełnianym ręcznikiem.Pozostawić do całkowitego wystudzenia.Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.Krem; Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę i zdjąć. Do ciepłej masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę i przesiane przez sitko

Ala piecze i gotuje
Quiche z figami i kozim serem 101

Ten quiche stanowczo należy do moich ulubionych. Połączenie świeżych fig, tymianku i koziego sera jest absolutnie genialne! To coś dla prawdziwych smakoszy. Przyrządzam go od wielu

Food Square
rolada cytrynowa 145

wielbicieli kwaśniejszych smaków. Mój ulubiony lemon curd świetnie sprawdził się jako składnik nadzienia, w połączeniu z mascarpone stworzył lekkie i orzeźwiające nadzienie. Taka rolada będzie idealna na lato.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2 galaretki cytrynowe 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki cukru(...)ciasto na wilgotnej ściereczce i zwinąć jak roladę razem ze ściereczką. Odstawić.  Jedną galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody, przelać do prostokątnego naczynia i odstawić. Kiedy stężeje pokroić na paski grubości około 1,5 cm. Przygotować budyń cytrynowy: sok i skórkę z cytryny umieścić w rondelku. Dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, jajko i żółtko. Cały czas mieszając zagotować, kiedy zacznie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zakręcone pizzerinki 109

instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć w papier z ciasta francuskiego i odstawić na kilka godzin do lodówki(...)zamrażarki (dzięki temu roladę będzie łatwiej kroić). 6) Po tym czasie roladę kroić na ok. 1,5 cm plastry, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i tak przygotowane posmarować rozmąconym jajkiem. 7) Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 min, aż pizzerinki ładnie się zarumienią. 7) Podawać na ciepło lub zimno ze świeżą bazylią. Wskazówka: Roladę

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania