rolada ciasto - 2697 przepisów (strona:87/180)

Tordu z kiełbasą krakowską 153

prostokąt o wymiarach 20x10 cm na grubości około 2 cm. Posypać równomiernie pieprzem i pokrojoną w drobną kostkę kiełbasą krakowską. Każdą porcję zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Złożyć na połowę  i spleść końce ciasta wokół siebie.   Bochenki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 60-90 minut do napuszenia.   Pod koniec

Nastoletnie Wypiekanie
Rolada z nutellą 170

nadal z wielką chęcią wracamy niekiedy do tego smaku. Dla takich małych nutellowych łakomczuszków, jak my (:)),  specjalny przepis na roladę z nutella! Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia + czas na chłodzenie Ilośc porcji: 12 Składniki na ciasto: 4 jajka 100g drobnego cukru 100g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50g startej gorzkiej czekolady(...)minut w 180 stopniach. W czasie pieczenia przygotowujemy ręcznik kuchenny, który rozkładamy na stole i posypujemy lekko cukrem waniliowym. Ciasto po upieczeniu przekładamy do góry nogami na ręcznik kuchenny, zdejmujemy papier i zawijamy roladę wzdłuż krótszego boku. Czekamy ok 10-15 minut do lekkiego ostygnięcia.  Podczas czekania możemy przygotować krem, wystarczy zmiksować serek z nutellą.  Lekko ostudzoną roladę

Kolizje Smaków
Wieniec drożdżowy z powidłami i migdałami 93

wyrośnięcia. Formowanie i pieczenie Po tym czasie ciasto wyjmujemy i krótko wyrabiamy, a następnie rozwałkujemy na prostokąt o wymiarach dużej formy na ciasto. Smarujemy całość powidłami śliwkowymi, pozostawiając czyste boki. Zwijamy do środka jak na roladę. Nożem roladę przecinamy wzdłuż na pół, pozostawiając łączenie na jednym z końców. Następnie formujemy wieniec (okrągły warkocz), na końcu sklejając końcówki ciasta. Wieniec wkładamy

Food Square
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 197

pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 min. Ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na jak największy prostokąt. Na całej powierzchni nakładamy farsz i zwijamy cisto na roladę zaczynając od dłuższego boku. Brzegi dokładnie sklejamy, kroimy w krążki, ciasto z jednej str. łączymy i tą częścią układamy  na blachę wysmarowaną tłuszczem. Każdy krążek delikatnie spłaszczamy dłonią smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem.Kr

Moniki Smakołyki
Rolada makowa błyskawiczna 115

różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać dalej. • Wbijać po żółtku, na koniec mąkę i delikatnie wymieszać. • Wylać ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec w temp. 180 st.C przez 10 minut. • Ubić śmietanę z cukrem na sztywno, dodać ser mascarpone(...)aluminiową i schłodzić w lodówce. • Podawać pokrojoną w plastry z sosem wiśniowym. Jest to najszybsze ciasto makowe, jakie kiedykolwiek robiłam. Pieczemy biszkopt, gotowa masa makowa, szybka masa serkowa i orzechy. Rolada dłużej leży w lodówce niż się ją pzrzygorowuje. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchni Miedzynarodowej Desery. Na pewno zagości

To co kocham
Rolada szpinakowa z łososiem 315

Jeśli brak Wam pomysłów co przygotować na spotkanie ze znajomymi, oto moja bardzo fajna i efektowna propozycja :) Składniki:Ciasto: opakowanie mrożonego, rozdrobnionego szpinaku czosnek, 2 ząbki gałka muszkatołowa, sól, pieprz jajka, 4 szt łyżka mąki łyżeczka masła  Wykonanie:Rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i przyprawami smażymy na patelni (bez tłuszczu), następnie odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy żółtka(...)łyżeczki chrzanu łosoś wędzony w plastrach, opakowanie ok 300 g Serek i chrzan mieszamy na jednolitą masę, nakładamy równomiernie na wystygnięte ciasto szpinakowe, Następnie układamy plastry łososia tak, by nie pozostawić wolnych przestrzeni i zawijamy całość w roladę, możemy sobie pomóc ścierką lub pergaminem. Gotową roladę owijamy papierem, a następnie folią spożywczą lub folią aluminiową i ostawiamy do schłodzenia

Taste Of My Day
Babka makowo-drożdżowa, pyszna 109

farsz z maku i zawinąć jak roladę. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Delikatnie i sprawnie szybko włożyć roladę do formy, tworząc koło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 130 C i włożyć formę z ciastem. Zwiększyć temperaturę do 180C i piec babkę godzinę. Chwilkę zostawić babkę w formie, następnie delikatnie wyjąć. Polać babkę lukrem z cukru pudru

Kuchnia Pokoleń
Piernikowa szarlotka 194

papierze. Wzdłuż dłuższego boku, bliżej dołu nakładamy masę piernikową (pozostawiając  puste boki). Na masę rozkładamy jabłka, które oprószamy resztą cynamonu. Zakładamy ciasto z dołu na jabłka, a potem z góry, zawijając pod spód naszego "rulonu". Końce rolady też zawijamy pod spód. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Przekładamy nasz strudel - razem z papierem do pieczenia od ciasta- na blachę. Wkładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Rolada jagodowa 290

potem jeszcze czekoladową i sama nie wiem jaką.  A o co chodziło?  O blachę.  Wystarczyło użyć tej z piekarnika, bo żadna z moich dużych nie była wystarczająco duża.  Tę roladę pokazywałam tutaj już kilka lat temu, razem z truskawkową .  A teraz ją powtarzam z niewielkimi zmianami.   Składniki: 3 jajka 5 + 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki(...)śmietany kremówki   Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem  5 łyżek cukru. Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając.  Dodać przesiane mąki i wymieszać. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze o wymiarach 32x39 cm .  Piec 12 minut w temperaturze 175 stopni.  Gotowy biszkopt przełożyć na obsypaną cukrem pudrem ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć.  Pozostawić zwinięty

Sto kolorów kuchni
Bułeczki drożdżowe z twarogiem 124

wymieszać. Następnie dodać stopione masło i zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia. Twaróg rozgnieść widelcem i dodać resztę składników.Wszystko wymieszać łyżką na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto na kształt prostokąta.Posmarować i zwinąć w roladę .Pokroić na kawałki.Ułożyć na blaszce,odstawić  do wyrośnięcia na około 15 minut. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 10 -15 minut.Po wystudzeniu posypać

Moje domowe kucharzenie
Babka drożdżowa z marcepanem 126

miejsce. Powinno podwoić swoją objętość. Ciasto jasne i ciemne przekładam na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkowuję na prostokąt. Marcepan ścieram na tarce, połowę układam na cieście jasnym a połowę na ciemnym. Zwijam w rolady. Nożem kroję półtora centymetrowe paski. Formuję z nich kulki.  Formę do babki dokładnie smaruję masłem, wysypuję bułką tartą. Na dnie układam na około kulki jasne

wesoła kuchnia
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I CHRZANEM 102

chrzanem umieścić w robocie kuchennym z końcówką siekania (można podnieść wszystko widelcem) i dobrze wymieszać. Tak przygotowany farsz układać wzdłuż na środku dwóch kawałków ciasta francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki. W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem, na wierzch posypać majeranek

Zrób to smacznie
ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 264

pomidory i doprawiamy całość solą i pieprzem ziołowym. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy farsz jest chłodny dodajemy starty na oczkach ser. Ciasto francuskie rozwijamy. Na płat ciasta nakładamy farsz, zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Kroimy na 1-1.5 cm plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 593

odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy na 2-3 cm kawałki i rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura 180-190 % C, około 15 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Francuskie roladki z parówką i serem 133

pizzy   przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości.  Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 25 krążków   które przekładamy na przygotowaną formę, zachowując odstępy. Rada: krążków może być więcej, w zależności wielkości formy . Wkładamy

Moniki Smakołyki
Domowy makaron pietruszkowy 107

podziel na 4 równe części. Każdą z nich bardzo cienko rozwałkuj, połóż na ściereczce i odstaw na ok. 30 minut, aby makaron podeschnął. Następnie płaty ciasta pokrój w szerokie prostokąty, zwiń je jak roladę i krój ukośnie nożem. Makaron po wykrojeniu będzie posklejany, więc należy go porozrzucać np. po blacie, aby się porozdzielał. Posiekany makaron ponownie zostaw

365 dni dookoła kuchni
Drożdżówki z twarogiem 141

zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajka, sól i wymieszać. Następnie dodać stopione masło i zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować ciasto na kształt prostokąta.Posmarować i zwinąć w roladę .Pokroić na kawałki.Ułożyć je na blaszce i drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka każdego odciętego kawałka, aby jego boki uniosły się do góry.Posypać kruszonką i odstawić

Moje domowe kucharzenie
DROŻDŻOWA ROZETA WIELKANOCNA 124

resztę cukru, jajko, masło, aromat, sól i mąkę. Wyrabiamy na jednolite ciasto. Odstawiamy na 35 minut do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy ciasto ( podsypując mąką) na prostokąt. Rozwałkowane ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy mieszanką keksową, zwijamy w roladę wzdłuż krótszego boku. Tak powstałą roladę tniemy nożem na plastry o grubości ok. 4 cm. Układamy w owalnej formie niewielkie przerwy. Odkładamy w ciepłe miejsce

słodki bratek
drożdżówki z rabarbarem i budyniem 144

odlewamy sok a sam rabarbar dodajemy do budyniu i mieszamy. Po godzinie jak ciasto wyrośnie, rozwałkujemy je na placek w okolice wymiarów 30cmx40cm. Na cieście rozsmarowujemy budyń z rabarbarem i zwijamy jak roladę. Kroimy na plastry grubości 4 centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy dokładnie każdą drożdżówkę. Piecyk rozgrzewamy do 180C i pieczemy

zjem to blog kulinarny
Rolada jogurtowa 806

nagrzanym piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto  wykładamy na bawełnianą  ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego

kgwjanczewo
WIENIEC TRZECH KRÓLI – ROSCA DE REYES 137

resztę składników. Dokładnie wymieszać. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach około 60×20 cm. Rozłożyć przygotowane nadzienie zostawiając nieco wolnego ciasta od brzegów. Docisnąć nadzienie, zwinąć ciasno w roladę i przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rulon przeciąć wzdłuż na pół i zapleść w warkocz. Połączyć oba końce formując wieniec. Na wierzchu poukładać kandyzowane

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki 174

farszu, do ciasta naleśnikowego zamiast cukru z prawdziwą wanilią, dodajemy szczyptę soli lub np. ulubione suszone zioła. Najczęściej naleśniki składam, gdy farsz już jest na cieście, w trójkąty. Naleśniki z dżemem zwijam jak roladę. Naleśniki na słodko jem na ciepło podsmażone na maśle lub na zimno

Moja smaczna kuchnia
Apfelstrudel 163

Strudel jabłkowy, czyli apfelstrudel to specjalność kuchni niemieckiej, szczególnie Austrii i innych terytoriów byłej austro-węgierskiej monarchii. To gorące ciasto z jabłkami. Farsz składa się z

Bernika - moj kulinarny pamietnik
kanelbullar, czyli szwedzkie bułeczki cynamonowe 275

ręki i do naczynia. Pozostawiam do wyrośnięcia na około1 - 2 godz. W tym czasie przygotowuję nadzienie - rozpuszczam masło, do którego dodaję cukier wymieszany z cynamonem. Ciasto wałkuję, rozsmarowuję na nim nadzienie, całość zwijam. Roladę kroję na 2 - 3 cm paski. Kładę na blasze wyłożonej papierem. Odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 °C, piekę około

babka w formie
Strucla wiśniowa 219

ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut, by wyrosło. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy masą wiśniową i zwijamy roladę. Roladę przekładamy na wysmarowaną blachę i pieczemy około 40 minut

Zainspirowana w kuchni
Rolada szpinakowa z łososiem 312

wałek do ciasta. Dzięki temu później łatwiej będzie się nam zwijało. Studzimy. Serek doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koperek, mieszamy i równomiernie rozsmarowujemy na cieście.  Wzdłuż krótszego boku układamy plastry łososia. Zwijamy roladę. Chłodzimy 1-2 godziny. Kroimy w plastry i podajemy. Gotowe

Czerwona Porzeczka
DROŻDŻOWE MUFFINKI 93

resztę mąki, żółtko oraz margarynę. Wyrabiamy ciasto, robimy kulkę, zostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem, zawijamy jak roladę i tniemy w 4 cm paski. Tak przygotowane ślimaczki układamy w foremkach na muffinki uprzednio wysmarowanych masłem lub olejem. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach

słodki bratek
rolada z malinami 114

ciasta), ciasno zwinąć w rulon, odstawić do przestygnięcia na około 40 minut. Rozwinąć. masa Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Wyłożyc na rozwinięte ciasto ( należy zostawić 1/4 ubitej śmietany do posmarowania rolady). Posypać malinami,ponownie zwinąć. Zwiniętą roladę położyć na talerz w taki sposób, żeby koniec zwinięcia znajdował się na spodzie. Posmarować pozostałą bitą śmietaną. Udekorować. Zostawić

Darcia w kuchni
Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 120

wyłożonej papierem do pieczenia, bardzo blisko siebie. Piec w 180 st.C przez około 30 minut do zarumienienia. Po tym czasie wyjąć i przestudzić. Jeszcze ciepłe ciasto wysmarować resztą owocowego kisielu. Zwinąć ciasno w roladę, owinąć folią spożywczą i odstawić na 1-2 godziny.  5. Odwinąć drożdżówkę z folii i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżówki z makiem 158

resztę mleka. Gdy zaczną pojawiać się pęcherzyki, ciasto przykryć i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, by wyrosło. [ ja wyręczyłam się automatem do chleba].Rozwałkować ciasto na kształt prostokąta.Posmarować nadzieniem, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości 3 - 3,5 cm. Ułożyć je na blaszce w sporych odstępach. Drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka każdego odciętego kawałka

Moje domowe kucharzenie
Kruche ślimaczki z cynamonem. 141

czasie przekładamy ciasto na oprószoną mąką stolnice i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 25x35 cm. Cynamon mieszamy z cukrem i równomiernie wykładamy na ciasto, a następnie zwijamy wzdłuż dłuższego boku, tworząc roladę. Następnie kroimy ją na około 20 plastrów, przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i pieczemy około 15 minut

Rozpustne gotowanie
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 246

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i

Pyry na Gaz
drożdżówki z rabarbarem i budyniem 205

odlewamy sok a sam rabarbar dodajemy do budyniu i mieszamy. Po godzinie jak ciasto wyrośnie, rozwałkujemy je na placek w okolice wymiarów 30cmx40cm. Na cieście rozsmarowujemy budyń z rabarbarem i zwijamy jak roladę. Kroimy na plastry grubości 4 centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy dokładnie każdą drożdżówkę. Piecyk rozgrzewamy do 180C i pieczemy

zjem to blog kulinarny
Drożdżówki z Makiem 144

przykryłam lniana ściereczką i odstawiłam na ponad godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto na duży prostokąt, który posmarowałam masą makową. Wzdłuż dłuższego boku ciasto złożyłam na trzy razy, wyszła taka spłaszczona rolada. Pocięłam ją na 10 równych kawałków. Odstawiłam na kilkanaście minut do wyrośnięcia i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekłam około 15-20 minut

Blondynka Gotuje
Rolada cytrynowa 163

wilgotną i zimną ściereczką. Śmietankę ubić z sokiem i skórką cytrynową na sztywną pianę dodając resztę cukru. Zdjąć mokrą ściereczkę. Biszkopt posmarować masą i zwinąć ciasto przy pomocy znajdującej się pod spodem ściereczki. Roladę posypać cukrem pudrem. Ja dodatkowo udekorowałem i zawinąłem galaretkę wyciętą w kształt serca. Smacznego

Konrad Gotuje
WIENIEC DROŻDŻOWY Z SEREM 84

przykryciem na około 30 minut. Na stolnicę wysypujemy odrobinę mąki, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach około 50 na 30 cm. Tak przygotowane ciasto smarujemy nadzieniem, posypujemy rodzynkami i zwijamy w roladę, wzdłuż dłuższego boku. Roladę przecinamy na pół, na całej długości i zaplatamy niczym warkocz. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując wieniec i pozostawiamy

Kuchnia w opałach
Makowiec babuni 221

masła oraz pół cukru pudru, 2 jajka, 2 żółtka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na prostokat 40x60. Masę makową wymieszaj z pianą z białek.Równomiernie rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi szerokości 1 cm. Zwiń roladę, ułóż na blasze.Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.Piecz w 195 stopniach ok. 50 minut

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Migdałowiec czyli strucla z masą migdałową 152

Bardzo smaczna rolada z masą migdałową i wykorzystaniem mojego ulubionego ciasta krucho - drożdżowego. Masę można zrobić migdałową lub podobnie- orzechową . Tym razem opierałam się na przepisie na masę ze strony Moje Wypieki składnikimasa (na 1 struclę )300 g zmielonych migdałów,150 g ciemnego brązowego cukru120 g śmietany kremówki 36% lub 30%3 łyżki  rumu1 łyżeczka cynamonu1 białko1/4

Stare Gary
Bananowy Krem do ciasta / Banana cream cake 276

Krem o smaku banana świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem biszkoptowym, czy to w przekładanym, czy w roladzie.Do zrobienia kremu potrzebujesz- 1/2 litra mleka- 2 łyżki

Pasje Jolki
Makowiec babuni 423

masła oraz pół cukru pudru, 2 jajka, 2 żółtka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na prostokat 40x60. Masę makową wymieszaj z pianą z białek.Równomiernie rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi szerokości 1 cm. Zwiń roladę, ułóż na blasze.Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.Piecz w 195 stopniach ok. 50 minut

Anioły w kuchni
Drożdżówki z rabarbarem 140

Rabarbar pokroić w kosteczkę i zasypać cukrem. Odstawić, by z rabarbaru puścił sok. Na kruszonkę należy zagnieść zimne masła, wraz z cukrem i mąką. Wyrośnięte ciasto należy rozwałkować , ułożyć odsączony rabarbar i zawinąć roladę. Roladę pokroić w 2 cm kawałki i ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Kruszonkę pokruszyć i ułożyć na drożdżówkach. Piec ok. 20 minut

Aga w kuchni
"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową 212

włoskich1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej1 jajko PRZYGOTOWANIERozwijamy ciasto francuskie. Obrane orzechy siekamy, mieszamy z masą makową i dodajemy skórkę pomarańczową. Tak uzyskaną masą smarujemy całe ciasto. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy roladę rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry 2 cm grubości. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy

Moje Kuchenne Rewelacje