rogaliki - 2402 przepisów (strona:103/161)

Drożdżowe bułeczki z budyniem 94

borówkami amerykańskimi Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Rogaliki krucho drożdżowe 84

Rogaliki krucho drożdżowe to śliczne, małe słodkości dla każdego łasucha. Są połączeniem ciasta drożdżowego i kruchego. A do tego możesz je nadziewać zarówno marmoladą, czekoladą, czy nawet kawałkiem jabłka. - bez dodatku jajek - tylko kilka składników na ciasto - na drożdżach świeżych lub suszonych

AniaGotuje.pl
Ciasto czekoladowe z jabłkami / Chocolate Apple Cake 101

jeśli wolicie, by było trochę wyższe, możecie upiec je w mniejszej blaszce. Duża blacha ciasta czekoladowego z jabłkami  to idealny początek weekendu. Polecam, smacznego:) Polecam również pyszne rogaliki  z jabłkami:) Przepis na ciasto czekoladowe z jabłkami: na blaszkę o wymiarach 36x25cm: 1/2 szklanki oleju, 1 i 1/2 szklanki mleka, 1 i 1/2 szklanki cukru, 2 czubate łyżeczki proszku

Lekcje w kuchni
Rogaliki drożdżowe 143

mąki pszennej 250 g płatków owsianych 2 jajka 1/2 szklanki cukru (u mnie erytrytol) 1 szklanka mleka 50 g drożdży + 1/4 szkl mleka + 1 łyżka … Czytaj dalej Rogaliki drożdżowe

czarrna od kuchni
DROŻDŻE (świeże, suszone, instant) 121

spotkać świeże jak i drożdże suszone w proszku. Jedne i drugie spełniają swoje zadania. Oba rodzaje można stosować do wszystkich rodzajów ciast zarówno tych serwowanych na słodko (chałek, bułek, rogalików, drożdżówek) jak i na słono (np. pizzy, ciabatty, chleba, precli) i wielu wielu innych. Jednak doświadczeni, profesjonalni cukiernicy zalecają użycie drożdży świeżych - zapewniają one ciastu lepszy bardziej intensywny aromat

Ciastka - domowe słodkości
Dlaczego w sklepach nie ma drożdży? 91

drożdży, jaki macie lub jaki wolicie Przepisy z wykorzystaniem drożdży Na koniec zostawiam Was z pysznymi przepisami, w których możecie wykorzystać drożdże Bułki drożdżowe z gruszką i kruszonką Drożdżowe rogaliki Cynamonowe bułeczki Bułeczki czosnkowe Foccacia Chleb gryczany Chleb pszenny Artykuł Dlaczego w sklepach nie ma drożdży? pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Czy można mrozić drożdże? 87

będziecie potrzebowali 10 g drożdży na 250 g mąki, inne: bułeczki drożdżowe około 15 - 20 g drożdży na 500 g mąki chleb 15 g drożdży na 400 g mąki rogaliki drożdżowe 15 g drożdży na 400 g maki drożdżówki (słodkie bułeczki) 25 g świeżych drożdży na 500 g mąki Czy rozmrażać drożdże przed wyrabianiem ciasta? Nie ma konieczności rozmrażania drożdży

MamaOskarka
Bułki i rogaliki na słodko 155

Rogaliki cynamonowe     Drożdżówki z budyniem      Odrywane bułeczki dyniowo-cynamonowe       Słodkie bułeczki z rodzynkami       Słodkie bułki z budyniem      Odrywane bułki dyniowe       Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym     Rogale maślane

Passions hobbies life
Rurki z marmoladą – kuchnia podkarpacka 112

domach. Z jednej strony ciasto jest delikatne i ma przyjemny, drożdżowy zapach, z drugiej jest lekko kruche, dzięki czemu dłużej pozostaje świeże. Z ciasta krucho-drożdżowego zwykle piecze się rogaliki, ciastka posypane grubym cukrem, lub przełożone marmoladą. Przepis, który dzisiaj prezentuję, to małe ciasteczka z marmoladą, posypane cukrem pudrem. Dodatek śmietany sprawia, że ciasto jest tu wyjątkowo delikatne, a jednocześnie

Trzeci talerz
Krucho-drożdżowe rożki z pomarańczowym twarożkiem 77

8x8cm). Twarożek mieszamy ze skórką pomarańczy i konfiturą. Na każdy kwadrat nakładamy po łyżeczce nadzienia i zlepiamy rogi, tworząc rożki. Dodatkowo możemy przycisnąć je widelcem, by się nie rozklejały. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego :) Artykuł Krucho-drożdżowe rożki z pomarańczowym twarożkiem pochodzi

Mienta blog
Choinka z ciasta francuskiego 80

ozdób stołu. Do jej wykonania należy użyć gęstego dżemu, a bardziej płynny najlepiej zredukować w garnku przez podgrzewanie. Pozostałe ciasto także można nadziać dżemem i np. zwinąć w zgrabne rogaliki. Składniki na choinkę z ciasta francuskiego 1 opakowanie ciasta francuskiego gęsty dżem 1 płaska łyżeczka cynamonu cukier do smaku 1 łyżeczka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto francuskie – rozłożone

niecodziennikpary
Śniadanie bez pieczywa 96

Śniadanie bez chleba Śniadanie bez pieczywa to dla niektórych spore wyzwanie. Bardzo lubimy pieczywo, a w szczególności rogaliki drożdżowe, bułeczki drożdżowe, czy chleb. Spróbuję Was dzisiaj przekonać do tego, że bez pieczywa da się zjeść przepyszne śniadanie. Jak zrobić naleśniki? Naleśniki to bardzo prosta sprawa. Ciasto na naleśniki ma taką bazę, której należy się trzymać, wtedy konsystencja, elastyczność i smak

MamaOskarka
Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku 97

więc jeśli chcecie słodszych rogali – dodajcie więcej cukru do ciasta. Też będą smaczne. Przepis pochodzi z 1933 roku i uwierzcie mi, że zawsze wychodzi Składniki (na 6 małych rogalików): – 250 g mąki pszennej – 1 jajko + 1 jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem – 50 g masła – 10 g świeżych drożdży – 1,5 łyżki cukru

CookYourself
Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem 946

termoobiegu) przez około 15 – 20 minut do zrumienienia. Studzimy na kratce. Jednak najlepsze są jeszcze ciepłe z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Na zdjęciu bułki wrocławskie są z rogalikami z parówką i serem i czarnuszką, gdyż piekłam je tego samego dnia. The post Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię