rogaliki drożdżowe - 915 przepisów (strona:35/61)

1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 246

Lubię takie ciasta, których nie trzeba długo zagniatać i czekać aż urośnie,,i te rogaliki właśnie są robione w ekspresowym tempie...wystarczy zagnieść ciasto i już

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki z mozzarellą i chorizo… 363

Domowa pizza to zło! Pyszne, aromatyczne, pełne smaku zło na puszystym cieście, któremu nie sposób się oprzeć, mówiąc ściśle. Zło, którego nie unikamy jakoś specjalnie, bo

brunetkawkuchni
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 253

Zbliżają się święta - czas magii, czas dla rodziny, czas wspomnień... Nie może więc zabraknąć u nas pierwiastka bardzo bliskiej osoby, która odeszła od nas w 2005

Wypisz Wymaluj
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 203

Te rogaliki przygotowywało się w moim rodzinnym domu od zawsze. Pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, cieplutkie, wyjęte prosto z pieca. Moja mam robiła je zwykle z

Calzonella.com
Rogaliki drożdzowe z nutellą. 198

Dziś zapraszam na pyszne rogaliki na dwa kęsy z nutellą .Nigdy nie wychodzą mi wszystkie takie same i równiutkie . Każdy żyje w piekarniku swoim życiem ,ale

Ladylaura.
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 200

Drożdżowe z nutellą już były , więc teraz przeszedł czas na te z ciasta kruchego. Delikatne , wręcz rozpływające się w ustach ciasto , wypełnione po brzegi gorącym czekoladowym

Ostra na Słodko
Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym 243

ABYŚCIE MOGLI WSPÓLNIE, Z RADOŚCIĄ PRZYWITAĆ NARODZINY DZIECIĄTKA. Do życzeń załączam przepis na niezawodne kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem. Jest to kompilacja przepisów na kruche rogaliki z marmoladą lub masą makową , oraz na drożdżową struclę rumowo-orzechową . SKŁADNIKI NA 32 SZTUKI: 3 szklanki mąki pszennej typ 650 + do podsypania duża szczypta soli 20 dag masła 20 dag kwaśnej śmietany(...)rozwałkować na okrągły placek o średnicy ok. 30 cm. Placki pokroić na 8 trójkątów. Na podstawie każdego trójkąta rozsmarować po łyżeczce masy orzechowej i od tej strony zwinąć, formując rogalik. Przy sklejaniu końcówkę trójkąta warto posmarować kropelką wody. Rogaliki ułożyć na wyłożonej papierem blaszce, w ten sposób, aby ostry koniec trójkąta znalazł się pod spodem. Wierzch posmarować jajkiem rozmąconym

Kuchenne zapiski Edyty
Naturalne konfitury – dobre do wszystkiego! 132

eterno.pl , idealnie nadają się na półkruche ciasto, które w kilka minut zamienia się w wykwintny, oryginalny deser. Konfitury o wyrazistych smakach warto wykorzystać do robienia rogalików z ciasta francuskiego oraz do zdobienia prostych, drożdżowych babeczek. Ciasta biszkoptowe też będą smaczniejsze, kiedy płaty przełoży się słodką masą i grubą warstwą owocowej konfitury. Konfitury do mięsa Konfitury nie są wyłącznie do deserów

Moja smaczna kuchnia
Zatapiane rogaliki 149

znaczy że ciasto można wałkować i robić rogaliki. Rogaliki są pyszne, puszyste, mięciutkie, lekko słodkie, maślane. Pamiętajcie, że dżem którym nadziewacie rogaliki musi być twardy i gęsty, nałożony na rogalika nie może się rozpływać na boki, nie może to być galaretka czy dżem z dodatkiem żelfixu. Składniki na 64 szt: 5 szklanek mąki pszennej (u mnie Szymanowska) + mąka do podsypywania(...)odstawić na 10 min, aż zacznie pracować. Do dużej miski wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać masło, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przełożyć na czystą lnianą ściereczką lub pieluszkę tetrową, złapać 4 rogi, zawiązać

moj przepis na
Zatapiane rogaliki 229

znaczy że ciasto można wałkować i robić rogaliki. Rogaliki są pyszne, puszyste, mięciutkie, lekko słodkie, maślane. Pamiętajcie, że dżem którym nadziewacie rogaliki musi być twardy i gęsty, nałożony na rogalika nie może się rozpływać na boki, nie może to być galaretka czy dżem z dodatkiem żelfixu. Składniki na 64 szt: 5 szklanek mąki pszennej (u mnie Szymanowska) + mąka do podsypywania(...)odstawić na 10 min, aż zacznie pracować. Do dużej miski wsypać resztę mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać masło, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przełożyć na czystą lnianą ściereczką lub pieluszkę tetrową, złapać 4 rogi, zawiązać

moj przepis na
Rogaliki drożdżowe zero waste 180

Rogaliki zero waste. Ciasto z mąki orkiszowej lub innej drożdżowe z  ziemniakami ( zostały z obiadu), do nich możecie wykorzystać resztkę masy makowej po przygotowaniu świątecznych makowców. Ja użyłam masę i resztki powideł i konfitur. 500 gram przesianej mąki i ok. 50 gram do podsypywania 100 ml mleka lub roślinnego migdałowego 100 g masła rozpuszczonego i wystudzonego 1 szklanka ziemniaków(...)przez praskę lub tłuczone 3 żółtka do ciasta drożdże instant - 1/2 torebki 100 gram cukru cukier waniliowy kilka łyżeczek masy makowej lub powidła śliwkowe mak do posypania  + żółtko Rogalików wyjdzie ok 32 sztuki.  Drożdże przesypać do naczynia, rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką cukru i mąki. Pozostawić do wyrośnięcia. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch

AZgotuj!
Ciastka krucho drożdżowe z marmoladą 254

pasztecikach. Ciastka są pyszne, więc warto je zrobić nie czekając „na okazję”. Okazją niech będzie trwający karnawał. Z tego samego ciasta można zrobić rogaliki z dowolnym nadzieniem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Ciastka krucho drożdżowe z marmoladą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Serowe i kakaowo-babanowe rogaliki drożdżowe 287

Druga propozycja na dziś, wczoraj, zrobiłam dużo ciasta drożdżowego, początkowym zamysłem były tylko drożdżówki , ale zrobiłam z większej ilości składników i z reszty postanowiłam stworzyć rogaliki. Są w dwóch wersjach, jedne serowe, drugie bananowo-kakaowe. Będą pyszne do popołudniowej kawusi ;) Składniki: pół szklanki mleka 25-30 dag mąki 10g drożdży ćwierć szklanki mleka 2 łyżki masła jajko szczypta soli

Idę coś wszamać
Świateczne rogaliki z makiem 212

rogaliki z makiem są to tradycyjne, pachnące migdałami i rodzynkami ciasteczkami, idealnymi na wigilijną kolację. Jednak co ważne rogaliki zachowują długo swoją świeżość. Tegoroczne świąteczne rogaliki z makiem są na bazie ciasta krucho-drożdżowego. Tak przygotowane i upieczone małe pyszności goszczą co rok na moim stole świątecznym. Dzięki nim w całym domu czuć atmosferę i klimat świat. Znikają w mgnieniu(...)Polecam! Składniki: ciasto krucho-drożdżowe: 300 g mąki pszennej 100 g masła 40 g drożdży 30 ml śmietany 18% 20 g cukru pudru(2 łyżki) 10 g cukru(1 łyżka) 1 jajko masa makowa 200 g mielonego maku 200 ml mleka 50 g miodu 50 g rodzynek 10 g mąki(1 łyżka) aromat migdałowy krem dekoracyjny Mąkę, cukier puder przesiewam

Ciasta z tradycjami
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 197

zbliża się nieubłaganie. Żeby nieco osłodzić sobie pierwsze dni spędzone w szkole, dobrze jest mieć coś pysznego na drugie śniadanie. Moja propozycja na dziś to drożdżowe rogale z czekoladowo-orzechowym nadzieniem. Przypominają nieco popularne rogaliki, które można kupić w szkolnych sklepikach, z tą różnicą, że są lepsze - bo zrobione w domu :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 30 g drożdży

Ciastkozercy