racuchy - 2384 przepisów (strona:84/159)

Jak zrobić sushi w tempurze? Podpowiadamy 158

najlepszych lokalnych „suszarniach”. Woda do tempury powinna być bardzo zimna – im niższa temperatura, tym lepiej. Ciasto powinno przyjąć konsystencję gęstszą niż ciasto naleśnikowe (coś w rodzaju konsystencji ciasta na racuchy). Olej roślinny należy rozgrzać do temperatury ok. 180oC – ciasto wrzucone na dobrze rozgrzany tłuszcz powinno się zanurzyć do połowy oraz zaraz wypłynąć. Sushi maki z pieczonym łososiem w tempurze

Tradycyjna Kuchnia
Domowe sposoby, by przekonać dziecko do jedzenia 188

zjedzenie wszystkiego. Gotuj razem z dzieckiem Nic tak nie zbliża dziecka z rodzicem jak wspólni poświęcony czas. Możesz np. przyrządzić z nim jego ulubioną potrawę naleśniki , zapiekanki czy racuchy. Co jakiś czas angażuj go np. w pomieszanie czegoś albo dekorację. Dziecko poczuje się potrzebne i zaintrygowane nową sytuacją w ten sposób, jesteś w stanie przemycić wszystko to co chcesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Likier jagodowy – jagodzianka 147

litr. Miałem zatem podwójną satysfakcję ze zbiorów, bo nie dość, że miałem własnoręcznie zebrane jagody, to jeszcze zaoszczędziłem kilkanaście złotych. Niedawno mogliście zobaczyć jak przygotowuje się racuchy drożdżowe z jagodami , a teraz zobaczycie jak właśnie będę robił jagodziankę. Możecie też sprawdzić inny przepis – likier agrestowy i jakże barwny likier rabarbarowy . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania   Składniki

Kuchennyviral.pl
PLACKI ZIEMNIACZANE Z JABŁKAMI 114

Moje największe odkrycie miesiąca ...placki ziemniaczane na słodko z dodatkiem jabłek. Są rewelacyjne! Dużo lepsze od tradycyjnych racuchów, a nawet lepiej mi smakowały niż zwykłe, wytrawne placki ziemniaczane. Dodatkowo wzbogaciłam je o płatki owsiane. Dzięki temu, że zarówno ziemniaki, jak i jabłka starłam na tarce o dużych oczkach, placki wyszły mega chrupiące 😉 Podałam je z bitą śmietaną i kawałkami

Kuchnia MagdaLeny
Racuchy z jabłkami 143

Zbiory w sadach się rozpoczęły. Jednym z owoców, które możemy wykorzystywać w różnoraki sposób jest jabłko. Dlatego dzisiaj postanowiłam zrobić moim bliskim pyszne racuchy z jabłkami. Zawsze wychodzą puszyste, słodkie i pięknie pachnące. Niewątpliwym walorem tego placka jest to, że można go spożywać i na ciepło i na zimno. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
DŻEM MALINOWY BEZ CUKRU, SŁODZIKÓW ORAZ ŚRODKÓW ŻELUJĄCYH (keto, optymalny, LCHF, paleo) 181

cukru i gotowych środków żelujących. Dzięki zastosowaniu nasion chia, które absorbują nadmiar płynu i tworzą żelową konsystencję a dodatkowo mają mnóstwo wartości odżywczych. Dżem doskonale pasuje do wszelkich naleśników, racuchów, placków i deserów. Możecie wykorzystać dowolne owoce, w razie konieczności dodając mniej lub więcej nasion chia, w zależności od tego jak wiele pektyny zawierają i jak szybko gęstnieją

Ola la LCHF
Racuszki z jabłkami i kaszą jaglaną 140

Placuszki są rewelacyjne, polecam. Z tej porcji wychodzi około 15 racuszków. Przepis na thermomix na dole. Przygotowanie kaszy – kaszę ugotować do miękkości, według instrukcji na

Kuchnia Pokoleń
Likier jagodowy – jagodzianka 170

litr. Miałem zatem podwójną satysfakcję ze zbiorów, bo nie dość, że miałem własnoręcznie zebrane jagody, to jeszcze zaoszczędziłem kilkanaście złotych. Niedawno mogliście zobaczyć jak przygotowuje się racuchy drożdżowe z jagodami , a teraz zobaczycie jak właśnie będę robił jagodziankę. Możecie też sprawdzić inny przepis – likier agrestowy i jakże barwny likier rabarbarowy . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania   Składniki

Kuchennyviral.pl
Racuchy z malinami i porzeczkami 178

proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 100 g malin 150 g porzeczek Owoce myjemy i suszymy. Pozostałe składniki umieszczamy w misce i dokładnie miksujemy.  Dodajemy maliny i porzeczki.  Racuchy smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.  Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM 204

Też kochacie racuchy tak jak ja?💓😍 Tym razem mam dla Was trochę bogatszą wersję bo podstawowa składa się tylko z jaj, mąki i jabłek. Dodatki które dodałam sprawiają że placki są bardziej sycące i zawierają białko, dzięki czemu są pełnowartościowe i można je spożywać na dietach 😉 Składniki: (mi wyszło 30 szt.) -2 jaja -szklanka mąki (u mnie jaglana

Zdrowie i pysznie na talerzu
jabłka w cieście 140

zawsze jak zostaję z Miśką z rana szykuję na śniadanie coś innego niż jajko. Bo o kanapkach moje dziecię nie chce słyszeć. Tym razem zamiast tradycyjnych racuchów jabłka w cieście. Miśka ugryzła, ale odkryła niestety od razy, że można zjeść osobno ;) efekty zobaczycie na końcu. Składniki: 3 jabłka 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody

Gotowanie z pasją
Szybkie racuchy z borówką amerykańską 132

Klasyczne racuchy robi się z użyciem drożdży a nie proszku do pieczenia, ale jeśli tak jak ja, chcecie je przygotować na śniadanie to polecam wybrać szybszą opcję. Są puszyste i elastyczne i doskonale komponują się z wieloma rodzajami dodatków. Najbardziej smakują mi z różnymi owocami, stąd są u mnie częstym gościem w okresie letnim

Milion Smaków
Placki bananowe z mąką ryżową 144

smażenia.  Placuszki smażyć na średnio rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu (tylko smarować nim patelnię).   Ilość placuszków zależy od wielkości i grubości porcji smażonych placków. Zobacz również: racuchy z gruszką na maślance

Kuchcik gotuje
Racuchy ziemniaczane 201

być pysznym pożywnym śniadaniem . Uwielbiam placki ziemniaczane , ale ile można je robić. Postanowiłam je nieco urozmaicić, i  w ten sposób na moim stole pojawiły się tym razem racuchy ziemniaczane. Wyszły przepyszne. Bardzo delikatne i mięciutkie. Najlepiej smakują w towarzystwie ostrych sosów. Ja podałam je z salsą paprykową ETERNO , która świetnie podkręciła smak dania. Sos ten idealnie nadaje się

Pobite gary Barbary
Puszyste pankejki. Pancakes. 399

Puszyste pankejki, naleśniki amerykańskie, pancakes, nazw tych pysznych placuszków jest kilka.  Wszyscy lubimy placki, naleśniki czy racuchy, które nieodłącznie kojarzą nam się z dzieciństwem, wakacjami u babci czy podwieczorkami w przedszkolu;)  Smażenie placków jest nieco czasochłonne. Więc najlepiej robić to w weekendy, kiedy spokojnie i niespiesznie można oddać się temu zajęciu. Pankejki często smażymy na niedzielne śniadania

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania