Piątek: Zapiekanka z bulguru i jarmużu w sosie pomidorowym

Piątek: Zapiekanka z bulguru i jarmużu w sosie pomidorowym

Piątek: Zapiekanka z bulguru i jarmużu w sosie pomidorowym

Proste danie o zaskakująco złożonym smaku, choć składa się raptem z trzech składników. Ale jakich! Słodki i mięciutki bulgur, twardawy, charakterny jarmuż i kwaskowy, gęsty sos pomidorowy. Wszystko zapieczone pod sernikową warstwą z jogurtu, jajek i parmezanu. Czas: 1 godzina 10 minut w tym 30 minut duszenia sosu i 30 minut zapiekania Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Znany jest od kilku tysięcy lat. Rzymianie nazywali go cerealis , a mieszkańcy Bliskiego Wschodu arisah . Dzisiaj, począwszy od Turc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, tarta, sos pomidorowy, zapiekanka, zapiekanki, mielone, racuchy, kuskus, zupa, ryż, mięso, dania bez mięsa, zapiekanka z mięsem , zupa pomidorowa, szybka zupa, jajka na święta, zapiekanka z ryżu, tarta na słodko, masło orzechowe, bez pieczenia, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone, ryż smażony, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.