Proste danie o zaskakująco złożonym smaku, choć składa się raptem z trzech składników. Ale jakich! Słodki i mięciutki bulgur, twardawy, charakterny jarmuż i kwaskowy, gęsty sos pomidorowy. Wszystko zapieczone pod sernikową warstwą z jogurtu, jajek i parmezanu. Czas: 1 godzina 10 minut w tym 30 minut duszenia sosu i 30 minut zapiekania Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Znany jest od kilku tysięcy lat. Rzymianie nazywali go cerealis , a mieszkańcy Bliskiego Wschodu arisah . Dzisiaj, począwszy od Turc... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.