rabarbar - 4427 przepisów (strona:183/296)

Pizza ze szparagami i botwinką 110

Pizza z botwinką i szparagami. Czy może być coś bardziej majowego? No może gdyby jeszcze dołożyć tan rabarbar.. wolałam jednak położyć tam kozi twarożek, mozzarellę i jajko – które się cudownie rozpłynęło tworząc żółtkowy sosik. Było pysznie. Maj nas nie rozpieszcza. Pogoda taka sobie, ale to i nawet lepiej z ładnej i tak byśmy nie korzystali jak zwykle(...)Więc skoro taka sytuacja to chociaż korzystajmy na maksa z tego maja w kuchni. U mnie zdecydowanie królują szparagi, botwinka i rabarbar. Odbijam sobie w kuchni majowe niedomagania na zewnątrz. PIZZA ZE SZPARAGAMI I BOTWINKĄ Składniki: Ciasto (możecie użyć też innego sprawdzonego przepisu na ciasto) 400 g mąki ( najlepiej typ 00) 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka

Cooking for Emily
Rabarbarowa galaretka z pianką 136

jednym kawałku nie poprzestaniecie, nie oderwiecie się od niego. biszkopt: 3 jajka L 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru  3 galaretki truskawkowe 300 ml wody pianka: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka pełna żelatyny 3 łyżki cukru pudru pozostałe: kakao cukierki trufle mięta świeża(...)wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Galaretka rabarbarowa: Rabarbar umyty kroję na kawałki. Przekładam do garnka, wlewam 300 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękki.Do gorącego wsypuję galaretki i mieszam aż się rozpuści. Odstawiam do lekkiego

wesoła kuchnia
Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką 126

serca ojca często wiedzie przez żołądek - mój ojciec lubi słodkie , mąż też więc dla wszystkich tatusiów - tych obecnych i tych przyszłych pyszne, ciacho :) U mnie jedna wersja ciasta z rabarbarem a druga z truskawkami . Drożdżówka z owocami bez wyrabiania z cynamonową kruszonką ciasto - 50g drożdży ( pół kostki) - 1 szklankacukru -1 szklanka mleka - 3 jajka - pół szklanki oleju - pół kilo mąki(...)Kruszonka - 120 g masła - 100 g cukru pudru - 1 kopiasta łyżka cynamonu - pół szklanki mąki Do tego owoce - u mnie rabarbar a w drugiej wersji truskawki Do miski wkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem, zalewamy mlekiem. Do tego wbijamy jajka, wlewamy olej i idziemy sobie coś zrobić na godzinkę a miskę ( nie mieszamy nic) zostawiamy w ciepłym miejscu. Po godzince wracamy dosypujemy

Kuchnia Pełna Emocji
Pomysły na prezent dla Mamy z Chocolissimo 104

wiele innych pyszności. Na rynku polskim działają od 2004 roku. Oferowane produkty są najwyższej jakości, zawierają najlepsze i najciekawsze smakowo produkty. Na Dzień Mamy wybrałam Czekoladowe serca Ruby z rabarbarem. Jest to serce z czekoladowej odmiany czekolady ruby, która jest świeżo wylewana, rozpływająca się w ustach z dodatkiem rabarbaru oraz cukrowych serduszek. Prezentuje się super :-) Wybrałam jeszcze American Cupcakes, czyli

kruche babeczki
Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką 168

Pyszna ,mięciutka drożdżówka z rabarbarem i kruszonką.Można ją w zasadzie zrobić z różnymi owocami,lub bez owoców z samą kruszonką-to już od was zależy,ale rabarbar w ogródku już pięknie wyrósł więc nie mogłam się powstrzymać.....Polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Ciasto milionera 150

spód. Masę kajmakową wykładamy gotową z puszki, a mieszankę bakalii dodajemy jaką tylko lubimy. Ja użyłam mieszankę orzechów i suszonych owoców (kupioną w Lidlu), która zawierała orzeszki ziemne, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina i dodatkowo dodałam od siebie rodzynki. Na końcu rozpuszczamy tylko gorzką czekoladę, rozprowadzamy ją na wierzchu i ciasto gotowe. Z pewnością jest(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Studzimy. Na spodzie rozsmarowujemy masę kajmakową. Na kajmak wykładamy mieszankę orzechów i owoców suszonych (u mnie: orzeszki ziemne, rodzynki, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina). Do posiekanej czekolady gorzkiej dodajemy śmietankę kremówkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na bakalie i rozprowadzamy równomiernie po całym

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto milionera 150

spód. Masę kajmakową wykładamy gotową z puszki, a mieszankę bakalii dodajemy jaką tylko lubimy. Ja użyłam mieszankę orzechów i suszonych owoców (kupioną w Lidlu), która zawierała orzeszki ziemne, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina i dodatkowo dodałam od siebie rodzynki. Na końcu rozpuszczamy tylko gorzką czekoladę, rozprowadzamy ją na wierzchu i ciasto gotowe. Z pewnością jest(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Studzimy. Na spodzie rozsmarowujemy masę kajmakową. Na kajmak wykładamy mieszankę orzechów i owoców suszonych (u mnie: orzeszki ziemne, rodzynki, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina). Do posiekanej czekolady gorzkiej dodajemy śmietankę kremówkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na bakalie i rozprowadzamy równomiernie po całym

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżowe bułeczki z budyniem 123

przepisy na pyszne drożdżowe wypieki: Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką   Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto rabarbarowe z kruszonką 103

osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i niewielkimi porcjami dodawać do masy jajeczno-maślanej. Gdy wszystkie składniki dobrze się już połączyć ciasto przełożyć do tortownicy. Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Artykuł Ciasto rabarbarowe z kruszonką pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Nieoczywiste produkty które można mrozić 126

kostkę i wrzucona do teorebki – świetna później jako dodatek do zup, gulaszy, zapiekanek. Cukinia – zobacz wpis Jak mrozić cukinię. Dynia – zobacz wpis Jak mrozić dynię . Rabarbar – zobacz wpis Jak mrozić rabarbar Czereśnie – zobacz wpis Jak mrozić czeresnie Szczaw, Botwinka – zobacz wpis Jak mrozić botwinkę Suszone pomidory – zobacz wpis Jak mrozic suszone pomidory Trawa

Dorota Smakuje
Drożdżówki z serem 110

najlepsze, genialnie pachną, nie są trudne w przygotowaniu i żałuję tylko, że nie są fit, bo sięgałabym po nie codziennie. Polecam Ci też przepisy: – drożdżówki z truskawkami i rabarbarem –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy

nietylkopasta.pl
Jogurtowe muffiny z rabarbarem... 158

Stworzone z potrzeby chwili i zużycia rabarbaru, hojnie dostarczonego przez ulubiony Oddbox .  Składniki: (na 12 sztuk) suche 2 szklanki maki z proszkiem do pieczenia (self-raising), albo 2 szklanki m ą ki + szczypta soli + 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru garść groszków z białej czekolady 2 niewielkie, cienkie gałązki rabarbaru, oczyszczone i pokrojone na małe kawałki

Lejdi of the house
Kompot wieloowocowy 87

mrożonych owoców zimą. Dziś mam dla was przepis na pyszny kompot wieloowocowy z mrożonych owoców. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 garście mrożonych śliwek węgierek 1 garść mrożonego rabarbaru 1 garść mrożonych czereśni 2 garście mrożonych truskawek 1 duże świeże jabłko ok. 3 łyżki cukru trochę soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do dużego garnka włożyłam zamrożone(...)śliwki, rabarbar, czereśnie i truskawki. Jabłko przekroiłam na cztery części (ćwiartki), usunęłam gniazdo nasienne, a cząstki jabłka razem ze skórką wrzuciłam do garnka do pozostałych owoców. Owoce zasypałam cukrem (u mnie 3 łyżki wystarczyło, ale to zależy od owoców) i zalałam wodą. Wlałam jej tyle aby zakryła owoce. Ilość wody można jeszcze regulować w trakcie gotowania, lub nawet po ugotowaniu

Waniliowe Improwizacje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję