pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:469/1162)

Pierogi z młodą kapustą 157

masę tych pierogów. Zajadaliśmy się nimi na obiad a potem, odsmażaliśmy je na kolację. Teraz jest podobnie ;) Podane z czerwonym barszczykiem będą pyszną propozycją obiadową. Pierogi podałam na głębokim talerzu Porcelana Bogucice "Antonio" , barszczyk w kubku "Filona" . Ciasto: 1 kg mąki 2 łyżki oleju jajko szczypta soli ok 1 szkl gorącej wody Farsz: 1 główka młodej kapusty 20 dag kiełbasy

Smakołyki Asi
Pierogi z jagodami 209

tygodnia abym nie zrobiła ich na obiad. Cała rodzina je uwielbia, a najbardziej chyba Oliwka. My zwykle pierogi posypujemy cukrem ale równie pyszne są ze śmietanką. Smacznego :) Pierożki podałam na pięknym talerzu "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice. Ciasto na pierogi: 1/2kg mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki oleju 1 jajko ok szkl gorącej wody 30 dag jagód cukier Ciasto: Mąkę

Smakołyki Asi
Tosty z serem i pieczarkami 178

Chcecie pobyczyć się wieczorem przed telewizorem z pyszną i kaloryczną przekąską w ręku? Polecamy klasyczne tosty, które potrafi przygotować każdy:) 25 min 4 tosty składniki: 8

Ania i Marcin gotują
Trufle kokosowe z kaszy jaglanej i białej czekolady. 256

Słodka propozycja ,której głównym składnikiem jest kasza jaglana. Mega pyszne trufle z trzech składników i naprawdę nie potrzeba im nic więcej .Są doskonałe. Składniki: 1 szklanka

Ladylaura.
Ciasto MEGAczekoladowe! 145

Nic tak nie poprawia humoru jak dobra czekolada! A jeszcze bardziej - bomba czekoladowa! Takie jest właśnie to ciasto :) Oprócz tego - podane na gorąco, wilgotne, miękkie, puszyste

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kokosanki - pyszna klasyka 162

się wszystkim znudziły, dlatego nie mogłam sobie przypomnieć kiedy to je ostatnio zrobiłam. Jednakże w końcu są i wiecie co? Były tak pyszne, że jak już sobie przypomniałam ich smak to na pewno zacznę robić je częściej. Ciasto: 125 dag (1/2) margaryny lub masła 4 jaja 1 szklanka cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki

Cynamonowe szczęście
BUSTRENGO BOLOŃSKIE CIASTO Z KASZY KUKURYDZIANEJ JABŁEK I FIG 171

tortownicy o średnicy 28 cm. Wstawiłam do rozgrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piekłam około 50 minut. Przed podaniem posypałam ciasto cukrem pudrem. Należy je jeść na ciepło, najlepiej z kleksem śmietany kremówki. Ale równie pysznie smakuje na zimno. Smacznego

potrawyregionalne
Krem RAFAELLO 243

troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie jest pyszny. Krem można przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiczku do tygodnia. Nadaje się do przekładania ciast ( jest wystarczająco gęsty), ciasteczek lub po prostu do wyjadania łyżeczką. Mniamm;)). Przepis lekko zmodyfikowałam i z uwagi na  nieletnich łasuchów, nie dodałam

Maślane ciasteczko
Słodka strucla z figami, kozim serem i tymiankiem 202

Połączenie fig i koziego sera w słodkiej odsłonie Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji:    

Bazując na smaku
Chlebek naan 131

gustu chlebki naan. Zazwyczaj kupuję je gotowe, są dość smaczne i wystarczy je jedynie podgrzać, lub zamawiam w restauracjach/take-away'ach, te są pyszne! Nigdy jednak nie piekłam ich sama, choć nosiłam się z tym od dawana. Zagniecenie ciasta, następnie jego wyrośnięcie i upieczenie zajmuje trochę czasu, na co zazwyczaj nie mam czasu, a decydując się na danie indyjskie, robię

Codzienne Gotowanie
Gruszki w zalewie na zimę 192

syropu gruszki mogą nam lekko ściemnieć. Najlepsze dopiero po kilku tygodniach od momentu przyrządzenia. Tak przyrządzone gruszki można zużyć do deserów czy ciast. Świetne są też jako przekąska tak bez okazji, gdy nas najdzie ochota na coś pysznego

Proste Potrawy
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 237

zrobić za pomocą obieraczki do julienne, czy też innego sprzętu, a w przypadku dyni makaronowej wystarczy tylko widelec. W dodatku jest niesamowicie pyszna! Wkrótce zamieszczę przepis z nią w roli głównej. Ostatnio podawałam przepis na rewelacyjne żytnie ciasto pierogowe. Na jego podstawie przygotowałam pierogi dyniowe a'la ruskie w wersji wegańskiej. Osobiście, zakochałam się w nich

Be Fit Be Strong
Muffin 54kcal 237

 Siemaneczko! Brat zakupił wyciskarkę do soków! Wychodzą cudownie zdrowe i obłędnie pysznie, w szczególności te marchewkowo-jabłkowe. Kto miał do czynienia z taką maszynką wie

fitolarun.blogspot.com
Tarta Migdałowa z Gruszkami 184

słoiczków gruszek w syropie. Ostanie francuskie kwadraciki smakowały obłędnie. Teraz padło na tartę migdałowo – gruszkową. Szybka, prosta i uwierzcie mi, że pyszna. Z gałką lodów wyborna. Polecam bardzo i nie tylko na jesienne popołudnia. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 90 g masła 50 g cukru kryształu 0,5 łyżeczki soli 2 jajka 2 łyżki wody Mąkę przesiewamy

Made By Mom And Son
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 142

fakt, że dwa potężne cuda dostałam dzień przed wyjazdem na urlop. Dłużej nie myśląc starłam część cukinii i zrobiłam muffiny. Wyszły obłędne, pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Mango Papaja