Takie malutkie, takie niepozorne, a jakie pyszne! Każdy maleńki trapezik (czy inna bryła przestrzenna) naszpikowany jest smakiem, i to nie byle jakim. Delikatne, rozpływające się w ustach, a zarazem kruchutkie ciasto (bezglutenowe!) trzyma w ryzach magiczne nadzienie. Kremowe, aromatyczne "wnętrze" to mocno mięsny farsz z pokaźną nutą warzyw, dużą ilością cebuli i... z czarnym sezamem, który też szyderczo "patrzy
Wypisz WymalujRodzinka ostatnio zażyczyła sobie sernik na zimno. Musiałam więc spełnić ich życzenie;) Przygotowałam pyszny sernik na czekoladowo- ciasteczkowym spodzie, z truskawkową masą serową oraz sporą warstwą musu truskawkowego. Ciasto rozeszło się tak szybko, że zdążyłam skubnąć tylko maleńki kawałeczek:) Inspirowałam się przepisem Oli. Spód: 330 g ciasteczek z nadzieniem czekoladowym, 70g masła, czubata łyżka nutelli lub innego kremu czekoladowego
Z miłości do słodkościkażdym placku było kilka kawałków banana Racuchy najlepiej smakują na gorąco, ponieważ banan pod wpływem wysokiej temperatury rozpuszcza się tworząc pyszną masę. Z podanych proporcji wychodzi około 15-16 racuchów, w zależności od ilości nakładanego ciasta
Smakołyki BerenikiDzisiaj coś dla wielbicieli wszelakich orzechów. Pyszna tarta z masą orzechową, polewą czekoladową i solidną warstwą orzechów na wierzchu zaspokoi podnienibienie niejednego łasucha. Goraco polecam. Składniki na ciasto: 125 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa orzechowa: 50 g masła 400 ml śmietanki 30% 3/4 szklanki cukru
Gosia gotujeznoszę marnować i wyrzucać jedzenia, to w różny sposób staram się zużyć takie mocno dojrzałe owoce, czasem w deserach, czasem w ciastach. Ten przepis znalazłam na stronie Dulce Delight . Jest prościutki, szybki i bardzo pyszny. Można do niego wykorzystać wszystkie owoce, jabłka, śliwki, truskawki... Pełna dowolność. Oczywiście pozmieniałam trochę recepturę, ale tylko z korzyścią :) Składniki: (na tortownicę 22cm) KARMEL
Cakes By KejtCiasto na każdą okazję. Sprawia ogromną radość dla podniebienia, bo jest po prostu pyszne. Doskonały deser do porannej kawy. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki wiórków kokosowych
Tradycyjna kuchnia Kasipółkruche, na nim warstwa dyni i jabłek a wszystko to zwieńczone cynamonową kruszonką. Doskonałe nie tylko jako deser ale będzie też pysznym śniadaniem, jeśli podamy je ze szklanką mleka lub kakao. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 2 łyżki śmietany kwaśnej gęstej 18% 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapizza domowa to co innego. Tutaj wszystko można dopasować do siebie, i środek i brzegi. Dlatego dzisiaj pizza z serowym pysznie wypływającym brzegiem. Jakoś tak wyszło, że wersja trochę śniadaniowa... salami, ser, jajko. Pizza od serca ciasto na pizzę plasterki salami paski papryki kilka pieczarek 2 jajka starty ser żółty czosnek granulowany sos bianco Z ciasta za pomocą formy
bastalenaJest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz.Polecam" Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej * 120 ml letniego mleka * 15g swiezych drozdzy * 30g roztopionego masla(...)stopionego masla Wykonanie: Wymieszac drozdze z mlekiem, cukrem i pozostawic na kilka minut. Dodac zóltko, stopione maslo, make i zagniesc calosc. Ciasto umiescic w misce wysmarowanej tluszczem, przykryc i odstawic do wyrosniecia. Rozgrzac piekarnik do 200 ° C. Wyrosniete ciasto rozwalkowujemy na prostokat (grubosc ciasta ok. 1mm) Rozsmarowujemy na calym ciescie wczesniej stopione maslo zmieszane
w mojej kuchniJest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz. Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej * 120 ml letniego mleka * 15g swiezych drozdzy * 30g roztopionego masla * 1 zóltko * 1 lyzka cukru Nadzienie: * 3 lyzeczki cynamonu * 4 lub 5 lyzek cukru * 50 g stopionego masla(...)Wykonanie: Wymieszac drozdze z mlekiem, cukrem i pozostawic na kilka minut. Dodac zóltko, stopione maslo, make i zagniesc calosc. Ciasto umiescic w misce wysmarowanej tluszczem, przykryc i odstawic do wyrosniecia. Rozgrzac piekarnik do 200 ° C. Wyrosniete ciasto rozwalkowujemy na prostokat (grubosc ciasta ok. 1mm) Rozsmarowujemy na calym ciescie wczesniej stopione maslo zmieszane z cukrem i cynamonem. Ciasto zwinac w rulon
w mojej kuchnikilometrami. Szczęście i wolność". Piknik. Z czym Wam się kojarzy? Mi z ciepłym, słonecznym dniem. Kocem rozłożonym na trawce, okularami słonecznymi i czytaniem gazet. No i oczywiście z pysznym jedzonkiem. Właśnie dania na piknik były tematem Majowego Wyzwania Blogerek i Blogerów. Początkowo miałam zamiar przygotować wytrawne muffiny, ale jako, że nas bardziej ciągnie ku słodkościom zdecydowałam się na drożdżówki(...)przepis niebawem) ale widząc na targu pierwsze truskawki nie mogłam się im oprzeć i zdecydowałam się je wykorzystać do bułeczek. Przepis na ciasto zaczerpnęłam stąd ( klik ) i jestem z niego bardzo zadowolona. Drożdżówki pięknie wyrastają, są mięciutkie, pyszne i nie przesłodzone. A poniżej lista uczestników biorących udział w Majowym B&B: (podziękowania dla wszystkich:)) Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl
My simple kitchenprzychodzi sobota pojawia się w domu coś słodkiego. Tym razem miało nic nie być a wyszło jak wyszło...znowu jest.Pyszne ciasto s Anastazji,kolejne które z czystym sumieniem mogę Wam serdecznie polecić. Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne.Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia
Niespełnione zdolności kulinarneNajprostsze i najszybsze ciasto,koniecznie do zrobienia.Idealne ciasto dla smakoszy domowych wypiekow,nieznoszacych przy tym za duzo kuchennej krzataniny.Jest pyszne swieze,na drugi dzien jeszcze lepsze.W roli tluszczu wystepuje tutaj olej.Ciasto ma smak bardzo delikatnego biszkoptu.Nie warto go piec w malej ilosci,bo znika w expresowym tempie.Bardzo podzielne i wygodne do zabrania na wycieczke lub na plaze,po prostu idealne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!połączenie z uwagi na kolor wydalo mi się oczywiste. Nie do końca wiedzialam co z tego wyjdzie, bo przepis absolutnie nowatorski. Było jednak pysznie, kolor się zgrał ze smakiem...warto czasem eksperymentować. Składniki na ciasto: 200 g mąki wrocławskiej 70 g cukru pudru 100 g schłodzonego masła 2 żółtka 25 ml zimnej wody Masa : 6 łyżek cukru
Gosia gotujeuwielbiamy takie ciasto , a że jest sezon na śliwki i jest ich pełno w sklepach , pomyślałam że dawno nie piekłam takiego ciasta , proste a przy tym bardzo smaczne , fajnie smakuje do pysznej kawy zapraszam serdecznie . Składniki ( na tortownicę 32 cm ) 2 szklanki mąki tym 405 8 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mamy nasze cisto dobrze utarte dodajemy nasze wcześniej ubite białka i delikatnie łyżką łączymy naszą masę jajeczną z białkami tak aby nie stracić puszystości . Jak już mamy ciasto gotowe , tortownicę wykładam papierem do pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie wylewam ciasto a na wierzch ciasta wykładam śliwki i jagody , i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na grzanie góra dół
Mój Smak