Pomimo, że pogoda dzisiaj u nas kiepska, na blogu pojawi sie ciasto, które jest kwintesencją lata;) Pyszny sposób na maliny...piekne i aromatyczne...Zapraszamy... Składniki; 3 łyzki masła, 6 jajek, szczypta soli, cukier waniliowy, 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu maliny Po przyprawy zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy
Anioły w kuchniPyszne i szybkie wiatraczki z ciasta francuskiego... Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, dżem wiśniowy z całymi owocami, cukier puder. Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o długości boku około 5-6 cm. Następnie każdy róg nacinamy w stronę środka. Zawijamy do środka co drugi przecięty róg. Układamy wiatraczki na blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez około 12 minut
Aga w kuchnipieczenia. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Następnie odstawiamy ciasto do wystygnięcia, najlepiej przez całą noc niech leżakuje w lodówce. Ciasto jest wilgotne, słodkie i pyszne. Polecam
Mango Papajamoja druga propozycja na wykorzystanie kwiatów cukinii. Pierwsze były w cieście naleśnikowym. Dzisiaj zjemy nadziane pysznym kurczakiem i kremowym sosem. Polecam, póki jeszcze są! Składniki : * kwiaty cukinii * pierś z kurczaka * łyżka oliwy z oliwek * 2 łyżki kwaśnej śmietany * ulubione zioła - u mnie bazylia * ulubione przyprawy * roztrzepane jajko, bułka tarta do panierowania Przygotowanie : Kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić
Magiczne Życie MartyCzekoladowe babeczki z cytrynowym kremem z serka mascarpone - pyszny i prosty deser SKŁADNIKI Ciasto: 300g mąki 200g masła 100g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki naturalnego kakao sól Krem: 250g serka mascarpone 150g śmietany kremówki 1/2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Do przystrojenia - ulubione owoce PRZYGOTOWANIE Ciasto: Mąkę siekamy
Moje Kuchenne Rewelacjecałość zwieńczona pomidorkami koktajlowymi. Samo przygotowanie tartaletek nie zajmie więcej niż kwadrans, jednakże należy czekać nieco na ich upieczenie. Jednak warto bo są niezwykle aromatyczne i pyszne w smaku :) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 300g sera ricotta 200g szpinaku liściastego Ok. 50g żółtego sera Kilka pomidorków koktajlowych 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku Szczypta mąki Przyprawy: sól, pieprz Cebule obieramy
Kolizje SmakówPizza pieczona jakiś czas temu na kamieniu ..była pyszna...tylko ciut za mocno się przypiekła...po prostu zagapiłam się .. Przepis na tą pyszną pizzę..a dokładniej na ciasto dostałam od Iwony [ dziękuję].. i polecam..Ciasto jest mięciutkie, puszyste...Taki kamień do pieczenia pizzy też polecam, bo na prawdę warto go mieć ..i nie tylko do pieczenia pizzy
Moje domowe kucharzenieKolejna tarta, na podobnej zasadzie jak poprzednia, ale kilka składników się zmieniło. Pyszna i lekka :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (chłodzone) pół cukinii kilka pomidorków koktajlowych 3 jajka 100 g śmietany 18% ser typu camembert 3 plastry szynki sól, pieprz posiekany koperek Wykonanie: 1. Ciastem wyłożyć formę do tarty. Ponakłuwać widelcem. 2. Pomidory pokroić na połówki. Cukinię umyć i pokroić
Pasja SmakuPierwsze gofry w nowej gofrownicy. Pyszne! Lekkie i chrupiące! Do ciasta nie dodajemy cukru, bo nie ma takiej potrzeby, bo przecież na gofra kładziemy słodkie dodatki takie jak dżem, cukier puder, czy bitą śmietanę. No to co? Gofrujecie ze mną? Przepis pochodzi z MW . Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku
Blondynka GotujePyszne i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Budyniowa masa i krakersy, które świetnie się tutaj sprawdzają. Ciasto należy przygotować dzień wcześniej, ponieważ wymaga leżakowania w lodówce przez kilka godzin (a najlepiej całą noc). Napoleonka na krakersachPRZEPIS/forma: 35x25 cm lub mniejsza/Składniki 3 szkl. mleka 2 żółtka 1/2 szkl. cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 masła
coolinarnastrefa.blogspot.comPrzepis na dwie duże (34 cm) pyszne pizze - tym razem w wykonaniu Pana Domu ;) Ciasto wychodzi naprawdę świetne - dodatki - jakie lubicie - to moja propozycja CIASTO: 800 g mąki pszennej 60 g drożdży 8 łyżek oliwy z oliwek 1,5 szklanki mleka rozcieńczonego w równych proporcjach z wodą 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu po 1 łyżce oregano, bazylii i słodkiej
Moje Kuchenne Rewelacjepączki z końcówki ciasta wykrawaliśmy chruściki, które moja rodzinka uwielbia, a ostatnio bywały same pączki. By tradycji stało się zadość, choć na koniec karnawału, szybciutko zarobiłam ciasto i w oka mgnieniu powstały pyszne, pulchniutkie faworki, bez grama zwykłego cukru, na samym ksylitolu. Ten eksperyment chodził mi cały czas po głowie, bo skoro bułki i chleby super wyrastają bez dodatku cukru
Smaczne ZdroweUwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi musem twarożkowo – łososiowym – idealny pomysł zarówno na imprezę, jak i np. drugie śniadanie. Połączenie wędzonego łososia, z kremowym serkiem, chrzanem i świeżym koperkiem z całą pewnością zachwyci
Ostra na SłodkoGotowany sernik z masą kajmakową i mlekiem w proszku. Dzięki temu masa nabrała charakterystycznego smaku (pyszna!). Idealnie zgrała się z czekoladowym ciastem i gruszkami zatopionymi w pomarańczowej galaretce. CIASTO CIEMNE: 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki kawy espresso
https:KKuchniaMniam