pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:308/1162)

Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem + film 87

Pyszne i najłatwiejsze pod słońcem ciasto z rabarbarem, zniknie błyskawiczne z każdego stołu. Z kubkiem kawy w ręku uprzyjemni każdy nawet pochmurny dzień. Zapraszam do wypróbowania. składniki na okrągłą formę ciasta 125 g masła 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 dag rabarbaru cukier puder do posypania przepis Umyty i osuszony rabarbar

Smakowite Dania
Ciasto przekładaniec truskawkowy + film 120

Pyszne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia z truskawkami idealne smakuje w upalne letnie dni. Słodycz biszkoptów przełamana jest lekko kwaskowatym smakiem truskawek i kisielu . A przygotowanie ciasta jest jak zawsze bardzo proste. składniki na okrągłą formę ciasta

Smakowite Dania
Domowe bułeczki na kebab, burgery i nie tylko. 152

się może wydawać, za to w smaku są pyszne. Tak zrobione bułki możecie jeść jako tradycyjne bułki lub użyć je do kebabów, burgerów, sharmy, pity i innych pysznych rzeczy. Polecam mój przepis :) Ciasto drożdżowe: ½ kg mąki (+ ½ szklanki do podsypania) 3 dag drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki mleka ½ szklanki wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli W letnim mleku rozpuszczamy drożdże

Smakowy Raj
Pizza z camembertem i szynką dojrzewającą 176

Pyszna chrupiąca pizza na cienkim cieście z camembertem i szynką dojrzewającą. Do tego duża porcja keczupu i jedzonko palce lizać. składniki: 1,5 szklanki mąki typ 500 Młyn Kopytowa 0,5 szklanki letniej wody 20 g świeżych drożdży szczypta soli pół łyżeczki cukru 1 łyżka oleju 2 łyżki keczupu 1 serek camembert 70 g szynki dojrzewjącej w cienkich plastrach starty

Monia miesza i gotuje
PROFITEROLKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM, NUTELLĄ I ORZECHAMI 218

Ostatnio zajadaliśmy się profiterolkami z kremem bananowym , dziś będzie coś dla fanów czekolady! Pyszne, delikatne , kruche z zewnątrz ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi fantastycznym czekoladowym kremem z nutellą. Kalorii miliony … ale za to równie dużo przyjemności! Krem czekoladowy podnosi poziom endorfin, co sprawia, że uśmiech nie zejdzie nam z twarzy jeszcze do końca dnia – warto tę metodę wypróbować

Ostra na Słodko
Francuskie ciasteczka z jabłkami 123

proste i naprawdę pyszne ciasteczka :)                                             Zapraszam :)   Składniki : 1 ciasto francuskie około 5 jabłek 3 łyżki miodu

Sama słodycz i szczypta chili
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 565

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego - małe złociste ślimaczki z szynką i serem. Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza. Można je podawać na ciepło i na zimno, same lub z dipami. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki keczupu 5-6 plastrów szynki lub innej chudej wędliny 4-5 plastrów żółtego sera przyprawa do pizzy Ciasto francuskie

Monia miesza i gotuje
Ciasto z soi 221

Bardzo smaczne ciacho. Nie mieliłam soi dokładnie. I smakowało jak by było z orzeszkami. Polecam, przepyszne :) Składniki: 2 i 1/2 szklanki ugotowanej soi 2 jajka cukier

Moje pyszne gotowanie
Szarlotka pod budyniem :) 163

Nowy pomysł na wykorzystanie zbiorów pysznych, soczystych jabłek :)    Składniki na ciasto: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 ml wody gazowanej Białka ubijamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeżeli masa wyjdzie zbyt sucha, dodajemy więcej wody czy mleka, jeżeli zbyt wodnista więcej mąki :) Ciasto wylewamy

Zdrowie na języku :P
Szarlotka 135

znowu piekę w weekend. Pyszne, pachnące i wszystkim znane ciasto. Typowo jesienna czy zimowa szarlotka. Kilkanaście sposobów pieczenia i podania ( np. z lodami, bitą śmietaną). Jabłka dostałam, więc nie wiem jaka odmiana, były duże i kwaśne :). Przygotowałam je w sposób jaki podaję poniżej i zamroziłam by wykorzystać później.  Inspiracją był ten przepis na szarlotkę tatrzańską. Przepraszam za jakość zdjęć

NA MOIM TALERZU
Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher 1671

limonki. Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę, dodajemy nutellę i roztopioną czekoladę. Całość ucieramy. Pyszna i bardzo słodka masa ;) Całość ciasta składamy następująco: Biszkopt na niego dajemy 1/3 masy i pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, kolejny biszkopt i 1/3 masy oraz pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, ostatni biszkopt

Lawendowe Niebo
Powidła śliwkowe z cynamonem i imbirową nutą 125

Powidła śliwkowe to nie tylko śniadania na słodko czy dodatek do ciast. To również baza pod pyszne kanapki. Powidła śliwkowe bardzo dobrze komponują się ze świeżymi owocami (figi, gruszki), z serami pleśniowymi i z zielonymi dodatkami (rukola, roszponka). Czytaj więcej

bistro mama
TORT Z POPCORNEM W KAJMAKU 270

później stwierdziłam, że może jednak zrobię brownie z malinami, a na koniec postanowiłam, że mam jednak ochotę na coś kokosowego:) Nie mogłam się zdecydować na żadne konkretne ciasto, zatem tak też powstał pyszny, "wypasiony" tort:D Zrobiłam go na mięciutkim, wilgotnym, czekoladowym spodzie brownie, który przykryłam puszystym kremem kawowym, na to dałam gęstą frużelinę malinową, posmarowałam ją cudnym kokosowym kremem

Słodko-Słony Świat Ilony
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 126

Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto: 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g masła 4 łyżeczki cukru-pudru 1 łyżeczka soli 50g drożdży

Szefowa kuchni
Bułeczki orkiszowe pełnoziarniste z dynią i orzechami laskowymi 150

buleczki to nastepny dowod na to,ze warzywa doskonale sie sprawdzaja w deserowych wypiekach.Dzieki dodatkowi dyni drozdzowki maja intensywniejszy aromat i piekny jesienny pomaranczowo-zloty kolor.Buleczki sa pyszne i bardzo puchate,a ciasto nieklopotliwe, latwe do wspolpracy.Polecam! Skladniki na 16 buleczek: 500g maki (250 g maki pszennej 550 i 250 g maki orkiszowej pelnoziarnistej) 250 g puree z dynii (upieczonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!