pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:308/1162)

PROFITEROLKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM, NUTELLĄ I ORZECHAMI 229

Ostatnio zajadaliśmy się profiterolkami z kremem bananowym , dziś będzie coś dla fanów czekolady! Pyszne, delikatne , kruche z zewnątrz ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi fantastycznym czekoladowym kremem z nutellą. Kalorii miliony … ale za to równie dużo przyjemności! Krem czekoladowy podnosi poziom endorfin, co sprawia, że uśmiech nie zejdzie nam z twarzy jeszcze do końca dnia – warto tę metodę wypróbować

Ostra na Słodko
Francuskie ciasteczka z jabłkami 125

proste i naprawdę pyszne ciasteczka :)                                             Zapraszam :)   Składniki : 1 ciasto francuskie około 5 jabłek 3 łyżki miodu

Sama słodycz i szczypta chili
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 574

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego - małe złociste ślimaczki z szynką i serem. Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza. Można je podawać na ciepło i na zimno, same lub z dipami. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki keczupu 5-6 plastrów szynki lub innej chudej wędliny 4-5 plastrów żółtego sera przyprawa do pizzy Ciasto francuskie

Monia miesza i gotuje
Ciasto z soi 225

Bardzo smaczne ciacho. Nie mieliłam soi dokładnie. I smakowało jak by było z orzeszkami. Polecam, przepyszne :) Składniki: 2 i 1/2 szklanki ugotowanej soi 2 jajka cukier

Moje pyszne gotowanie
Szarlotka pod budyniem :) 169

Nowy pomysł na wykorzystanie zbiorów pysznych, soczystych jabłek :)    Składniki na ciasto: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 ml wody gazowanej Białka ubijamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeżeli masa wyjdzie zbyt sucha, dodajemy więcej wody czy mleka, jeżeli zbyt wodnista więcej mąki :) Ciasto wylewamy

Zdrowie na języku :P
Szarlotka 139

znowu piekę w weekend. Pyszne, pachnące i wszystkim znane ciasto. Typowo jesienna czy zimowa szarlotka. Kilkanaście sposobów pieczenia i podania ( np. z lodami, bitą śmietaną). Jabłka dostałam, więc nie wiem jaka odmiana, były duże i kwaśne :). Przygotowałam je w sposób jaki podaję poniżej i zamroziłam by wykorzystać później.  Inspiracją był ten przepis na szarlotkę tatrzańską. Przepraszam za jakość zdjęć

NA MOIM TALERZU
Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher 1676

limonki. Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę, dodajemy nutellę i roztopioną czekoladę. Całość ucieramy. Pyszna i bardzo słodka masa ;) Całość ciasta składamy następująco: Biszkopt na niego dajemy 1/3 masy i pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, kolejny biszkopt i 1/3 masy oraz pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, ostatni biszkopt

Lawendowe Niebo
Powidła śliwkowe z cynamonem i imbirową nutą 129

Powidła śliwkowe to nie tylko śniadania na słodko czy dodatek do ciast. To również baza pod pyszne kanapki. Powidła śliwkowe bardzo dobrze komponują się ze świeżymi owocami (figi, gruszki), z serami pleśniowymi i z zielonymi dodatkami (rukola, roszponka). Czytaj więcej

bistro mama
TORT Z POPCORNEM W KAJMAKU 275

później stwierdziłam, że może jednak zrobię brownie z malinami, a na koniec postanowiłam, że mam jednak ochotę na coś kokosowego:) Nie mogłam się zdecydować na żadne konkretne ciasto, zatem tak też powstał pyszny, "wypasiony" tort:D Zrobiłam go na mięciutkim, wilgotnym, czekoladowym spodzie brownie, który przykryłam puszystym kremem kawowym, na to dałam gęstą frużelinę malinową, posmarowałam ją cudnym kokosowym kremem

Słodko-Słony Świat Ilony
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 132

Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco i na zimno. Podczas pieczenia rożki rozklejają się, uwidaczniając pyszne nadzienie. Przepis na to ciasto mam od kilku lat, nie zawodzi w żadnej sytuacji. Ciasto: 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200g masła 4 łyżeczki cukru-pudru 1 łyżeczka soli 50g drożdży

Szefowa kuchni
Bułeczki orkiszowe pełnoziarniste z dynią i orzechami laskowymi 157

buleczki to nastepny dowod na to,ze warzywa doskonale sie sprawdzaja w deserowych wypiekach.Dzieki dodatkowi dyni drozdzowki maja intensywniejszy aromat i piekny jesienny pomaranczowo-zloty kolor.Buleczki sa pyszne i bardzo puchate,a ciasto nieklopotliwe, latwe do wspolpracy.Polecam! Skladniki na 16 buleczek: 500g maki (250 g maki pszennej 550 i 250 g maki orkiszowej pelnoziarnistej) 250 g puree z dynii (upieczonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny łosoś pieczony w cieście francuskim z duszonym porem z curry 235

uchylonych,delikatnie naciskajac zrobic rybie luski. Te malenkie powstale dziurki sa konieczne nie tylko do ozdoby.Pozwola one na ujscie nadmiaru pary i wilgoci powstalej podczas pieczenia.Dzieki temu ciasto nie zmieknie,a bedzie pysznie chrupiace. Piec przy 200°C 20-25 minut,az rybki ladnie sie zarumienia. W czasie gdy ryby sie pieka przygotowac pora.Jest to nie tylko smaczna jarzynka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Magiczne ciasteczka 139

Dzisiaj polecam kolejny przepis na pyszne i superszybkie do przygotowania ciasto. Połączenie suszonych owoców i wiórków kokosowych z mlekiem skondensowanym jest wyśmienite! Nie może nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki: 300 g herbatników (u mnie digestive) 200 g masła (rozpuszczonego) 200 g wiórków kokosowych 300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady) 600 ml mleka skondensowanego

UgotujmyTo.pl
Pleśniak 177

A więc moją przygodę na blogu zaczynam z pleśniakiem. na ciasto namówiła mnie moja siostra, która jest fanką tego własnie ciasta. A że miałam w domu

Moje pyszne gotowanie
Marmurkowiec z węgierką 142

Wiem, że sezon na węgierki powoli mija, ale postanowiłam odgrzebać przepis, który piekłam dość niedawno. Tak więc przed wami mój sposób na śliwkę węgierkę, którą uwielbiam

Moje pyszne gotowanie

Proponowane wyszukiwania