pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:297/1162)

Murzynek w słoiku 215

Dalszy ciąg moich zmagań z wypiekami w słoiczkach ( kliknij tutaj , aby sprawdzić przepis na sernik w słoiku), tym razem postawiłam na ciasto czekoladowe - murzynek, który jest pyszny, cudownie czekoladowy i wilgotny, mówię Wam dosłownie rozpływa się w ustach. Podany z moim niedawnym odkryciem, czyli ubitym mleczkiem kokosowym. Całość tworzy genialną kompozycję. W końcu w domu. Połowa wakacji minęła(...)czas, aby wziąć się do roboty. Dzisiaj na blogu pojawi się jeszcze recenzja. Mój piekarnik jak zwykle piecze na dwie części > . < Tęsknię za piekarnikiem prababci xD Murzynek - ciasto czekoladowe w słoiku podany z ubitym mleczkiem kokosowym przepis własny / 1 porcja - słoik 250 ml /  składniki: 35 g mąki pszennej lub innej, czyli ok. 3 lekko czubatych łyżek mąki

tost z dżemem
PLACEK "KOKOSANKA" Z KREMEM MALINOWYM. 214

błękit nieba. Słońce zachodzi. Wsłuchuję się w bicie własnego serca. Będąc całkiem niedawno u swego przyjaciela na kilkudniowych wczasach w malutkiej miejscowości w Zachodniopomorskim, miałam okazję spróbować pysznej kokosanki jego mamy. Kruche ciasto, konfitura różana i obfita ilość wiórków kokosowych - dla mnie rewelacja. Postanowiłam więc dziś odtworzyć ten przepis, kierując się smakiem i węchem, jednocześnie nieco go zmieniając. Jezierzany

W kuchni Karmel-itki
Babka jogurtowa z jagodami 157

Zbliża się sezon na jagody więc postanowiłam ,wykorzystać moje zeszło roczne zapasy zamrożonych jagód w tym cieście Ciasto jest delikatne i bardzo pyszne Składniki - 1 szklanka jogurtu greckiego - 100 g margaryny lub masła - 2 szklanki mąki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka jagód  Sposób przygotowania 1. - Margarynę lub masło rozpuścić i połączyć(...)Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia 3. - W misce ubić jajka z cukrem Dodać mąkę z proszkiem  i jogurt wymieszany z margaryną wymieszać wszystko mikserem  Dodać jagody ciasto wlać do formy piec ok 50 minut 180 stopni  zimne ciasto posypać cukrem pudrem

W królestwie smaków Beaty
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM,OWOCAMI I KRUSZONKĄ 133

budyniu i posypane kruszonką.Zajrzałam do mojej zamrażalki i znalazłam jeszcze resztkę truskawek,malin i czarnych porzeczek. Budyń też szybko zrobiłam,ugotowałam i tym sposobem powstały niesamowicie pyszne,pulchne i pachnące drożdżówki. Ciasto drożdżowe       1kg maki 10dag drożdży 15dag margaryny 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mleka 4-5 żółtek 1/2 łyżeczki soli Do 1/2  szklanki letniego

Niespełnione zdolności kulinarne
Keks z białek 195

całkiem o niej zapomniałam..przypomniałam już jak wlałam ciasto do foremki...no i trza było wylać i znow wymieszać..obawiałam się efektów takiego przelewania , ale jak widać ciasto upiekło się i bylo pyszne.. 1 szkl.białek  ¾ szkl.cukru  1 kostka margaryny 1 szkl.mąki tortowej  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  dowolne bakalie(...)pieczenia.Do piany z białek stopniowo i  powoli dodawać rozpuszczone i chłodne masło na przemian z mąką .Delikatnie wymieszać łyżką. Na końcu dodać bakalie i całość delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki.Piec w temperaturze 180°C, przez około 45-50 minut

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z kaszą gryczaną 177

łyżeczki soli Wlewamy stopniowo ciepłą wodę i ciągle mieszamy łącząc składniki Ciasto przekładamy na stolnicę i dalej wyrabiamy rękami Ciągle podsypujemy mąką , by nie przywarło do stolnicy Całość wyrobionego ciasta dzielimy na mniejsze kawałki i każdy osobno wałkujemy Z każdego placka wykrawamy okrągłe placuszki, a na nim wykładamy przesmażoną cebulę z kaszą, zlepiałam brzegi, gotowałam w posolonym  wrzątku. Przygotowanie(...)smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem - wymieszałam dokładnie   Jeśli miałabym biały ser, to dołożyłabym go do farszu. Pierogi zyskałby jeszcze na smaku :) Odsmażone i polane cebulką, pyszne bardzo ! Jeśli zostanie nam ciasta, to pokroimy je na kluseczki

Proste Potrawy
EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 155

Jedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem o smaku rafaello tworzy fantastyczną całość, po której każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Takie eklerki są świetnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i np. na słodką przekąskę na imprezę. Można je dodatkowo

Ostra na Słodko
Ciasto styropian z jagodami 282

taki oszukany sernik na kruchym cieście. Masa jednak nie zawiera w sobie twarogu tak jak w tradycyjnym serniku tylko jogurt grecki. Ciasto jest lekkie i puszyste urozmaicone pysznymi jagodami. Upieczcie koniecznie, póki trwa sezon na jagody! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ps. Ciasto możecie zrobić również bez dodatku owoców jeśli lubicie

Marta Gotuje
Francuski warkocz ze szpinakiem 139

Jeżeli masz w lodówce gotowe ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy

Alutka-Gotuje
Ciasto Stokrotka 296

połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, to tak by nic się nam nie marnowało :) A że fajnie wygląda ciekawie i kolorowo nazwałem je Stokrotka. Pyszne, puszyste i efektowne ciacho. Polecam Ciasto białe: 6 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżkę octu 1 szklankę wiórek kokosowych Ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Bajaderki 131

prostu ciasto się  nam  zeschło zanim całe zjedliśmy :) Powstaje pytanie co wtedy? Wyrzucić? NIE!! W bardzo łatwy sposób możemy zmienić je w pyszne małe ciacha :) Wystarczy zmielić takie ciasto, wymieszać z dżemem lub kremem czekoladowym, uformować kulki, polać czekoladą i wcinać :D Zapewniam, że mało kto się zorientuje, że to słodkości z "odpadków" ;) Składniki: (podane proporcje

Malinowo w kuchni
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 267

pierwszym kawałku zażądał drugiego, mówiąc „yum! drożdżówka na sterydach!” Mimo, że smak drożdży jest w ogóle nieodczuwalny. Dla mnie to połączenie tradycyjnego słodkiego ciasta drożdżowego i ciasta na francuskie brioche. Panettone jest naprawdę pyszna, warto spróbować!   PLAN PRACY: Dzień 1 rano – naszykować rodzynki Dzień 1 wieczorem – zrobić ciasto Przez noc – pierwsze wyrastanie Dzień 2 rano – formowanie i drugie wyrastanie

Karo in the Kitchen
Makowa Choinka 164

przy tym efektownie wygląda. Na pewno mile zaskoczy naszych gości :) To ciasto nie może się nie udać, więc polecam je każdemu ! W święta jest tyle pysznych rzeczy do zrobienia, że na upieczenie ciasta może zabraknąć siły lub czasu, dlatego ten przepis doskonale się sprawdzi, na zrobienie go nawet w ostatniej chwili wystarczy pół godzinki i jest :) Składniki: 2 opakowania ciasta

W kuchennej krainie
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 180

Szarlotka , chyba każdy z nas ją zna i lubi. Ciasto absolutnie kojarzące mi się z jesienią, pyszną kawą i ciepłym domem. Jesień to w Polsce sezon na pyszne jabłka, pełne witamin, dlatego dziś przedstawię przepis na szarlotkę, która jest wykonana na cieście z mąki owsianej, jest bardzo kruchutka, delikatna i rozpływa się w ustach, a zamiast klasycznej bitej śmietany domowa

Pause Gotowanie!
dietetyczne ciasto z jabłkami, bez glutenu i tłuszczu 265

Kolejne ciasto z jabłkami? A czemu nie! Jabłek nigdy za wiele :) Tym razem jednak nieco inne ciasto... Lżejsze, bez dodatku tłuszczu, ale nadal pyszne! Mam w domu duuuuużo jabłek, planuję jeszcze szarlotkę, więc to nie ostatnie jabłkowe ciasto w najbliższym czasie :) Bałam się, że ciasto nie wyrośnie, albo wyjdzie zakalec...Na szczęście nic takiego nastąpiło! Ciasto pięknie wyrosło, opadło może

chili & sugar

Proponowane wyszukiwania