Ciasto francuskie z pysznym, delikatnym,waniliowym kremem, malinami i jeżynami. Można je zrobić z innymi owocami. Będzie równie pyszne jeżeli użyjemy np. jagód lub brzoskwiń. Można eksperymentować. Ale dopóki są maliny i jeżyny, warto z nich skorzystać. Krem jest błyskawiczny do przygotowania, możemy przygotować go wcześniej i przechować w lodówce do chwili kiedy będziemy szykować ciasto ( nawet
Stare GaryWilgotne ciasto marchewkowe z pysznym kremem na bazie serka philadelphia. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Podczas pieczenia w całym domu unosi się piękny korzenno-cynamonowy zapach. Jak dla mnie najlepsze z najlepszych! ;) Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto marchewkowe: 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 szkl cukru 1 op. cukru waniliowego (16 g) 1,5 łyżeczki proszku
Nastoletnie WypiekaniePuszysty biszkopt z soczystą galaretką, owocami i śmietankową pianką. Czy to nie brzmi bajecznie? Zapewniam Was, że to ciasto jest obłędnie pyszne i koniecznie musicie takie zrobić. Może właśnie w ten weekend? No bo na co czekać! Taka kostka brzoskwiniowo jabłkowa jest, o ile to możliwe, lepsza od szarlotki królewskiej , ale czy mówię prawdę musicie ocenić sami po degustacji ciasta
Smaczna Pyzabiałka, ale kolejno dodają całe jajka. Ciekawa jestem czy po tych modyfikacjach Włosi, a w szczególności Toskańczycy, nadal nazwaliby to ciasto Torta di riso? Zwał jak zwał, ciasto wyszło super pyszne, lekkie i puszyste, z wyczuwalnymi ziarenkami ryżu, co ciekawe smaku ryżu się nie czuje, dominuje bowiem miks smaków cytryny, wanilii i cynamonu. Charakteru nadają mu dodane rodzynki, orzeszki
Mia Cucina Sofietaźródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika, więc warto wprowadzić go domowego menu. Tym razem proponuję bardzo przyjemną tartę na słodkim, kruchym cieście, z rabarbarem zapieczonym w pysznej masie śmietankowej i słodką kruszonką. Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i na pewno posmakuje każdemu, jest idealna na deser do kawy. Zapraszam! Scroll down
karmelowypomidory krojone w puszce -czosnek -sól , u mnie różowa himalajska -bazylia świeża oliwa z oliwek OLITALIA Indexfood Wykonanie tej tradycyjnej pizzy musi być łatwe i pyszne! Najpierw robimy ciasto. Następnie myślimy nad nadzieniem. Do niskiego rondla z grubym dnem dajemy oliwę z oliwek Olitalia. Gdy zacznie wrzeć, wlewamy pomidory z puszki lub salse pomidorową gęstą, tzw. polpę(...)formy , robimy większe kółko i zostawiamy brzegi. Na ciasto nakładamy szpinak, następnie dajemy ser koryciński. Lekko dociskamy i wyrównujemy nadzienie. Skrapiamy oliwą z oliwek. Kładziemy drugi, rozwałkowany płat ciasta.... I zlepiamy brzegi sekretnym „ściegiem”. Co dom sycylijski to inne zamknięcie pizzy , każdy ma swój styl. Nie powiem, proste to nie jest. Trzeba ją zamknąć trzy razy dookoła. Teraz dziurawimy
Z Kuchni Do Kuchniciacho, kompocik. A taką jedną łodygę zjem w sposób, który z dzieciństwem bardzo mi się kojarzy... - obrana łodyga zanurzona w cukier i do buzi :) Ależ to było pyszne! No, ale ciasto... Razem z rabarbarem dostałam od bratowej przepis na ciasto z kruszonką. Ciasto pasuje do niemal wszystkich owoców, więc gdy już będą truskawki, to i w takiej formie się
dobra gospodyni dom wesołym czyniOstatnio mamy piękna pogodę i więcej czasu spędzam na mojej działeczce , tak też narobiło mi się trochę zaległości w przepisach :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i szybkie ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers , polewą czekoladową i porzeczkami
Sama słodycz i szczypta chilimnie w tym roku (zdradziłam taki ważny sekret ;). Proste do zrobienia, łosoś trochę inaczej podany niż zwykle. Jadłam u siostry M. łososia posmarowanego czerwonym pesto i zapieczonego w cieście francuskim, było pysznie i zainspirowało mnie to do dalszych poszukiwań. Może ktoś inny wymyśli coś jeszcze lepszego na bazie mojego przepisu ;D Składniki (2-3 porcje): - 300 g fileta z łososia
Corner With RecipesCzym można zrobić swojej rodzinie przyjemność :) ? nie mam już wątpliwości, że tymi pysznymi tartaletkami :) Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C Ilość porcji : 8 - 10 Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta soli Krem(...)szkl. cukru torebka budyniu waniliowego 100 g masła Sposób wykonania: Do miski wsypujemy mąkę i cukier , następnie wbijamy żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego
Słodkości i nie tylkoKremówki to bardzo znane i lubiane ciastka;) Ja sama nigdy nie odmówię kawałka! Na blogu znajdziecie kremówki na biszkopcie oraz odchudzoną wersję kremówek . Dziś proponuję pyszne kremówki na cieście francuskim z dwoma kremami, budyniowym oraz śmietanowym. Są delikatne, kremowe, słodkie i kaloryczne, jak to kremówki:) Krem budyniowy: 2 opakowania ciasta francuskiego (po 275g każde), 3 szklanki mleka
Z miłości do słodkościNiedzielne ciasto? Świąteczne? A może urodzinowe? Określenie tego wypieku jest trudne, ale stwierdzenie, że jest pyszne to sprawa oczywista. Wypiek ten czekał na publikację kilka dobrych tygodni, więc(...)końcu doczekał się na ten moment, mam ochotę od razu go ponowie przygotować. Ciasto - mimo dodatku marchewki, bądź właśnie dzięki niej - jest słodziutkie, a krem pyszny. Co jeszcze przemawia za tym ciastem? Może to tylko moje spostrzeżenie, ale jego wygląd tez powali nie jednego na kolana. Nam spodobało się bardzo. A jak będzie z Wami? Składniki : 210 g marchewki
Słodkie PrzyjemnościPyszne jabłuszka, ciekawie podane sprawdzą się na deser :) Z racji tego, że jabłka nie będą się długo piekły można wybrać miękkie jabłka lub obrać je ze skórki jeśli jej nie lubicie. 2 jabłka garść orzechów włoskich łyżka rodzynków szczypta cynamonu łyżka miodu op. ciasta francuskiego żółtko do posmarowania Orzechy wymieszać z rodzynkami, miodem i cynamonem. Jabłka umyć, osuszyć
Smakołyki Asiporzeczki to dla mnie tylko czarne. Nie za kwaśne, takie w sam raz. Przymierzałam się do lodów porzeczkowych, ale jednak chwilowy brak miejsca w zamrażalniku spowodował, że wyszło pyszne i błyskawiczne ciasto z kremem. Dżem z czarnej porzeczki już zasłoikowany, część zamrożona. Lubię część owoców zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne
Niebieski kubek z kawajuż na pewno wiecie, szparagi darzę szczególnym uczuciem <3 Sezon na nie jest niestety zdecydowanie za krótki, więc zawsze staram się go wykorzystać na maxa :) Dzisiaj pyszna tarta na cieście francuskim z mozzarellą i pomidorkami - i oczywiście ze szparagami !!! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g 200 g zielonych szparagów 150 g tartej mozzarelli 150 g pomidorków koktajlowych
Moje Kuchenne Rewelacjeciasta, od miękkiej, mokrej i lekko "gumowej" przez ciut lżejszą, przypominającą krem i ostatnią, puszystą i leciutką, rozpływającą sie w ustach piankę. Po drugie, jak na mój gust, ciasto smakuje jak pyszny sernik, a nie ma w sobie ani grama twarogu (!) tylko masło, jajka, mąkę, mleko, cytrynę i wanilię! Naprawdę, do złudzenia przypomina dobry sernik:) A po trzecie... magicznie szybko
Słodko-Słony Świat Ilony