Wracamy do przetworów, które się pomału kończą. Dzisiaj jeszcze jeden przepis na ogórki wg mojej koleżanki, która je nazywa "po żydowsku". Nie wiem czy
Bernika - moj kulinarny pamietniksałatkę. Bardzo prosta a jaka smaczna. składniki: 350 g ugotowanej fasolki żółtej 1-2 łyżki pesto z rukoli i suszonych pomidorów 70 g fety Ugotowaną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Ja miałam ugotowaną z poprzedniego dnia, trzymałam ją w lodówce. Następnie do fasolki dodać pesto i dokładnie wymieszać. Potem rozkruszyć fetę i ponownie dokładnie wymieszać i gotowe. Pyszna
Monia miesza i gotujeswoją historię i na pewno większość krakowian odwiedziło to miejsce co najmniej raz w swoim życiu. Knajpka serwuje tylko i wyłącznie dania kuchni włoskiej. Pizza, makarony, owoce morza, ryby, sałatki, włoskie przystawki oraz desery to dania, które znajdziecie w czytelnie zaprojektowanej karcie. Wnętrze lokalu przypomina swoim wystrojem tradycyjną restaurację włoską. Ciepłe oświetlenie, kraciaste obrusy i zdjęcia na ścianach pozwalają poczuć(...)pastą w roli głównej. I tak jest właśnie tutaj. Makarony w Trattori Mamma mia! są po prostu buonissimo Szczerze polecam wybrać się tutaj, aby przekonać się osobiście jak pyszne pasty serwuje ten lokal Wszystkie próbowane przeze mnie i moich znajomych makarony były fantastyczne! Idealnie ugotowane, świeże i po prostu smaczne. Z całą pewnością właściciele dbają o dobre smaki i wysoką
I LOVE LIFEsoboty miałam ochotę zrobić tę sałatkę. Ale okazja nadarzyła się dopiero w poprzedni poniedziałek. Rzadko robię sałatki owocowe, a szkoda, przecież są bombą witaminową i to bardzo smaczną. Takie bomby w kuchni można zaakceptować. :) Są idealne na przekąskę na podwieczorek czy na deser po obiedzie. Tak sobie teraz myślę, że fajnie by było wrzucić do środka pokrojoną drobno czekoladę albo(...)cytryny zapobiegnie czernieniu banana i jabłka, ale ostrożnie z jego ilością, bo całość może być za kwaśna. Przed polaniem, sprawdź smak. Sok z cytryny z miodem jest pyszny sam w sobie. Taka sałata jest idealna dla dzieci, które nie jedzą zbyt chętnie owoców. Moja Zuzia bardzo ochoczo się za nią zabrała. Chociaż wydłubywanie z porcji rodzynek było dla niej najciekawsze
Anioszek w kuchniWitajcie! A co gdyby koktajl orzeźwiał i jednocześnie sycił? Było by pięknie! Zapewniam że będzie, bo o to pyszny aloes na tropikach. Sycące awokado
Kuchnia PROzdrowotnaWiosna zastukała do naszych okien i od razu przyjemniej się na duszy zrobiło. Jakoś tak lżej :) I od razu lżej zrobiło się na talerzach. Dziś na
W kuchni KatieHej! Dzisiejszy przepis jest typowo sezonowy i idealnie wpisuje się w nadchodzącą jesień. Pyszna i szybka zupa z prawdziwków ożywi i obudzi Wasze zmysły przytłumione
Kuchnia PROzdrowotnaBarszcz czerwony to jedyna zupa, którą spożywam tylko raz w roku - na Wigilię. Zawsze kazałam sobie gotować ogromny gar wigilijnego barszczu, który jadłam przez całe Święta
W kuchni Katiepyszną surówkę obiadową z kapusty, marchewki, papryki, z mineralną wodą gazowaną i olejem. Surówka z kapusty do słoików, bez gotowania. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem można przechowywać w lodówce nawet przez 2-3 tygodnie. Z podanej ilości składników uzyskuje się ok. 4 litrowe słoiki surówki. Surówka z kapusty do słoików - przepis wypróbowany, sałatka robiona
Moja Książka Kucharskapyszny lunch gotowy. Kombinacji jest wiele i dziś prezentuję Wam jedną z nich, bardzo popularną w moim domu. Pikantna cukinia, czosnkowe tofu i szpinak, a do tego odświeżająca sałata zielona z pomidorami i ogórkami podana z ugotowanym ryżem. Mniam, mniam Polecam też to danie w wersji na lunch do pracy lub szkoły! Składniki: tofu smażone cukinia po koreańsku sałatka zielona
Lamarida.plPyszny pomysł na kolację we dwoje. Kruchy kurczak z winnym posmakiem, słony ser feta i orzeszki, bukiet warzyw. Do tego delikatna domowa bagietka z czosnkiem, przesmażona na oliwie z oliwek. Bagietki: 390 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 7 g drożdży instant 200 ml gorącej wody 2 ząbki czosnku Masło Oliwa z oliwek Sałatka
VioletoweKucharzeniesałatkę ;) ale nawet ja mam czasami ochotę na jakiś deser. Jest tylko jeden warunek - musi być zdrowy! Dlatego raczej nie znajdziecie tu białego cukru, niezdrowych tłuszczy, a już na pewno białej mąki, która ze względu na celiakię jest dla mnie zupełnie zakazana. Nie znaczy to wcale, że nie może być smacznie. Deser, który Wam dziś przedstawię jest obłędnie pyszny
Quinoa Raz!ŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka śledzia - Śledzie z ziołami w oleju * Beczka śledzi-Filety z olejem wiejskim Na szybko można mieć pyszne śledziki
Z Majeczką w kuchnikiedyś w restauracji, bardzo mi smakowało, tym razem zrobiłam w domu. Powiem Wam, że jest rewelacyjne. Z buraczkami idealnie łączy się rukola, prażony słonecznik, ser feta i do tego pyszny sos na bazie miodu, oliwy, sosu balsamicznego i soku z cytryny. Mniam :-) Sos zrobiłam na oko, dodawałam składniki i próbowałam, czy smakowo mi odpowiada. Polecam Wam bardzo i życzę miłego(...)cienkie plasterki buraki układamy na większym płaskim talerzu. na buraczki dajemy umytą rukolę, pokrojoną w kostkę fetę. Słonecznik prażymy na suchej patelni i studzimy i posypujemy po naszej sałatce. 3. Do miseczki dajemy oliwę, sok z cytryny (ja dałam około 1 łyżkę), miód (łyżki), kilka kropel sosu balsamicznego i mieszamy. Sos musimy smakowo dopasować pod siebie, więc jeśli chcemy jakiegoś
kruche babeczkijest Francja, a vinaigre znaczy po francusku po prostu ocet. Sos ten stał się tak popularny dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi i temu, że z wieloma potrawami tworzy on niezwykłe, pyszne połączenia. Sos ten służy przede wszystkim do różnego rodzaju sałat , ale można go także podawać do jarzyn na zimno, a nawet w pewnych przypadkach do mięs i owoców morza. Choć(...)bardzo proste. Wystarczy zmieszać ze sobą dokładnie trzy części oliwy z jedną częścią dobrego octu, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany sos będzie świetnym dodatkiem do każdej sałatki . Można go także uzupełnić własnymi dodatkami. Post Sos winegret pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!