Proste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam
Kuchnia PROzdrowotnawewnątrz. Jest to więc ryż biały, ale o wyższej zawartości składników odżywczych i błonnika niż inne ryże białe. Nigdy nie skleja się podczas gotowania, idealnie nadaje się więc do sałatek i lunchów na wynos. Do gotowania można dodać kurkumę, dzięki czemu ryż zyska ładne, żółte zabarwienie. Czas gotowania: 15 minut - KASZKA KUKURYDZIANA (na pojemniczku napis 'polenta'): otrzymywana z obłuszczonego(...)efektownym i smacznym dodatkiem do sosów. Wtedy nazywana jest polentą, choć oryginalnie polenta robiona jest z mąki kasztanowej. Można też ugotować ją na 'paćkę', dodać owoce i bakalie, i pyszne śniadanko gotowe. Czas gotowania: 8- 15 minut (zależy od kaszki; warto sprawdzić na opakowaniu). - RYŻ BASMATI: uznawany za najszlachetniejszy ryż na świecie. Rośnie u podnóża Himalajów. Jego charakterystyczny, niepowtarzalny
Wegańska kuchnia orientalnapyszna przekąska, czyli domowe prażynki z papieru ryżowego . Te domowe chipsy są zaskakująco proste i smaczne. Wystarczy pociąć papier ryżowy na kawałki i wrzucić na wrzący olej. Oprócz papieru ryżowego możesz też użyć suchego makaronu ryżowego w nitkach, bądź w wstążkach. Takie chipsy można jeść same, jako przekąskę. Można je też pokruszyć i dodać do sałatki. Prażynki ryżowe sprawdzą
AniaGotuje.plprzygotować coś pysznego! Zapraszam na tortille z nuggetsami z indyka! Wyszło przepysznie! Mąż zachwycony, a jak on zachwycony, to i ja zachwycona :). Składniki: 500 g polędwiczek z indyka sól pieprz słodka papryka 1/2 łyżeczki curry oliwa z oliwek składniki na ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1 szkl mąki tortowej 1/2 szkl mleka sól pieprz ulubione przyprawy składniki na sałatkę: garść sałaty
Trufelkowopysznej, pachnącej, ekologicznej wersji. Zawsze znajdzie się na bazarze lub w rodzinie dobra duszyczka uprawiająca warzywa i owoce bez chemii. Z tym będzie już z roku na rok coraz ciężej, ale damy radę. Już następnego lata zamierzamy zbierać własne plony i nie mogę się tego doczekać. Dziś na tapecie młoda kapusta. Obecnie mój nieodłączny składnik sałatek
Jeść, by żyć w zdrowiuPomysł na sałatkę do przygotowania w parę chwil, lekką oraz soczystą i pomimo wykorzystania tylko 4 głównych składników tworzy wykwintną i smaczną kompozycję. Jej kluczowymi składnikami są jedynie: pomidory, mozzarella, kilka oliwek oraz- najważniejsze-czosnkowe grzanki z pieczywa (najlepiej czerstwego), które dodają wyrazistego charakteru. Dopełnieniem smaku jest winegret z dodatkiem suszonego oregano i... jest prosto i pysznie! 😋 2 porcje: * pomidory
Kraina Miodem PłynącaJarmuż kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to moja mama wysiewała jarmuż na działce dla moich świnek morskich. Gryzonie uwielbiały go jeść, a ja sama od
W kuchni Katiekurczakiem. Sałatkę podajemy z pieczywem. Można jeść ją jeszcze lekko ciepłą lub na zimno. Ciecierzyca to źródło białka i węglowodanów. Występuje w dwóch odmianach - kabuli i desi. Ciecierzyca kabuli jest duża, ma kremową barwę. Odmiana desi jest mała i może mieć kolor kremowy, czarny, brązowy, żółty lub zielony. O jej właściwościach można przeczytać w przepisie na pyszną pastę kanapkową
My Chcemy Jeśćjest pyszna i wyjątkowa na swój sposób. Biała jest niezwykle delikatna i aksamitna, żółta pachnie orientalnym curry, a czerwona swoim ognistym kolorem mówi sama za siebie :) Kurczaki tak szybko zniknęły z rusztu, że niestety nie wszystkie udało mi się sfotografować. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższym grillu - mięso doskonale smakuje z grillowanym chlebkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym oraz z sałatką
DefinicjaSmakuzaproponuję Wam pyszne toasty ziemniaczane, czyli ziemniaki w mundurkach zapiekane z kozim serem. To coś dla Was jeżeli lubicie sycące rustykalne dania. Podpatrzone z kuchni francuskiej, bo francuscy górale lubują się w różnego rodzaju racklette czy tartiflette czyli ziemniakach polewanych roztopionym serem. Nic tak nie syci na długie zimowe wieczory w górach. Dla spokoju sumienia można dorzucić sałatkę z rukoli
MODA NA BIOKuchnia Włoska - pyszne pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki
ClauditteMissCookingcoś pysznego i niebanalnego, ale równowaga w przyrodzie musi być. Dlatego w tygodniu jemy lżej, przynajmniej jeśli się da. Wakacje to stety/niestety czas grilowania, pikników, imprez plenerowych gdzie okazji do pojedzenia nie brakuje. Tym bardziej warto wprowadzić lżejsze, a nawet postne dni w tygodniu. Tym razem przygotowałam na obiad coś bardzo lekkiego – pierś z kurczaka z sałatką z ogródkowych
OstryKęsdeser sałatka owocowa. Prosta, szybka, smaczna i pełna witamin. Dla trzymających linię w sam raz. SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób 2 mandarynki 1 pomarańcza 2 kiwi 1 banan syrop klonowy dla chętnych WYKONANIE: Wszystkie owoce po obraniu ze skórki, pokroić na nieduże kawałki. wszystko połączyć. Można polać syropek klonowym, ale przyznam ,że i bez syropu jest pyszna. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewycoś pysznego i niebanalnego, ale równowaga w przyrodzie musi być. Dlatego w tygodniu jemy lżej, przynajmniej jeśli się da. Wakacje to stety/niestety czas grilowania, pikników, imprez plenerowych gdzie okazji do pojedzenia nie brakuje. Tym bardziej warto wprowadzić lżejsze, a nawet postne dni w tygodniu. Tym razem przygotowałam na obiad coś bardzo lekkiego – pierś z kurczaka z sałatką z ogródkowych
OstryKęsKiedy w lodówce jest tylko światło i kalafior, trzeba wykazać się kreatywnością. Potrzebowałam wykombinować jakiś fajny dodatek do dania głównego i gdy zobaczyłam ten kalafior, od
karmelowy