Kiedyś robiłam sałatkę z zupek chińskich, teraz przyszedł czas na zapiekankę. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można jeść zupki chińskie, bo przecież takie niezdrowe, ale nic na to nie poradzę, że bardzo je lubię i raz na kilka miesięcy pozwalam sobie je przygotować. A taka zapiekanka jest naprawdę pyszna Składniki: 2 opakowania zupek chińskich
e-PrzepisyKulinarnecieście francuskim podałam z sałatką. Danie sprawdza się, jako obiadowe (np. z filiżanką czerwonego barszczu), kolacyjne, czy też do podania gościom. Składniki nadzienia można dopasować dowolnie, według gustu i smaków. Kurczaka można zastąpić łososiem , zmienić warzywa na swoje ulubione itp., itd. Wystarczy popuścić wodze wyobraźni, a na pewno wyczarujecie kolejną, nową, a zarazem pyszną potrawę. Smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkobrak czasu..ale robiąc sałatkę dałam tylko pół puszki kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała.. ja zrobiłam z połowy porcji,ale przepis podaję taki jaki znalazłam ..a skoro robiłam z połowy porcji..postanowiłam zrobić babeczki..i dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam.. 2 jajka
Moje domowe kucharzenieParę lat temu oszalałem na jego punkcie i teraz prawie każdy dzień zaczynam od wysokiej szklanki z kilogramem upłynnionych marchwianych korzeni. Lubię też tartą, soczystą marchew z cytryną. Pyszna jest młoda marchewka duszona w maśle i glazurowana. W Szkocji bardzo smakowało mi słodkie ciasto marchwiowe. Na podobne trafiłem niedawno w barze "TriBeCa" w Krakowie. Idę skrobnąć(...)grymasy? Sama nie wiem... Wiem jednak na pewno, że jest kilka wcieleń marchewki, które powodują u mnie szybsze bicie serca i rumieńce zachwytu. To marchewkowe gnocchi (klik) i orientalna sałatka z z baby carrots (klik) , a kilka dni temu dołączyła do nich Elżbietańska Tarta Marchewkowa. Odkąd ją ujrzałam - a minęło już kilka lat, wiedziałam, że nadejdzie dzień, kiedy będę
KUCHARNIADziś przedstawiam przepis z kuchni śląskiej zwany gomułkami z twarogu z kaszą manną lub po prostu kuleczkami serowymi . Jest to rodzaj słodkiego obiadu lub też deseru
Kawa z mlekiemMizeria z rzodkiewkami... Plasterki świeżego, zielonego ogórka. Chrupkie, ostre rzodkiewki. Aromatyczny koperek i czosnek. Zatopione w kwaśnej śmietanie. Pyszny dodatek do obiadu! Składniki: 2 świeże, długie
Gospodyni MiejskaKażdy wie jak smakuje kalafior. Najczęściej zjadamy go w postaci gotowanej ( można również na surowo ). Szczytem rozpusty jest podanie go w bułką tartą i masełkiem. Nie
Smaki EwySurówka z pomidorów, kiszonych ogórków i papryki... Kostki soczystego, czerwonego pomidora. Kawałki kwaśnego, kiszonego ogórka. Chrupiąca czerwona papryka i ostra cebula. Oprószone zieloną, pachnącą natką pietruszki
Gospodyni MiejskaSurówka z selera z rodzynkami... Długie, cienkie wiórki aromatycznego selera. A do tego słodkie, miękkie rodzynki. Skropione sokiem z cytryny. Oprószone cukrem i pieprzem cytrynowym. Oblepione
Gospodyni Miejskazapraszam Was na kolejną pyszną pastę kanapkową, tym razem niepowtarzalnego smaku nadają jej zielone oliwki. Idealna na śniadanie czy kolację, a nawet jako składnik wielu przekąsek. Możecie nią również spokojnie nadziać wielkanocna jajka. Spróbujcie. Do pasty użyłam zielonych oliwek z nadzieniem cytrynowym Bulerias . Polecam – wspaniały, charakterystyczny smak. Takie oliwki idealnie sprawdzą się również w sałatkach czy tradycyjnych koreczkach. Składniki
Słodkie okruszkiczęść dodatkowo przeznaczając na sałatki lub do deserów. Kiedy mam już ten główny składnik w zanadrzu, całe danie trafia na mój stół po nieco więcej niż połowie godziny. Tradycyjnie nie żałuję przypraw, które sprawiają, że nawet krótko gotowana potrawa ogromnie zyskuje na smaku i wyrazistości. W ten nieskomplikowany sposób powstaje sycąca, treściwa i naprawdę pyszna zupa buraczkowa. Składniki
Even Better Foodkieliszkiem szampana i pysznymi wędlinami z mnóstwem owoców. Obejrzeliśmy film firmy Sokołów o jakości jaką charakteryzują się produkty Sokołowa. Grille Webera zostały "odpalone" a my ruszyliśmy przygotowywać dania do grillowania. Każdy z nas wylosował przepis i miał sam lub w teamie pracować na nasz wspólny sukces. Nasze menu zawierało: grzanki z masłem czosnkowym, sałatkę z arbuzem
AZgotuj!ciekawy pomysł na pyszną przekąskę. U mnie się sprawdziła. Goście w pierwszej kolejności sięgali właśnie po te rureczki aby sprawdzić ich smak. Oczywiście przepis ten możecie potraktować tylko jako pomysł na przekąskę a do środka włożyć swój ulubiony farsz. Talerzyk "Gloria" od Porcelany Bogucice. 275g ciasta francuskiego żółtko łyżka mleka mak do posypania Sałatka: 15 dag szynki konserwowej pół
Smakołyki AsiWitajcie :) Mamy już kalendarzową i astronomiczną jesień, a w związku z tym jest coraz zimniej na polu (dworze). Dziś na naszych talerzach w roli głównej występuje
W kuchni KatieUgotowana, nadaje się do sałatek, zup czy dań z makaronem i nie tylko. Jest źródłem wielu składników odżywczych: białko, fosfor, potas, witaminy z grupy B, żelazo i błonnik. A smak?:) Ciężki do opisania, ale bardzo fajny, troszkę słodkawy, odrobinę podobny do groszku. Najlepiej, żeby się przekonać, spróbujcie sami! :) U siebie ciecierzycę wykorzystałam, do zrobienia pysznej Zupy pomidorowej z ciecierzycą. Zainspirował
Czerwona PorzeczkaNadeszła wiosna, a co za tym idzie na naszych talerzach pojawiają się kolorowe, lekkie posiłki. Jednym z produktów, który kojarzy mi się z początkiem wiosny jest
greengoodiesskładniki: 50 g mleka ok. 200 ml oleju 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz do smaku wykonanie: Mleko oraz musztardę miksujemy, dodajemy sól, pieprz. Cały czas miksując
Domowy Smak Jedzenia