pyszna sałatka - 7462 przepisów (strona:214/498)

CESARSKA SAŁATKA Z ARBUZA I ŁOSOSIA 155

Prosta ,smakowita sałatka , rozpływająca się w buzi na bazie warzyw , smażonego łososia i pysznego sosu.Chcesz zaskoczyć smakiem samego siebie , wypróbuj przepis!!!.Wart grzechu!. 1 duży dzwonek świeżego łososia Gruby plaster świeżego arbuza 10 dag.boczku wędzonego 1 ząbek czosnku 2 żółtka 1 łyżeczka łagodnej musztardy 2 łyżeczki płaskie cukru Szczypta pieprzu cayenne 375 ml.oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczona pietruszka z miodem i czosnkiem 118

obojętnością... Wszystko do czasu, aż koleżanka opowiedziała mi jak pyszna jest upieczona  z miodem i czosnkiem. Będzie idealnym dodatkiem do mięsa, pyszna jest też pokrojona w małe kawałki, jako jeden ze składników sałatki. Pieczona pietruszka z miodem i czosnkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g  pietruszki 4 duże ząbki czosnku 3 łyżki miodu oliwa

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka owocowa z papryczką habanero 102

Jesień to ten cudowny czas gdy papryki jest dużo, jest świeża, pyszna, soczysta. Kombinacje z papryczki habanero trwają nadal. Dziś postanowiłam zrobić sałatkę na słodko. Składniki: gruszka, banan, pomarańcz, sałata lodowa, rukola, gorgonzola, pestki dyni, pestki słonecznika, crema di balsamico (z Lidla), papryczka habanero, olej lub oliwa z oliwek. Przygotowanie: Owoce pokroić, sałatę porwać na mniejsze kawałki, rukolę przełożyć

Państwo Wojtczuk gotują
Placki z quinoa kokosowo migdałowe 139

Niedawno przyrządziłam sałatkę z czarną quinoa . Dzisiaj proponuję placki z quinoa kokosowo migdałowe. Pyszne bezglutenowe placki pachnące kardamonem. Uwielbiam kardamon . Najlepiej świeżo zgnieciony w moździerzu. Niesamowity aromat. Doszłam do wniosku, że czasami mam większą ochotę na kardamon niż cynamon. Jeśli nie podzielacie mojego zdania z pewnością możecie zamienić nieco pieprzny kardamon na słodki cynamon. Placki z quinoa przyrządzam często

codojedzenia
Lekka sałatka z makaronem i wędzoną rybą 246

rybę - piękną, dużą, wędzoną na zimno gorbuszę. Paweł, dziękuję:*!!! Gorbusza jest rybą z rodziny łososiowatych, ma niedużo ości i bardzo smaczne różowe mięso. Smakowała pysznie zarówno na grzankach z serkiem i awokado, jak w lekkiej sałatce. I ową sałatkę chcę Wam dziś pokazać:) Składniki: 200g wędzonej ryby (łosoś, gorbusza) spora garść rukoli 2 główki sałaty rzymskiej mini 10 przepiórczych jajek

Obiad gotowy
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 201

się z kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć za boczkiem nie przepadam, to z apetytem wykrawałam z niego kawałki chudego mięsa. Jednak moje serce skradły pierogi: nadzienie miały tak smaczne

Obiad gotowy
Potrawka z kurczaka z groszkiem 137

Kolejna wersja pysznego i prostego dania w którym możemy wykorzystać ugotowane mięsko. Pyszny sosik wzbogaciłam zielonym groszkiem. Gotowa potrawkę podałam z pęczakiem i sałatką szwedzką . składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 600 ml bulionu/wywaru w którym gotowało się mięso 1 puszka zielonego groszku 1 cebula 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek słodkiej śmietanki 3 łyżki mąki pszennej garść posiekanej natki

Monia miesza i gotuje
Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka 277

prawdziwym przysmakiem. W niczym nie przypomina on gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat ziela angielskiego i liści laurowych jest znakiem rozpoznawczym tej pysznej domowej wędliny. Boczek gotowany jemy z chlebem, albo z tradycyjnymi sałatkami warzywnymi. Gotowanie boczku od pokoleń praktykowane jest przez wiejskie gospodynie z gminy Raniżów na Podkarpaciu (i zapewne w wielu innych miejscach). Ten rodzaj wędliny

Trzeci talerz
Dżem z żurawin i malin 159

przetwory. Nie inaczej jest u mnie. Postaram się w najbliższym czasie przekazać Wam kilka przepisów na przetwory, które robię. Będą dżemy, będą warzywne sałatki i będą wina. Przecież to najlepsza pora roku na przygotowywanie pysznych zapasów na zimę.                       -TRUDNOŚĆ: średnie

Gotuję Testuję
Dorsz – ryba, którą warto gościć na stole 170

Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie jeszcze większa. Od czasu do czasu warto również sięgnąć po wędzoną rybę. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do warzywnych sałatek czy też past kanapkowych. Z powodzeniem możemy spróbować również wykonania pysznej i sycącej zupy rybnej. Tłuste mięso dorsza doskonale się do tego nadaje. Każdy może więc znaleźć dania, które smakują jemu i jego rodzinie

Codogara
Buraczki marynowane z czosnkiem 157

Pyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam sobie zimy bez buraczków w piwnicy, czy to marynowanych w całości jak te, czy tartych z papryką (przepis tu: KLIK ). Spróbujcie! Zalewa: 3/4 szklanki octu 3 szklanki wody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Hot dog z parówką i sałatką 172

podpiec do momentu, aż stanie się lekko chrupiąca, ale nie twarda. Ciepłą bułkę wysmarować sosem keczupowym, dodać trochę sałatki, parówkę i znowu sałatkę i polać sosem. Podawać natychmiast. Muszą być ciepłe, wtedy są pyszne. Polecam, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Skrzydełka w zalewie octowej 98

przygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody

Di gotuje
SAŁATKA Z POMARAŃCZOWYM SOSEM WINEGRETE 142

Bardzo klasyczna sałatka na bazie mieszanki sałaty rukoli i rukwi wodnej z dodatkiem pysznego sosu winegret balsamiko i soku z pomarańczy. Po 0.5 opakowania salaty roszponki i rukoli 1 małe opakowanie pomidorków cherry 1 czerwona cebula Winegret: ************************ 4 łyżki oleju sok wyciśnięty z 0.5 pomarńczy 2 łyżki octu balsamiko 1-2 łyżki wody sól ****************************** Olej wymieszać np.w słoiku z octem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaronowa sałatka z warzywami, jakiem, oliwkami, szynką i camembertem. 168

Dawno nie robiłam sałatki i jakoś mnie naszła dzisiaj ochota:) postanowiłam zrobić sałatkę z makaronem , warzywami, oliwki, jajka, papryka konserwowa, w smaku bardzo pyszna i prosta w wykonaniu :) Zapraszam :) Składniki : 2 szklanki ugotowanego makaronu kokardki około 7 czarnych oliwek 1 mala cebulka czerwona 1 papryka konserwowa firmy Orzech   3 jajka ugotowane na dwardo 4 plasterki szynki pokrojone

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania