Pyszne paluchy z ciasta francuskiego. Doskonałe jako dodatek do zup, sałatek ale również jako przekąska. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 9-10 plastrów szynki parmeńskiej 1 łyżeczka mielonego maku Back Mit do smaku sól wędzona Ciasto francuskie pokroić na 9-10 pasków. Na każdym pasku ułożyć szynkę ( plastry szynki przekroić wzdłuż na pół). Ciasto z szynką skręcić, ułożyć
Monia miesza i gotujesmaku chilli marki Maestro. Danie jest dość lekkie ale sycące za razem. Może służyć jako danie główne lub jako dodatek do wielu sałatek, gulaszów czy jako dodatek do grilla. Polecam Wam bo przepis jest bardzo prosty i pyszny! SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej typ 00 (mąka włoska) - 4 g drożdży świeżych - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4-5 kabanosów piri
SMYKWKUCHNIBardzo oryginalne, a zarazem zaskakująco pyszne połączenie smaków, które znalazłam u Dusi . Zapraszam! Składniki: arbuz pozbawiony pestek i skórki 1 kostka fety kilka listków świeżej mięty pieprz Sposób przygotowania: 1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę. 2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty. Pyszności! Polecam i smacznego
Kuchnia domowa Aniprzyjemność uczestniczyć wraz z Kasią z kuchniabazylii.pl , Anią z nietylkopasta.pl i Tomkiem z magicznyskladnik.pl w Dniach Otwartych Bejo Zaden w Konotopie pod Warszawą. Nasze bojowe zadanie polegało na przygotowywaniu pysznych potraw z warzyw korzeniowych i częstowaniu nimi gości wydarzenia. Tematyka warzyw nie była tutaj przypadkowa, gdyż gospodarz imprezy Bejo Zaden Poland ( www.bejo.pl ) to przedstawicielstwo holenderskiej firmy, która zajmuje się produkcją(...)ręką, chociaż może kiedyś… Te dwa dni były bardzo pracowite, gdyż nasze stanowisko cieszyło się ogromną popularnością. Przygotowywaliśmy zdrowe i kolorowe koktajle, sałatkę z pęczakiem, warzywami i serem owczym, szaszłyki z warzywami i boczusiem i pyszne coolwrapy z twarożkiem, suszonymi pomidorami i oliwkami. A na koniec podawaliśmy słodkości: ciasto marchewkowe i brownie z buraczkami, które były hitem wśród dorosłych
karmelowyziemniaka, kroimy w cieniutkie plastry, tak samo rzodkiewki. Wszystko razem mieszamy, posypujemy pestkami granatu. Polewamy sosem przed samym podaniem. Proste, pyszne i kolorowe. Twórzcie własne wersje, gorąco do tego zachęcam. Jeśli nie lubicie sera pleśniowego, to ta sałatka rewelacyjnie smakuje z serem białym. Post Sałatka z pieczonym burakiem i serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenjuż pierwszego wieczoru znaleźliśmy lokal gdzie: wyglądało miło, PACHNIAŁO jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze. Za każdym razem było pysznie, a byliśmy tam niemal codziennie... Pizza Papaj - świeży szpinak, czosnek, kurczak i mozzarella.... Nie ma jak sałatka Świeżutkie kurczaczki w panierce... ...Synciowi tak smakowały, że bardzo prosił o ich uwiecznienie Dbałość o miłe szczegóły w Albatrosie mnie urzekła
Kuchnia po mojemuSałatki jajeczne na dobre zagościły w moim domu, bo są łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne. A ja rano raczej nie lubię się przemęczać, tym bardziej że zazwyczaj jestem jeszcze średnio przytomna i jasności umysłu doświadczam dopiero po wypiciu mocnej kawy:) Na moim blogu znajdziecie już między innymi sałatkę jajeczną z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym , z makrelą i porem
karmelowydusza zapragnie rozpoczynając od owoców, aż po ciecierzycę, bób czy jajko. Kupcie ekologiczną sałatę, dodajcie odrobinę ostrej rukoli i cieszcie się pysznym i lekkim daniem. Smacznego! porcja dla 1 osoby Składniki: sałata i rukola jako baza sałatki kostka tofu naturalnego 5 truskawek/2śliwki/arbuz (lub inne sezonowe owoce) 5 łyżek ciecierzycy ugotowanej ( może być z puszki ) olej do smażenia
JaglusiaRewelacyjna sałatka, szybka w przygotowaniu, smaczna, kolorowa i zdrowa. Idealna na obiad, kolacje, przekąskę w pracy itd. Sałatka będzie miała u mnie jeszcze wiele odsłon i wszystkie będą pyszne, bo cały sekret to dressing - Monia dziękuję. Potrzebujemy: Garść mix'u sałat 1 pierś z kurczaka 1 pomidor 2 łyżki kiełków sojowych 2 łyżki pestek dyni 1 łyżka otrębów(...)przypalić bo będą gorzkie) i również dodajemy do pozostałych składników w misce, na koniec kiełki sojowe. Całość posypujemy otrębami. Czas na dressing.Wszystkie składniki mieszamy w szklance lub kubku. Polewamy sałatkę 15 minut przed podaniem i całość mieszamy. Można podać z chrupiącym pieczywem czosnkowym. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Sałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, prażonymi orzechami nerkowca, posypana pokruszonym serem feta. Z pysznym dressingiem miodowo-musztardowym. To moja propozycja w sezonie na szparagi. Idealna na drugie śniadanie, lunch lub kolacje. Do zabrania również na majówkę lub grill. Będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. The post Sałatka ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta appeared first
Moja DelicjaSałatka powstała specjalnie dla mężusia. Uwielbia czarne oliwki i ser pleśniowy więc stworzyłam dla niego pyszną kompozycję z tymi składnikami. składniki: 300 g piersi z kurczaka 100 g sera z niebieską pleśnią garść orzechów włoskich 2 garście roszponki 2 garście czarnych oliwek sól,pieprz olej do smażenia przyprawa do sałatek oliwa do skropienia Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć
Monia miesza i gotujestarej poniemieckiej gruszy przy domu mojej babci pojawią się w końcu te smaczne, słodkie, soczyste owoce. Ostatnio kupiłam do domu kilka pysznych gruszek. Jednym z pomysłów na ich wykorzystanie była zdrowa, zielona i chrupiąca sałatka. Połączenie smaku słodkiej, soczystej gruszki, orzechów, migdałów, zieleniny, a zwieńcza to wszystko sos miodowo-musztardowy. Szybko i smacznie. Idealna sałatka na spotkanie ze znajomymi. Moja
Słodkie okruszkitakiej romantycznej kolacji podać do jedzenia? Ja stawiam na lubianą przeze mnie kuchnię włoską i zapraszam m.in na genialne Arancini – pyszne, chrupiące kule ryżowe z aromatycznym nadzieniem. Podane z sosem pomidorowym i lekką, świeżą sałatką z rukoli tworzą cudowną całość, której żaden zakochany łasuch się nie oprze. Na deser pistacjowe tiramisu, a do picia znany i lubiany Grzaniec Galicyjski
Ostra na Słodkososem śmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane z sałatką coleslaw z domowym majonezem Po przygotowaniu każdego z dań, jak to już jest tradycją, wszyscy wspólnie siadamy do degustacji naszych potraw. Mogliśmy też spróbować pysznego rosołu, który od początku warsztatów pyrkotał na kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny
Kulinarne przygody Gatityrazem, to nie danie, bo samego raczej się nie jada. Często wykorzystywany do sałatek, surówek, jako baza do sosów na zimno… i nie tylko. Są dania, które „zadowolą” się kupnym, ale ja wyjątkowo potrzebowałam… majonezu domowego. Składniki: - 250ml oleju z orzechów włoskich - 1 jajko - 1 łyżka octu winnego - 1 łyżeczka musztardy Dijon - ½ łyżeczki soli - ½ łyżeczki cukru - szczypta curry - szczypta(...)curry i kurkumy. Jeszcze chwilkę miksujemy, do uzyskania jednolitego (żółtego) koloru. Gotowy, przekładamy do słoiczka. Dosłownie w kilka minut mamy gotowy gęsty, kremowy i pyszny majonez domowy. Smak dopasowujemy według gustu. Mój, specjalnie zrobiłam do sałatki, ale… wyjątkowej. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Majonez domowy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko