pychotka przepis - 805 przepisów (strona:26/54)

Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem 131

gołąbkowych” wariacji, jednak ja chciałam pokazać tą chyba najpopularniejszą wersję. Mięsno-ryżowy farsz zawinięty w liście kapusty (białej lub włoskiej), potem długo gotowany w bulionie, podany z pomidorowym sosem. Pychotka! :) Składniki (na ok. 15-20 szt.): główka kapusty (ja użyłam białej) ok. 750 g mielonego mięsa (użyłam mięsa z indyka) 50-70 g ryżu (przed ugotowaniem) sól pieprz 1 łyżeczka

MyCookBook.pl
Kampania Streetcom - Opinie na temat ciasteczek Dr Gerarda część I 161

ludzi. Malti keksy cieszyły się dużo większym zainteresowaniem niż gry, przy których były pochrupywane. Polewa z cudownej, aksamitnej czekolady sprawiła, że z kumpelą nie mogłyśmy się oderwać. Kruchy środek - pychotka! Teraz już wiem, co kupować na spotkania w większym gronie ;)  To tyle, jeśli chodzi o słodycze, których już spróbowałam. Za jakiś czas, tj. gdy już nadrobię testowanie pozostałych ciasteczek

W poszukiwaniu inspiracji
Owoce zapiekane w piekarniku z miodem i cytryną 109

koleżanki. Obiad był bardzo dobry i oryginalny ale najbardziej zaskoczył mnie deser. Były to figi zapiekane w piekarniku, polane sokiem z cytryny i miodem. Serwowane były z lodami. Pychotka! Zainspirowana tym deserem postanowiłam stworzyć własną wersję. Zapiekłam nie tylko figi ale także jabłka i gruszki oraz rodzynki. Deser okazał się pyszny i zdrowy (można go serwować bez lodów). Natomiast jeśli

Pyza i Surówka
JESIENNA ZUPA GRZYBOWA 183

laktozy, ja do swojej dodałam jednak śmietankę, bowiem lubimy takie zupy (niezagęszczane, ale lekko zabielane), oczywiście śmietankę można pominąć. Zamiast bulionu (u mnie wywar od parzenia wędzonej szynki - pychotka) można również dodać samą wodę, wówczas warto jednak dodać trochę tłuszczu, np.oleju kokosowego, masła klarowanego lub oliwy z oliwek. Składniki: - 600g warzyw (w tym marchew, korzeń pietruszki, por, 2 łodygi selera

Smaczne Zdrowe
Lubelski Kociołek po raz drugi!!! Naleśniki z kaszą jaglaną 192

doświadczenie. Ona jest pyszna!!! Naczytałam się już ile fantastycznych dań można z niej zrobić zarówno na słodko jak i słono. Dziś zaprezentuję Wam naleśniki z kaszą jaglaną na słodko - pychotka!!! A jaglanym wydaniu Lubelskiego Kociołka wzięły udział: Marta - http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Martyna - http://breakfastofdreams.blogspot.com/ Edyta - http://pasja-smaku.blogspot.com/ Angelika- http://duringthefreetime.blogspot.com/2013/12/jaglotto-z-dynia-poremi-i-kremowym.html Karina- http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/ Marta - http://niebieskapistacja.blox.pl/html Ania - http://przyprawmnie.blogspot.com

sierotka maRysia w kuchni
Mini quiche z burakiem ćwikłowym, kozim serem i orzechami czyli Lublin gotuje buraki 170

zaskoczenie bo burak to już teraz u mnie nie tylko ćwikła ale i inne pyszne dania - on jest genialny! Nie dojść, że zdrowy to jeszcze ten jego słodkawy smaczek... pychotka! A w połączeniu z octem balsamicznym to już niebo w gębie! Dzięki dziewczyny za nowe doświadczenie - sama bym w życiu nie wpadła na pomysł wykorzystania buraka do tarty :-)! W akcji

sierotka maRysia w kuchni
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów (lubelskie) 182

lipa... bo pyszności rozeszły się momentalnie! Trzeba było szybko i energicznie przechodzić między stoiskami z jedzeniem aby spróbować wielu potraw.  A jak już się miało dostęp do wybranych pychotek i chciało się je zjeść pojawiał się dylemat - co tu wybrać?! Istne wariactwo pokazujące bogactwo kuchni regionalnej, z czego powinniśmy być, rzecz jasna, dumni. Ten zapach i smak potraw kusił

Right Behind The Kitchen
Pieczona ryba na kuskusie z cytryną i natką pietruszki 127

kupi K., który tym razem przyniósł filety z okonia morskiego. Ta ryba okazała się bardzo smaczna, soczysta, lekko kwaskowa, upieczona na łożu z kuskusu z dodatkiem groszku i pietruszki - pychotka. Polecam! Zobaczcie jakie pomysły na rybę z cytryną i natką pietruszki mają Malwina , Shinju i Mopsik .  Składniki :  250g kuskusu 2 cytryny gałązka rozmarynu 250ml bulionu rybnego 2 garście

Codzienne Gotowanie
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I OWOCOWĄ PIANKĄ 390

Delikatne, wilgotne ciasto biszkoptowe, z aromatycznym, domowym musem jabłkowym i pianką na bazie kremówki i mascarpone- pychotka. Dla wszystkich wielbicieli jabłek, śmietanki i ciast biszkoptowych. Potrójna rozkosz dla podniebienia. Ciasto, które ubóstwia moja Rodzinka, a w szczególności jej najmłodsza część. W zamyśle miał być jabłecznik na biszkopcie, ale ponieważ dawno nie piekłam biszkoptów, trochę się zakręciłam i upiekłam za niski

Smaczne Zdrowe
NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI 166

trójkąty  i podsmażam na maśle na patelni.   Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży ananas. Pychotka

potrawyregionalne
KURKI W ŚMIETANIE Z MAKARONEM 174

Następnie dodałam opakowanie śmietany i dusiłam jeszcze około 10 minut. Ugotowałam makaron al dente,polałam go sosem z kurek i danie gotowe. Pychotka! ... i szybciutko idźcie po kurki do lasu

potrawyregionalne
BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI I BAKALIAMI 301

lodówki. Wyjęłam z formy i pokroiłam na kawałki. Zastrzegam ,że blokiem czekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie ciasta- bez pieczenia, to polecam CIASTO MAXI KING

potrawyregionalne
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ I CUKREM 168

Cieplutkie i chrupiące placuszki ziemniaczane , polane śmietaną i posypane cukrem! Pychotka! Placki ziemniaczane: około 1kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2  łyżki mąki ziemniaczanej 2 szt.jajek 1 szt.cebuli majeranek sól,pieprz olej do smażenia Ziemniaki obrałam i starłam razem z cebulą. Dodałam 2 jajka,mąkę, wsypałam sól,pieprz i sporo majeranku. Wszystko wymieszałam. Smażyłam placki na patelni na oleju

potrawyregionalne
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 144

ciastem do nagrzanego piekarnika. Piekłam 45 minut w temp.180 stopni.  Po ostygnięciu, posypałam ciasto cukrem pudrem. Wyszło pyszne! Kruche,lekko słodkie i ten smak śliwki! ...ehh...pychotka! Sami spróbujcie ;-) A zamiast śliwek możecie też użyć innych owoców. Smacznego

potrawyregionalne
KLUSKI LENIWE 139

lubi i pamięta z dzieciństwa smak klusek leniwych. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Mięciutkie i pulchne. Podawane zazwyczaj z bułką tartą i cukrem, smażone na maśle i popruszone cynamonem. Pychotka ;-) Składniki: 500 g białego półtłustego sera 250 g mąki pszennej   2 jajka sól Ser przepuściłam przez praskę. Dodałam mąkę i jajka. Zagniotłam ciasto podsypując makę i uformowałam

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania