gołąbkowych” wariacji, jednak ja chciałam pokazać tą chyba najpopularniejszą wersję. Mięsno-ryżowy farsz zawinięty w liście kapusty (białej lub włoskiej), potem długo gotowany w bulionie, podany z pomidorowym sosem. Pychotka! :) Składniki (na ok. 15-20 szt.): główka kapusty (ja użyłam białej) ok. 750 g mielonego mięsa (użyłam mięsa z indyka) 50-70 g ryżu (przed ugotowaniem) sól pieprz 1 łyżeczka
MyCookBook.plludzi. Malti keksy cieszyły się dużo większym zainteresowaniem niż gry, przy których były pochrupywane. Polewa z cudownej, aksamitnej czekolady sprawiła, że z kumpelą nie mogłyśmy się oderwać. Kruchy środek - pychotka! Teraz już wiem, co kupować na spotkania w większym gronie ;) To tyle, jeśli chodzi o słodycze, których już spróbowałam. Za jakiś czas, tj. gdy już nadrobię testowanie pozostałych ciasteczek
W poszukiwaniu inspiracjikoleżanki. Obiad był bardzo dobry i oryginalny ale najbardziej zaskoczył mnie deser. Były to figi zapiekane w piekarniku, polane sokiem z cytryny i miodem. Serwowane były z lodami. Pychotka! Zainspirowana tym deserem postanowiłam stworzyć własną wersję. Zapiekłam nie tylko figi ale także jabłka i gruszki oraz rodzynki. Deser okazał się pyszny i zdrowy (można go serwować bez lodów). Natomiast jeśli
Pyza i Surówkalaktozy, ja do swojej dodałam jednak śmietankę, bowiem lubimy takie zupy (niezagęszczane, ale lekko zabielane), oczywiście śmietankę można pominąć. Zamiast bulionu (u mnie wywar od parzenia wędzonej szynki - pychotka) można również dodać samą wodę, wówczas warto jednak dodać trochę tłuszczu, np.oleju kokosowego, masła klarowanego lub oliwy z oliwek. Składniki: - 600g warzyw (w tym marchew, korzeń pietruszki, por, 2 łodygi selera
Smaczne Zdrowedoświadczenie. Ona jest pyszna!!! Naczytałam się już ile fantastycznych dań można z niej zrobić zarówno na słodko jak i słono. Dziś zaprezentuję Wam naleśniki z kaszą jaglaną na słodko - pychotka!!! A jaglanym wydaniu Lubelskiego Kociołka wzięły udział: Marta - http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Martyna - http://breakfastofdreams.blogspot.com/ Edyta - http://pasja-smaku.blogspot.com/ Angelika- http://duringthefreetime.blogspot.com/2013/12/jaglotto-z-dynia-poremi-i-kremowym.html Karina- http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/ Marta - http://niebieskapistacja.blox.pl/html Ania - http://przyprawmnie.blogspot.com
sierotka maRysia w kuchnizaskoczenie bo burak to już teraz u mnie nie tylko ćwikła ale i inne pyszne dania - on jest genialny! Nie dojść, że zdrowy to jeszcze ten jego słodkawy smaczek... pychotka! A w połączeniu z octem balsamicznym to już niebo w gębie! Dzięki dziewczyny za nowe doświadczenie - sama bym w życiu nie wpadła na pomysł wykorzystania buraka do tarty :-)! W akcji
sierotka maRysia w kuchnilipa... bo pyszności rozeszły się momentalnie! Trzeba było szybko i energicznie przechodzić między stoiskami z jedzeniem aby spróbować wielu potraw. A jak już się miało dostęp do wybranych pychotek i chciało się je zjeść pojawiał się dylemat - co tu wybrać?! Istne wariactwo pokazujące bogactwo kuchni regionalnej, z czego powinniśmy być, rzecz jasna, dumni. Ten zapach i smak potraw kusił
Right Behind The Kitchenkupi K., który tym razem przyniósł filety z okonia morskiego. Ta ryba okazała się bardzo smaczna, soczysta, lekko kwaskowa, upieczona na łożu z kuskusu z dodatkiem groszku i pietruszki - pychotka. Polecam! Zobaczcie jakie pomysły na rybę z cytryną i natką pietruszki mają Malwina , Shinju i Mopsik . Składniki : 250g kuskusu 2 cytryny gałązka rozmarynu 250ml bulionu rybnego 2 garście
Codzienne GotowanieDelikatne, wilgotne ciasto biszkoptowe, z aromatycznym, domowym musem jabłkowym i pianką na bazie kremówki i mascarpone- pychotka. Dla wszystkich wielbicieli jabłek, śmietanki i ciast biszkoptowych. Potrójna rozkosz dla podniebienia. Ciasto, które ubóstwia moja Rodzinka, a w szczególności jej najmłodsza część. W zamyśle miał być jabłecznik na biszkopcie, ale ponieważ dawno nie piekłam biszkoptów, trochę się zakręciłam i upiekłam za niski
Smaczne Zdrowetrójkąty i podsmażam na maśle na patelni. Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży ananas. Pychotka
potrawyregionalneNastępnie dodałam opakowanie śmietany i dusiłam jeszcze około 10 minut. Ugotowałam makaron al dente,polałam go sosem z kurek i danie gotowe. Pychotka! ... i szybciutko idźcie po kurki do lasu
potrawyregionalnelodówki. Wyjęłam z formy i pokroiłam na kawałki. Zastrzegam ,że blokiem czekoladowym można się zasłodzić... ale o to chodzi prawda? ;) Herbatniki i bakalie chrupią a masa słodzi nasze podniebienia...pychotka! Jeśli lubicie słodkie ciasta- bez pieczenia, to polecam CIASTO MAXI KING
potrawyregionalneCieplutkie i chrupiące placuszki ziemniaczane , polane śmietaną i posypane cukrem! Pychotka! Placki ziemniaczane: około 1kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szt.jajek 1 szt.cebuli majeranek sól,pieprz olej do smażenia Ziemniaki obrałam i starłam razem z cebulą. Dodałam 2 jajka,mąkę, wsypałam sól,pieprz i sporo majeranku. Wszystko wymieszałam. Smażyłam placki na patelni na oleju
potrawyregionalneciastem do nagrzanego piekarnika. Piekłam 45 minut w temp.180 stopni. Po ostygnięciu, posypałam ciasto cukrem pudrem. Wyszło pyszne! Kruche,lekko słodkie i ten smak śliwki! ...ehh...pychotka! Sami spróbujcie ;-) A zamiast śliwek możecie też użyć innych owoców. Smacznego
potrawyregionalnelubi i pamięta z dzieciństwa smak klusek leniwych. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Mięciutkie i pulchne. Podawane zazwyczaj z bułką tartą i cukrem, smażone na maśle i popruszone cynamonem. Pychotka ;-) Składniki: 500 g białego półtłustego sera 250 g mąki pszennej 2 jajka sól Ser przepuściłam przez praskę. Dodałam mąkę i jajka. Zagniotłam ciasto podsypując makę i uformowałam
potrawyregionalne