podwieczorek czy smaczną przekąskę w ciągu dnia. A dlaczego zdrową? Bo dosyć sporo w nim witaminy C. Gęsty, domowy sok z czerwonej porzeczki i domowe wiśnie ze słoika. Pychotka! :-) No to robimy! :-) SKŁADNIKI (na jedną porcję): - 1/3 szklanki domowego soku z czerwonej porzeczki (może być też inny domowy sok czy też kompot) - 2/3 szklanki wody - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wielopokoleniowowierzch. 2 min czekamy jeszcze, aby się dogotowały. Rozpuszczamy margarynę bez laktozy. Pierogi polewamy i posypujemy lekko brązowym cukrem i borówkami... Pychotka... -- Enjoy! ;P Borówka czarna ( Vaccinium myrtillus L. ) – gatunek rośliny wieloletniej z rodziny wrzosowatych ( Ericaceae ). Ma wiele nazw zwyczajowych, m.in. jagoda, czarna jagoda, czernica. Jest
Lajtkraft food intolerancewytrawnej nie są typową propozycją, zapewniam, że przyciągną wzrok gości, zaciekawią i znikną z talerzy jako pierwsze z przekąsek, zostawiając po sobie miłe, smakowe wspomnienie. ;-) Jak dla mnie prawdziwa pychotka, zamierzam powtarzać w przyszłości. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach
Szefowa kuchniBułki drożdżowe- pychotka! Najlepsze z owocami- takie kupujemy w sklepie spożywczym.. A gdyby tak zrobić domową wersję? Znacznie zdrowszą i do tego "FIT". Kupne bułeczki drożdżowe obfitują w kalorie, do tego te niezdrowe.. Przecież możemy zrobić własne, takie, po których spożyciu nie będziemy się martwić o naszą linię, a co najlepsze - będziemy mieć pewność, że "karmimy" organizm samymi
healthy dreamsmyślałam. Po obejrzeniu kilku przepisów zdecydowałam się na ten przepis z małymi zmianami. Ciasto jest Bardzo dobre i delikatne, na pewno zasmakuje każdemu. Pani Walewska czyli Pychotka Składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru pudru - 200 g masła lub margaryny - 6 żółtek Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Powstałe ciasto
Kulinarne życiezajadają się nimi wszyscy, bez wyjątku. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. U mnie w dwóch wersjach, z samymi startymi jabłkami i z jabłkami i cynamonem...mmmm... pychotka... :-). Do białej mąki dodałam także mąkę pełnoziarnistą, to takie moje małe uzależnienie... ;-) Z podanych ilości wychodzi ok.30 sztuk. Składniki: - 400g mąki orkiszowej typ750 - 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ2000 - 500ml kefiru
Smaczne Zdroweminut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Upieczony chleb wyjmujemy z formy, odklejamy papier do pieczenia i studzimy na kratce.Po wystudzeniu można przystąpić do degustacji... Doskonały z domowym masełkiem ... Pychotka ;-) Smacznego
Smaczne Zdroweserem, dodaję podsmażoną cebulkę i 1 jajko. Ciasto cienko wałkuję, wykrawam krążki, nakładam na nie farsz, zlepiam i gotuję w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch. Pychotka
WielopokoleniowoZrobiłam uczciwy przegląd lodówki i znalazłam piersi z kurczaka, paprykę, pomidory i cebulę. Całkiem niezły zestaw :) A może zapiekanka? Zaczęłam wertować przepisy i na stronie przepisy.pl znalazłam zapiekankę makaronową "Pychotka". Już po samej nazwie miałam ochotę ją wypróbować. No i faktycznie - strzał w 10! Po prostu łatwo i pysznie. Zmieniłam jedynie proporcję, żeby więcej osób mogło się najeść :) Paprykę
Świat Domowej KuchniWitajcie :) Na dworze mróz, aż nie chce się wychodzić z domu więc postanowiłam upiec pyszne ciasto z jagodami, do tego gorące kakao lub herbata. Przepis na tą pychotkę znalazłam w książce Cukiernia Lidla. Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu. Ciasto podałam na porcelanie Bogucice Zapraszam :) Składniki na ciasto kruche: 310 g mąki tortowej 250 g masła 4 łyżki
Sama słodycz i szczypta chiliciacho jest już gotowe. Można jeść na ciepło (ale dać mu chwilę przestygnąć żeby się nie poparzyć ;)) albo na zimno – wtedy przestudzone już ciasto wstawić na godzinkę do lodówki ;) Pychotka :D Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćNastępnego dnia włożyć schab do rękawa foliowego do pieczenia, zamknąć szczelnie. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, około 1 godziny i 10 minut. Rewelacyjne mięsko, nic suche, pychotka
Kuchnia Pokoleńserem, dodaję podsmażoną cebulkę i 1 jajko. Ciasto cienko wałkuję, wykrawam krążki, nakładam na nie farsz, zlepiam i gotuję w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch. Pychotka
Wielopokoleniowowigilię-chciałam zrobić oprócz moich tradycyjnych w śmietanie jakieś nowe-trafiło na te-wypróbowałam przepis z jakiejś gazetki,trochę go zmodyfikowałam i wyszły przepyszne-zdecydowanie będę do nich wracać-pychotka-polecam SKŁADNIKI: 700 g śledzi typu Matijas 400g cebuli 2 średnie marchewki 3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka octu balsamicznego łyżka octu 10 % 100ml oleju szklanka wody ząbek czosnku 2 płaskie
Swojskie jedzonkolekko ubić i posmarować nimi ciastka, posypać u góry cukrem lub po upieczeniu udekorować w dowolny sposób. Piec ciastka w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 10-15 minut Pychotka, znowu dekorowała moja synowa, wiem że widać Buziaki kochana
Kuchnia Pokoleń