pychotka przepis - 805 przepisów (strona:19/54)

Pyszny koktajl Ewy Chodakowskiej 140

Koktajl z dwóch składników. Ale za to jaki pyszny. Dodatkowo podczas miksowania tworzy się lekka pianka mmm pychotka ;) <3 Składniki: dla 2 osób 2 banany szklanka jagód (u mnie mrożone) szklanka mleka Wszystko razem miksujemy/blendujemy. Smacznego

Gotuj z Agnes
MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI 194

pyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!!   SKŁADNIKI na 12 sztuk Serniczki 400g twarogu, ¼ szkl. cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1 jajko, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ szkl. śmietany 18% Krem: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE  Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy

słodki bratek
Zapiekanka z makaronem, łososiem, brokułem i serkiem grani 233

była zapiekanka !!! Przekonaliby się do niej nawet ci, którzy nie przepadają za makaronowymi daniami. Smak wędzonego łososia z sosem serowo - czosnkowym wraz z brokułem i makaronem - pychotka! Całość została posypana malutkimi kulkami serka grani, który cudownie się przypiekł. O dziwo zachował się mały kawałeczek na drugi dzień i mam wrażenie, że wtedy zapiekanka była jeszcze

Jadło i czytadło
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 173

czyli od końca, ale dla mnie, jak wiecie, to najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość

Mała Cukierenka
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 188

czyli od końca, ale dla mnie, jak wiecie, to najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny.     W tej edycji Restaurant Week motto brzmi

Mała Cukierenka
Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka 149

ostatnie minuty gotowania należy ją cały czas mieszać.Gorące powidła przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, mocno zakręcamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Dla utrwalenia można jeszcze pasteryzować 10 minut. Pychotka , polecam za równo dzieci jak i dorośli będą zachwyceni :) Nutellę taką używa m zazwyczaj do naleśników , w zimie do ciasta drożdżowego czy bułeczek drożdżowych , albo po prostu

Aromatyczne Podróże
Prosty przepis na pleśniak, skubaniec lub jak kto woli szarpaniec 2594

minutach ciasto wykładamy z piekarnika. Jeżeli blaszka jest mniejsza od standardowych prostokątnych blach może być opcja, że ciasto będzie musiało spędzić jeszcze około 5 minut dłużej w piekarniku. Pychotka

Anielska Kuchnia Ani
pychotka, pani Walewska :-) 206

przepis na pyszne ciasto :-) wiem, wiem większość z Was, (zresztą ja sama ) nie może już patrzeć na żarełko i ciasta, no ale bloga prowadzić trzeba :-) To ciasto to pychotka. Zawsze się udaje, pięknie wygląda i jest pyszne :-) Składa się ze spodów kruchego ciasta, posmarowanych dżemem porzeczkowym , z bezą i orzechami. Spody przełożone są kremem. Ciasto jest pyszne. No to zaczynamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Omlet z grzybami i mozzarellą 199

Jako fanka omletów  i gotowania sezonowego - dzisiaj przedstawiam przepis na omlet z leśnymi grzybami (z braku laku możecie zastąpić pieczarkami) w towarzystwie mozzarelli i bazylii - pychotka, mówię Wam :)  SKŁADNIKI (1 porcja - 294 kcal) 2 jajka 80 g grzybów leśnych 1 łyżka tartej bazylii 1 łyżka tartej mozzarelli sól pieprz 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE Grzyby czyścimy, kroimy w cienkie

Moje Kuchenne Rewelacje
Koktajl truskawkowy 171

mięty blenderem, następnie dodać kefir i mleko i cukier waniliowy. Miksując powoli dodawać cukier wg. uznania. Najlepiej smakuje schłodzony, dlatego polecam odłożyć go na jakiś czas do lodówki.  Pychotka , smacznego

Aromatyczne Podróże
jesienna zupa dyniowa 198

Doprawić pozostałymi przyprawami. Podawać z keksem jogurtu naturalnego i gorącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.  Zupa ta jest idealna na jesienne dni, dzięki przyprawie curry jest rozgrzewająca i aromatyczna. Pychotka

Aromatyczne Podróże
Młoda kapusta z koperkiem 146

pieprzu. Wszystko wymieszać i dusić aż kapusta zmięknie , a woda lekko wyparuje , przyprawić solą , pieprzem , kminkiem oraz świeżo posiekanym koperkiem.  Tak przygotowana kapusta idealnie smakuje z młodymi ziemniaczkami. Pychotka , gorąco polecam

Aromatyczne Podróże
Knedle z truskawkami 154

wody. Czas gotowania zależy od wielkości knedli. Po ugotowaniu wyciągać łyżką cedzakową , a następnie podawać np. ze śmietaną i cukrem , śmietaną i zmiksowanymi truskawkami , czy też innymi ulubionymi składnikami. Pychotka

Aromatyczne Podróże
Pychotka 51716

Pychotka Najprostsza i najsmaczniejsza sałatka w mojej kuchni, a przede wszystkim łatwa i szybka w przygotowaniu... Składniki: 10 ugotowanych jaj na twardo puszka kukurydzy majonez sól, pieprz szczypiorek lub ulubione zioła ew. szynka Jajka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy odsączoną kukurydzy z puszki, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt wg własnego smaku, mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i gotowe

Pelusiowa Kuchnia
Buraczki zasmażane na ciepło 201

Dawno już takich buraczków nie jadłam, więc przyrządziłam je do obiadu w zeszłym tygodniu. Pychotka :) Buraczki zasmażane robi się właśnie w taki sposób w moim rodzinnym domu. A wczoraj też była akcja burak, bo przygotowałam buraczki z papryką na zimę ( KLIK ). Składniki: 70-80 dag buraków sól cukier ocet (lub sok z cytryny) szczypta soli 1 łyżka masła 1 łyżka

Kuchnia domowa Ani