razem zostało mi trochę puree z dyni i postanowiłam połączyć je z twarogiem, a żeby nie było zbyt nudno w mojej kuchni to powstały grzebyki - mięciutkie i pulchniutkie drożdżówki. Pychotka! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mleka 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 3 łyżki cukru 3 szklanki mąki pszennej 50 g masła szczypta soli Nadzienie: 250 g sera białego
Kuchnia MagdaLenypieprzem, dolewam ewentualnie więcej rosołu i zagotowuję. Żeberka można oczywiście obrać i mięso dorzucić do zupy. Podaję z dodatkiem kwaśnej śmietany i dla chętnych z wodą od ogórków... mniam... pychotka... :-) Smacznego
Smaczne Zdrowemożna go zrobić więcej na kilka dni. Robiłam taki pasztet już na wiele sposobów, a tym razem postanowiłam przetestować przepis na pasztet z cukinii ze strony Agnieszki Maciąg. Pychotka! Składniki: 3 szklanki cukinii ze skórką starej na tarce o dużych oczkach 1 duża marchewka obrana i starta na tarce o dużych oczkach 2 cebule 4-5 ząbków czosnku
Życie zaczyna się w kuchnidiecie OptimaFit ma zapewnione zdrowe słodkości każdego dnia - mnie najbardziej smakowało rafaello z kaszy jaglanej, kokosowy serniczek na zimno z musem ananasowym i brownie z gorzką czekoladą i pomarańczą - pychotki. Ponadto każdy posiłek był bardzo ładnie podany - bo jemy przecież też oczami :) - wszystko już smakowicie wyglądało, więc miło było konsumować :) OptimalFit zapewnia możliwość kontaktu z dietetykiem - zarówno przy
Moje Kuchenne RewelacjeNatomiast pozostawiona na 24 godziny na kuchennym blacie pięknie zaczyna fermentować i po kilku dniach zamieni się w smakowite kimchi. Ale nie takie zwykłe, tylko kimchi z białej kapusty! Pychotka Polecam! Składniki: Baza: 1 mała główka kapusty (około 1 kg) 1 cebula (około 150 g) 6 łyżek soli Warzywa: 1 papryka czerwona 1 duża marchewka 4 ząbki czosnku (można mniej
Lamarida.plmnie nie ma lepszej przekąski-to mój absolutny hit!! do tego zrobisz je w 10 min-i gwarantuję ,że goście będą zachwyceni. Mniam-pychotka-polecam gorąco!! Składniki: opakowanie krewetek ok 30-40 sztuk(obranych z pancerzy tylko z ogonkiem,mogą być blanszowane mrożone) papryczka chilli 2 ząbki czosnku 50 gr masła 2 łyżki oliwy ok 60-70 ml białego
Swojskie jedzonkoPychotka ! Ryby to spora dawka witamin – zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Są również źródłem składników mineralnych – fosforu, siarki, potasu, sodu, magnezu, wapnia, żelaza, a także mikroelementów taki jak: cynk, miedź, mangan i jod. Także kochani, jedzcie rybki , bo są zdrowe :) Składniki : 2 filety mintaja 1 jajko 2 szkl mleka 4 łyżki mąki
Domowa Kuchnia u Mamydzisiaj świetny pomysł na zamknięcie dyni w słoiku - aromatyczny i pyszny dżem - a właściwie może bardziej mus - doskonały do świeżego pieczywa, słodkiej chałki czy naleśników. Mówię Wam pychotka :) SKŁADNIKI (na około 7 słoiczków 200 g) 1 kg dyni - np. hokkaido (po obraniu) 2 duże pomarańcze 1 cytryna 1 saszetka żelfixu 3:1 350 g cukru PRZYGOTOWANIE Dynię
Moje Kuchenne Rewelacjepachnie w całym domu :). Jest z nią trochę zachodu, ale uważam że warto. Kruchy spód, miękkie jabłka z rodzynkami i z wierzchu pyszne chrupiące migdały w miodzie z orzechami, pychotka! Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyśmienita szarlotka z migdałami, rodzynkami i miodem Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru
Mała Cukierenkaprzygotowałam także buraczki w plastrach. U nas sprawdzają się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale przede wszystkim jako dodatek do sałat, najczęściej z dodatkiem koziego sera... mniam...pychotka... ;-) Ja przygotowywałam z 5kg buraków, ale możecie przygotować proporcjonalnie mniej lub więcej. Moje buraki były bardzo słodkie (bez żadnych dodatków), podane ilości ksylitolu były więc wystarczające, przed rozłożeniem do słoików warto
Smaczne Zdrowedusiłam aż sos zrobił się gęsty. Doprawiłam farsz poczym nafaszerowałam cukinie. Zapiekałam ok 30minut w 180 stopniach - po czym posypałam mozarellą i zapiekałam jeszcze 10 minut. Pychotka!!! SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaczuje czosnek!! :) ) Dusimy pod przykryciem śmiało od 40 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz paprykę. Dusimy wszystko ok 20 minut na małym ogniu, do miękkości papryki. TO WSZYSTKO ;) Pychotka
BezglutenowaIzabelapysznego, kruchego ciasta dawno nie jadłam, oj dawno. A wy próbowaliście już takiej owocowej pychotki? Jeśli nie to koniecznie nadróbcie zaległości, do jej użycia możemy użyć dżemu z owoców ale w okresie letnim świetne będą świeże porzeczki lub mrożone. Składniki na tortownicę 26 cm: kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zaczyna się w kuchnisłodkie co nieco. Ciasto francuskie czekało w lodówce, dokupiłam gotowy krem orzechowo- czekoladowy, którego w moim domu raczej się nie je, ale tutaj spisał się znakomicie. Szybko powstała słodka pychotka, która jeszcze szybciej została pożarta przez domowników. Czytaj więcej
PichceniomaniaSezon na paprykę trwa, więc warto go wykorzystać i przygotować to aromatyczne leczo! My lubimy je z parówką, ale możecie zamienić ją na kiełbasę - pychotka! :) W moim rodzinnym domu Mama zawsze robiła leczo z parówką. Kochałam ją do tego stopnia, że wypijałam jedynie płyn i zajadałam się parówką, a paprykę zostawiałam. Gdy dorosłam postanowiłam odtworzyć to danie we własnej kuchni
Cooking Monster