opakowaniu, gdy już jest gotowa pomalutku, cienką strużką wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Piankę przekładamy na mus i chłodzimy. Gdy ciasto stężeje (po około godzinie) polewamy polewą czekoladową. Pychotka
Rozpustne gotowaniepaprykę, sparzoną cebulkę i ogórki kiszone, co w rezultacie daje niesamowity efekt. Po tygodniu ryba jest gotowa, wykładam rybę na półmisek, na wierzch układam warzywa i polewam powstałym sosem..... Pychotka!!! Składniki na rybę w zalewie pomidorowej 1,2 kg mrożonych filetów rybnych lub 1 kg świeżych przyprawa do ryb jajko bułka tarta lub mąka pszenna olej do smażenia 6 ogórków
Rozpustne gotowanienami już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie zawiódł. Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA
Rozpustne gotowaniemożemy oprószyć palce odrobiną cukru pudru. Teraz zabieramy się za ozdoby, posypujemy jajeczka cukrem pudrem, ozdabiamy pisakami, kakaem tworząc małe pisaneczki. Przechowujemy w lodówce, wyjmujemy na godzinę przed podaniem. Pychotka
Rozpustne gotowanieJest to jedno z najprostszych ciast z rabarbarem. Puszyste, mięciutkie, pachnące... po prostu pyszne. Znika błyskawicznie! Kwaskowy smak rabarbaru idealnie łączy się za słodyczą delikatnego ciasta, mmm... pychotka!!! Polecam! Składniki na najprostsze ciasto z rabarbarem na blaszkę o wymiarach 24 cm x 28 cm 4 jajka 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie, puszyste, delikatne rogale wypełnione aksamitnym, aromatycznym, serowym nadzieniem, pychotka! W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek, czy deser, z kubkiem kawy lub kakao. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego mleka
Rozpustne gotowanieblaszce i bez odstępów ciasto w środku jest puszyte i mięciutkie, a jednocześnie bez problemu można je podzielić na porcje. Nadzienie jest cudowne, nie wypływa ze środka - po prostu pychotka! Nawet mój mąż, który nie lubi jagód zjadł 3 porcje :) SKŁADNIKI: (na formę ok 25x35) Rozczyn: 1 szkl ciepłego mleka (nie gorącego) 1 płaska łyżka cukru pudru 30 g drożdży
Kto ugości moich gości?drugą stronę i smażymy dalej. W trakcie smażenia przewracamy mięso kilka razy. Ja smażę zwykle ok.15 minut. Nasze mielone podałam z upróżoną na oleju kokosowym i maśle klarowanym cebulą. Pychotka ;-) Smacznego
Smaczne Zdrowewkładamy do piekarnika nagrzanego do min. 220*C i pieczemy ok. 15 minut. Ja piekę od razu na trzech poziomach, na termoobiegu. Upieczoną pizzę można posypać świeżą ruccolą- pychotka. :-) Można do pizzy podać również sos czosnkowy. Smacznego
Smaczne Zdrowepowodzeniem możemy fetę możemy zastąpić mozzarellą i już mamy raczej włoskie klimaty. Albo zupełnie odpuszczamy sobie ser i niczym go nie zastępujemy. Albo dodajemy do naszej sałatki kiełki (pychotka i bomba dla zdrowia). Przepis na jedną z wersji sałatki greckiej. Inną znajdziecie TUTAJ . Składniki: 1 ogórek, 250 g pomidorków koktajlowych, 2 fioletowe cebule, 150 g fety, czarne oliwki. Przepis: Kroimy
MODA NA BIObazylia, wszytko oprószone różową solą ( od www.skworcu.pl ), i skropione oliwą z oliwek tym razem włoską. Pyszota! Na kolację, na obiad a nawet na śniadanie. Rozpływa się w ustach! Pychotka! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIsposób podania makaronu. Bowiem najtrudniejszą z czynności wymaganych do zrobienia tego dania jest jego ugotowanie ;) Makaron, nektarynka, do tego chrupiące orzechy i świeża mięta, a to wszystko polane jogurtem - pychotka! SKŁADNIKI (1 porcja) makaron pełnoziarnisty nektarynka kilka orzechów włoskich świeża mięta 100 ml jogurtu naturalnego brązowy cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić
DefinicjaSmakufanów cake pops mam kolejną propozycję na przygotowanie tych słodkości. Tym razem z dodatkiem konfitury śliwkowej, która fantastycznie łączy się z czekoladowym ciastem nadając mu owocowo- kwaskową nutę. Pychotka :) SKŁADNIKI ( około 20 sztuk) 400 ciasta czekoladowego typu murzynek 150 g mascarpone 2 duże łyżki powideł śliwkowych 1 łyżeczka kakao dodatkowo 150 g mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kolorowe posypki
DefinicjaSmakunowe i nowe i nowe smaki, co osobiście robię prawie codziennie :) Tym razem w moim blenderze wylądowało kiwi, ananas, banan i nasionka chia, a to wszystko połączyło mleko migdałowe. Pychotka! :) SKŁADNIKI (1 porcja) 1 banan 1 kiwi kawalek ananasa (mniej więcej wielkości banana) 1 szklanka mleka migdałowego 1 płaska łyżka nasionek chia + szczypta do podania 1 łyżka soku z cytryny
DefinicjaSmakuKolejny pyszny i zdrowy koktajl, który doskonale umili dzień :) Słodko- kwaśny, o cudownym różowo- fioletowym kolorze. Pychotka :) SKŁADNIKI (2 porcje) 1 banan 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka ksylitolu lub miodu 150-200 ml wody mineralnej lub mleka roślinnego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy. Koktajl przelewamy do szklanek i posypujemy dodatkowo
DefinicjaSmaku