więcej mąki)jak nasze pulpeciki są już prawie gotowe,to wlewamy do garnka zagotowujemy, mieszamy żeby się nie przypaliły ,można doprawić do smaku w razie potrzeby i podawać PYCHOTKA!!! SMACZNEGO
Swojskie jedzonkocałkowicie rozpuści wsypujemy ryż i mieszamy dokładnie miałam nawet pomocnika....hihi(w podjadaniu z łyżki też) jak już dobrze i dokładnie wymieszane ... lepimy kulki,tylko mocno ściskamy i gotowe....pychotka!!!! już połowy nie ma a dopiero zrobione-hihi pozdrawiam i do usłyszenia
Swojskie jedzonkoPLASTERKI-JA UŻYWAM TARKI KTÓRA TNIE NA PLASTERKI JAK NA MIZERIE WYCISKAMY CZOSNEK (TYLKO NA SMAK-NIE ZA DUŻO) DODAJEMY JOGURT LUB ŚMIETANĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM MIESZAMY PYCHOTKA
Swojskie jedzonkogrzanki to kroimy chlebek,najlepiej czerstwy w kostkę i smażymy na suchej patelni aż się zrumieni podajemy koniecznie ze świeżym szczypiorkiem i grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym -co kto lubi pychotka
Swojskie jedzonkopyszne ,lekkie,owocowe,z całkiem innym biszkoptem jak puch i do tego bita śmietana-pychotka... ANANASOWIEC SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku na masę: 7 łyżek cukru puszka ananasów 2 budynie śmietankowe 2 galaretki cytrynowe kostka margaryny dodatkowo: 500 ml śmietany 30% 2 śmietan
Swojskie jedzonkoWIELBICIELI KOKOSU,NAWET BISZKOP T JEST Z WIÓRKAMI PIERWSZY RAZ TAKI ROBIŁAM I WYSZEDŁ NAPRAWDĘ PYSZNY ,TORT JEST LECIUTKI JAK CHMURKA-A DZIĘKI CYTRYNOWEJ NUCIE NIE JEST MDŁY-PYCHOTKA SKŁADNIKI: Składniki na biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku
Swojskie jedzonkopychotka,nie ma u mnie sezonu truskawkowego bez tego ciasta w lodówce-uwielbiam je i cała moja rodzina,puszysty biszkopt,kremowa bita śmietana i galaretka z truskawkami-czy może być coś lepszego???? SKŁADNIKI: na biszkopt: 4 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl. maki pszennej 1,5 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: 500 l śmietany 30 % 2 śmietan
Swojskie jedzonkopowstałe nacięcia powkładać,plasterek masła czosnkowego,ser żółty i salami,posypać ziołami i zapiec w piekarniku od rozpuszczenia sera-ja piekłam w 200 stopniach ok 10 min smacznego!!! pychotka i na gorąco i na zimno
Swojskie jedzonkodawna nosiłam się z zamiarem zrobienia migdałowego masła. Wiadomo domowe najlepsze! Jestem pożeraczką migdałów, a takie migdałowe masło na świeżutki chlebek z jakimś dżemikiem to pychotka. Masło migdałowe przyrządza się bardzo prosto. Dodaję je do wszystkiego, więc zawsze robię porcję z pół kilograma migdałów. Można je przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce do tygodnia. Idealne do ciasta, smarowidło do naleśników
codojedzeniaPonieważ dawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się przekonać :) Składniki: Tortownica 26cm: Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg pokruszonych wafelków czekoladowych szczypta soli Masa makowa
Kuchnia w czekoladzieminut. Orzeszki piniowe prażymy chwilkę na rozgrzanej,suchej patelni. Na rukolę kolejno układamy gruszki, ciepłą roladę kozią – posypujemy orzeszkami piniowymi i skrapiamy balsamico. Pychotka
Sezonowy GarnekCiasto z przepisu mojej koleżanki Tereski. Może z drobnymi zmianami w wykonaniu. Upiekłam , wypróbowałam i polecam dalej. Śliwki piękne upiekły się w środku. Pychotka. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki tortowej 5 dag drożdży ok. 1 szklanki mleka ok 3/4 szklanki cukru 5 dag margaryny 4 żółtka Owoce do ciasta: 1 kg śliwek ( u mnie duża węgierka) 1 cukier wanilinowy
W kuchennym oknie EwySmak po prostu poezja. Polecam baaardzo gorąco, ten chleb uda się każdemu. Satysfakcja gwarantowana. I co ważne przy chlebach na drożdżach, na drugi dzień jest również bardzo dobry- wilgotny, pychotka... ;-) Jest to jeden z najlepszych chlebów na drożdżach, jakie jadłam. Zamieniłam tylko mąkę pszenną na orkiszową, otręby pszenne na owsiane i pominęłam cukier, który jest zbędny (dałam więc też mniej
Smaczne Zdrowechlebie, na to pokrojoną rzodkiewkę i wszystko opiekamy w tosterze. W tym samym czasie smażymy jajka sadzone, jednak bez żadnego tłuszczu najlepiej na patelni teflonowej. Podajemy na ciepło - pychotki. Smacznego
Niezły Młynekmoimi ulubionymi nasionami chia. Jest już na moim blogu kilka przepisów z udziałem tych nasion, ale ponieważ są zdrowe i smaczne wykorzystałam je ponownie. Deser może być również śniadaniem. Pychotka Składniki: 3 łyżki nasion chia 400 ml jogurtu naturalnego 1 melon Galia 3 łyżki miodu lub cukier 1/2 szklanki malin Nasiona wsypać do jogurtu, wymieszać i odstawić na całą
O kuchni z uczuciem