puszysty sernik - 3346 przepisów (strona:155/224)

Serniczek migdałowy 89

Czas czytania: 2 min Najtrudniejszą sprawą było nadanie temu smakołykowi jakiejś krótkiej i trafnej nazwy 😉 Serniczek migdałowy to chyba dobry strzał, choć nie jest to klasyczny sernik czy też ciasto migdałowe. Jest to niesamowite połączenie tych dwóch przysmaków. Ciasto jest bezglutenowe , a w mojej wersji również bezcukrowe. Oczywiście jest słodkie , ale zamiast klasycznego białego czy trzcinowego cukru dodałam ksylitol(...)ciasta nie jest potrzebny również proszek do pieczenia. Ciasto spulchnione jest ubitymi na sztywno białkami. Tak więc widzicie, że ciasto jest zdrowe , ale co ważniejsze jest obłędnie smaczne ! Delikatne, puszyste, a z drugiej strony dość zwarte i wilgotne z wyraźną nutą cytryny. Bezglutenowy serniczek migdałowy smakuje wszystkim bez wyjątku, koniecznie wypróbujcie! Jeśli lubicie migdałowe ciasta, to zapraszam również

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Pijana Chmurka 743

efekt... Kochani - to ciasto wymiata! Wszystko jest rozkosznie przepyszne i delikatne - od spodu, który jest mięciutki z kokosem i czarnymi makowymi drobinkami, przez krem oraz dużo malin, po puszystą bezę! Całość dopełniłam pijanymi biszkopcikami dla przełamania smaku. W Pijanej Chmurce rodzaj owoców nie ma większego znaczenia. Wybieramy swoje ulubione, z założeniem jednak, że wszystko pozostaje właśnie w tym smaku, czyli(...)sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych, ale i mrożonych. Jest to wypiek na każdą porę roku. Dodatkowo, pozwala wykorzystać białka, które często zostają nam po pieczeniu świątecznych serników, mazurków czy ogólnie kruchych ciast.  REWELACJA! Pijana Chmurka Przepis na tradycyjną prostokątną blachę  (27x37) szklanka = 250 ml Składniki na bezowy spód: 5 białek szczypta soli dla ułatwienia ubijania

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik z brzoskwiniami 132

sernikożerców mam dzisiaj sernik na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń z puszki. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 250 g margaryny - 5 żółtek - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera - 200 g masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu(...)puszka brzoskwiń - polewa czekoladowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zamrażamy. Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy porcjami ser cały czas miksując. Następnie dodajemy jajka oraz budynie, mieszamy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Blachę o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
PIANKOWY DESER NA ZIMNO Z JAGODAMI 201

Miałam dzisiaj robić sernik na zimno. Ale wczoraj podczas mojej domowej dostawy z supermarketu, okazało się, że nie mieli na stanie twarogu.W pobliskim sklepie też nie było. Musiałam zatem do zrobienia deseru, wykorzystać składniki, które posiadam w swojej kuchni. Po otwarciu lodówki dostrzegłam pół puszki mleka skondensowanego i mnie natchnęło. Dwa dni wcześniej robiłam kokosanki i została mi połowa(...)otwarcia. Więc był to odpowiedni czas na jego użycie. Najlepsze, że deser jest prosty w przygotowaniu i w sam raz na letnie dni. Pianka jest puszysta, delikatna i przyjemnie orzeźwiająca. SKŁADNIKI : mleko skondensowane – 200 ml galaretka o smaku owoców leśnych – 1 opakowanie woda – 250 ml jagody – garść serek danonek truskawkowy – 1 sztuka – 50 g biała czekolada – 4 kostki PRZYGOTOWANIE

kuchniabellissima.wordpress.com
Sernik na maślanym spodzie z frużeliną jeżynową 148

krotnie ziarenka z 1 laski wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Jajka ubić z cukrem mikserem, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodać masło, twaróg, ziarenka i mąkę, zmiksować dokładnie. Wylać na przygotowany spód. Piec w temp. 180 st. C przez 30 min. Schłodzić w lodówce. Frużelina 400 g świeżych jeżyn 100 g cukru(...)lekko się rozgotują. Zwiększyć gaz i zagotować. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę i wlać na gotujący się sok, zmniejszyć gaz i gotować jeszcze chwilę, mieszając. Wystudzić. Polać sernik i podawać. * jeśli chcecie uzyskać gęstą frużelinę, jak na zdjęciach - dodajcie 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Słodkie inspiracje
Ekspresowy sernik z kaszą manną i owocami 500

jeden z najszybszych przepisów na sernik, jaki znalazłam. I do tego smakuje bardzo fajnie, nie opada i można do niego dodać różnych owoców. Na początku wydawał mi się mało serowy w smaku, ale innego zdania byli moi goście. Ja wyczuwałam lekki smak kaszy manny - oni nie :) Tak więc polecam :) Składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (u mnie ser wiaderkowy(...)szklanki kaszy manny 1 i 1/4 szklanki cukru 4 jajka 1/2 szklanki oleju 400 g dowolnych twardych owoców (u mnie nektarynki) Sposób wykonania: 1. Jajka Utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać suchą kaszę, śmietankę i olej i ponownie zmiksować. 2. Na końcu partiami dodać ser.  3. Owoce umyć, wypestkować i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać

Kuchnia domowa Ani
Sernik z serka homogenizowanego 363

Wiem, że są osoby które nie przepadają za sernikami - są i je szanuję, ale nie rozumiem! Sernik to jedno z ciast które smakuje mi zawsze. W każdej postaci, z twarogiem, mielonym serem z kubełka czy z homogenizowanym serkiem. Dziś propozycja z tym ostatnim. Waniliowy, mięciutki a jednocześnie chrupiący dzięki słodkiej kruszonce. Kto się skusi na kawałek albo(...)manny 4 białka Kruszonka : 50 g masła 60 g cukru 100 g mąki Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wbijamy żółtka i ubijamy razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Następnie do ubitych żółtek dodajemy serek, kaszę manną i obie mąki. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie

Słodkie Przyjemności
Ciasta na Komunię Świętą 683

rurki z kremem zawładnęły podniebieniami nie tylko domowników! Sernik kawowy na orzechowym spodzie Sernik w wersji kawowej  z polewą kajmakową - dla wszystkich amatorów niestandardowych wypieków. Sam sernik nie jest przesadnie słodki, dominuje w nim lekka nuta kawowa, słodyczy oddaje polewa z kajmaku. Słodkości, które mogą spodobać się dzieciom: Wafle śmietankowo-czekoladowe Wafle naszego dzieciństwa. Wypełnione masą(...)dziecko nie byłoby tym zachwycone?!  Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku

Moje Qulinaria
Makowiec na kruchym spodzie 192

Jednak już w domu, podczas wertowania propozycji przepisowych na tradycyjny makowiec z "prawdziwego zdarzenia", znowu pojawiły się wątpliwości i ostatecznie postanowiłam zrobić po swojemu, bazując na sprawdzonej recepturze na sernik. Tak więc poczyniłam kolejny krok na drodze do cukierniczego rozwoju;) Smakowo wyszło pysznie - wizualnie może nie najpiękniej (piana coś mi opadła). No cóż, zanosi się na dłuuugą drogę(...)szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: masa makowa (gotowa, lub przygotowana samodzielnie) Białka ubić na sztywno w międzyczasie dodając cukier i mąkę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, oraz miękką margarynę i kakao. Całość wyrobić na jednolitą masę, podzielić na 2 nierówne części, mniejszą włożyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 196

LEKKI I PUSZYSTY MOŻNA GO ZROBIĆ Z MUSEM TAK JAK JA ,LUB PO PROSTU Z OWOCAMI NA WIERZCHU I GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne(...)wyrzucam białek tylko daje do woreczka i mrożę,i potem wykorzystuję np. do tarty cytrynowej którą uwielbiam i również polecam -przepis na nią znajdziecie kliknij tutaj   SERNIK NA ZIMNO SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty 2 galaretki truskawkowe

Swojskie jedzonko
Sernikobrownie z owocami 148

ogniu *** *** W międzyczasie masę mieszamy aby nie przywarła do garnka. Gdy masa będzie całkowicie rozpuszczona i jednolita odstawiamy ją z ognia *** *** W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę *** *** Następnie dodajemy do nich ciepłą masę czekoladową i miksujemy dalej, aż powstanie jednolita konsystencja *** *** Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy ponownie, ale tylko do połączenia się składników(...)pieczemy przez około 50 minut – aż warstwa serowa całkowicie zastygnie *** *** Kroimy po wystudzeniu. Ciasto podczas studzenia lekko opadnie- jest to naturalne zjawisko przy sernikach *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Sernik piernikowy 192

Pyszny sernik autorstwa Mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Smak sernika pozostanie Wam długo w pamięci, gdyż jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Udało mi się uratować te dwa kawałki ,aby Wam pokazać na zdjęciu jak wygląda. Miłośnicy piernika i sernika będą zachwyceni takim połączeniem smaków! Podaję składniki na blachę o wymiarach 24 x 34 cm czyli na jedną porcję(...)tarki ścieramy ze zmrożonego ciasta paski, którymi stopniowo posypujemy wierzch sernika. Ostatnią część startego czekoladowego ciasta łączymy ze startymi okruchami spodu piernikowego, mieszamy i również posypujemy nimi wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik gotowany na cieście miodowym 765

masę przełożyć na blat z ciasta miodowego, równo rozprowadzić po całej jego powierzchni MASA SEROWA - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - masło utrzeć z cukrem na puszystą masę - białka oddzielić od żółtek - do puszystej masy maślanej dodawać po jednym żółtku, po każdym ucierając do momentu jego wrobienia w masę -cały czas ucierając, do masy stopniowo dodawać twaróg - białka ubić(...)odstawić na kilka minut, żeby odparowała PRZEŁOŻENIE SERNIKA - formę wyłożyć papierem, na dnie ułożyć pierwszy blat miodowy, na ciasto wyłożyć 1/2 gorącej masy serowej, wyrównać - na masę serową położyć drugi blat miodowy, lekko docisnąć, na ciasto wyłożyć pozostałą masę serową, wyrównać - na wierzchu ułożyć blat z warstwą orzechową, lekko docisnąć - sernik można czymś delikatnie docisnąć i obciążyć, żeby miał

Smakołyki Bereniki
Idealna babka mojej Mamy. Z historią w tle 200

zostania w domu. I dopiero o dwudziestej pierwszej C. wyszedł do pracy... Dziwnie . Ale jak mus, to mus. A teraz już wróćmy do moich ulubionych wielkanocnych wypieków (serniki piekę i zjadam przez cały rok, więc się nie liczą). Tym razem zabrałam się za babkę mojej Mamy, która podobno miała nie wyjść, a udała się jak ta lala . Z babką(...)załapać - od momentu gdy wylądowała na stole, do chwili jej całkowitego zniknięcia nie minął kwadrans. Wszyscy się na nią rzucili - i koledzy, i nauczyciele; wszyscy się nią zachwycili. Miękka, puszysta, delikatnie cytrynowa i lekko wilgotna. Babka idealna, nie było co do tego najmniejszych wątpliwości. Niestety, okazało się, że to były ostatnie wielkie chwile tejże babki. Od tamtej chwili ani razu

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania